Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Jurnalul lui gor965: Hermes Peris Challenge ... Ole!

luni, 20 iulie 2015
Valoarea unei balti rezida din ceea ce poate oferi, nu din ceea ce poate sa primesca. Nu e suficient sa fie mare, sau curata, sau frumoasa, ci e musai sa fie buna la cat mai multe categorii dintre cele pe care le cer clientii sai, fie ei pescari amatori sau pescari de competitie. In general e vorba de densitatea si media greutatii populatiei piscicole care atrag, sau dupa caz resping, pescarii de crap de la noi.
 
 
 
 
Dupa ultima inclestare de lansete de pe Hermes Peris, mai ca mi-am spus "am fost, am vazut si parca tot nu cred!". Tot concursul si implicit rezultatele lui, pe mine personal m-au surprins. Recunosc ca am venit cu o oarecare circumspectie legata de cat de colaboratori vor fi crapii intr-un concurs de 96 de ore dupa ce, cu doar cu 20 de ore in urma, se desfasurase alt concurs cu o durata de 52 de ore. Fiind vorba de aproape 150 de ore de pescuit in regim de concurs ma gandeam ca pestele intepat deja in primele 2 zile, cand s-a pescuit exclusiv la bila si s-au punctat cei mai mari 5 crapi, nu va mai colabora suficient de bine indiferent de faptul ca urma sa se pescuiasca la cantitate, cu nada si momeala diversificata.
 
 
 
Iata totusi ca, exceptand captura, care a fost mai mare in primul concurs, rezultatele de la Hermes Peris Challenge au tinut sa ma contrazica si sa surprinda, in mod placut, pe toata lumea. Statistica e de-a dreptul impresionanata ... 8 tone prinse de 24 de echipe, cu o medie generala de 6 kg, 83 de crapi trecuti de 10 kg, media capturilor din clasamentul de cantitate este 9.45 kg, locul 1 la cantitate are 600 kg, locul 1 la calitate are 125 kg din 10 pesti si o medie a primilor 5 de 14.32 kg/buc ...basca, castigator la calitate este nimeni altul decat Tata Nitu care a pescuit in mare masura cu celebrul grambel si plastice la carlig. Si cum sa nu te miri cand pe parcursul concursului locul 1 a fost ocupat in clasament de nu mai putin de 5 echipe dispuse pe intreaga lungime a baltii.
 
 
 
 
Inceputul a apartinut, atat la cantitate, cat si la calitate echipei Mihai Alexandru - Nicu Ionita - Razvan Niculescu, de pe standul 23 (penultimul ponton care pareau lansati in castigatori dupa primele 2 zile. Ulterior clasamentul a fost preluat de echipe din mijlocul baltii la calitate cum ar fi Onea Mihai - Mihalache Florin - Vlad Mocanu si din zona primelor pontoane la cantitate: Vio David - Paraschiv Emilian - Catalin Borcan.
 
 
 
Dupa inca o zi, s-a sucit treaba iar, la calitate a avansat Tata Nitu-Popa Gabriel-Galita George de pe standul cu numarul 7, iar la cantitate a urcat echipa formata din Petre Iulian - Daniel Ene - Ghita Adrian de pe standul 12.
 
 
 
Finalul gaseste mai multe echipe care pot avansa pe podium daca puncteaza cu un peste mai mare la calitate (cum e cazul echipei Bogdan Dragan - Mihai Pripon - Ghe. Clampa- Voicu Florin, care aveau nevoie de un peste peste 13 kg ca sa prinda cel putin locul 3) si alte echipe care prind peste foarte bine avansand in clasamentul de cantitate (cum e cazul castigatorilor, Catalin Ureche - Catalin Chiscari - Andrei Rusu, care dau in ultima dimineata mai bine de 100 kg la un cantar).
 
 
 
 
Dupa cum spuneam, la inceput eram un pic pesimist, insa vazand cum se desfasoara competitia, spre final am sperat pana in ultima clipa la o captura mai mare decat crapul de 19,15 kg de la concursul precedent. Ar fi fost cireasa de pe tort, dupa 96 de ore de concurs mai mult decat palpitant, pe o balta mai mult decat excelenta.
 
 
 
Administratia baltii e de felicitat pentru ce a facut, face si va mai face la Hermes Peris, toti concurentii sunt de felicitat pentru ca vin aici si isi pot arata capacitatile atat in pescuitul la cantitate cat si la calitate, cinste castigatorilor ce intotdeauna pescuiesc pana in ultima secunda. Ei prind intotdeauna cei mai multi crapi, ei ii prind pe cei mai mari, ei demonstreaza tuturor in final ca o zi in care n-ai pescuit pe Hermes Peris, e o zi pierduta!
 
 
 
Tuturor fir intins!
 
 
gor965
George Iorga
9 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • luni, 20 iulie 2015 23:14

    Alexandru Florin Dinu : foarte frumos articol!! felicitari!!

  • marți, 21 iulie 2015 10:13

    George Raceanu : Poze super, iar articolul este in nota lui George Iorga, adica de 10 plus. Felicitari!!!

  • marți, 21 iulie 2015 10:58

    George Iorga : Merci! :)