Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Jurnalul lui gor965: Povestea crapului de 24,84 kilograme de la Moara Vlasiei 2

joi, 9 iunie 2016
 
M-am intors recent de la Moara Vlasiei 2, unde am relatat in imagini desfasurarea concursului X-treme Baits Boilies Cup, Ed. A III-a, organizat de Marian Constantin cu sprijinul lui Victoras Petcu. Cu toate ca din statisticile ultimelor concursuri reiesea clar faptul ca balta s-a schimbat mult fata de anii trecuti, cu o medie a pestilor foarte ridicata si cu o densitate buna de crap mare si foarte mare, nu cred ca se astepta nimeni sa mai fie surprins cu ceva legat de ce peste exista sub apa.
 
 
 
Iata insa ca, intamplator sau nu, Moara ne-a mai surprins o data in cel mai placut mod, captura concursului depasind cu mult captura baltii de pana in acel moment. 24,84 kg e noul record de crap prins si cantarit in regim de concurs, cu martori, arbitri, cantar omologat, tara facuta, tot tacamul.
 
Sincer, cand am fost sa cantarim crapul asta am vazut ca cei de pe ponton care l-au prins erau intr-o stare de agitare nefireasca, era un amestec de euforie, tensiune, speranta, cum n-am mai apucat sa vad pana atunci. S-a scos sacul cu pestele si s-a asezat in salteaua de primire, s-a facut tara de catre arbitrul care cantareste si apoi s-a scos pestele din sac. Era enorm! Toti cei de fata spuneau ca n-au mai vazut crap atat de mare. M-am uitat si eu in fuga cautand semne disntinctive si l-am apreciat din ochi pe la 22 kg. Ma gandeam ca trebuie sa fie unul din crapii recent iesiti la rampa pe post de captura in concursurile precedente.
 
 
 
Nea Costel ridica salteaua de cantarire si se indreapta batos spra trepiedul cu cantarul. Ca sa fixeze salteaua in carligul cantarului, arbitrul trebuie sa tina salteaua cu o mana de tijele sale si cealalta mana sa directioneze toartele saltelei. In momentul ala am vazut cum nea Costel a tras aer in piept ca sa sustina greutatea saltelei intr-o mana si m-am gandit ca e un crap masiv cu care nu se intalneste prea des.
 
 
Am focalizat cu aparatul ecranul cantarului si cand am vazut cifrele 24 in fata am dat sa spun: "Nea Costele, vezi, bre, ca s-a dus cantarul pe ceas! Faptul ca era afisata “ora” 24:48 si nu 00:48 cat arata in mod normal un ceas digital m-a scos din nebuloasa si m-a facut sa realizez ca am in fata cel mai mare crap pe care l-am vazut vreodata de cand merg eu la concursuri, si am in “portofoliu” peste 120 de evenimente in ultimii 8 ani. A fost o surpriza pentru toti cei de fata si nu mai spun ce fericire era pe fetele concurentilor.
 
 
Ca veni vorba de concurentii care au reusit aceasta performanta, Cristian Zangolea, Mihai Mitricoaia si Gabi Mitricoaia, trebuie mentionat ca acesta din urma are un an perfect in materie de capturi, prinzand in primavara pe Moara Vlasiei 2 un crap de 22 kg, apoi la Sarulesti un scoicar de peste 30, iar acum a doborat recordul baltii cu acest crap comun de aproape 25 kg.
 
 
La final echipa in cauza, cu ajutorul acestei capturi s-a clasat pe locul 3 la general, pe locul 2 fiind echipa Gabi Raducanu - Ionut Nuta, iar castigatoare a concursului a fost echipa Florian Serban - Ilia Ivanov - Razvan Starcu. Cum premiile nu cumulau, trofeele pentru captura au revenit echipei Costica Mateescu - Dani Mateescu, care au prins un crap superb de 20,76 kg.
 
Analizand la rece rezultatele finale se desprinde clar ideea ca schimbarea produsa la Moara Vlasiei 2 e mult mai ampla si mult mai bine directionata decat am anticipat unii dintre noi. E greu sa treci cu vederea rezultatele ultimelor concursuri de pe MV 2, pentru ca s-au prins pesti mari si multi cum nu s-a mai intamplat pana acum. Nu stiu daca acest crap de 24,84 kg este cel mai mare peste existent in balta, dar e de presupus ca daca se mentine modul actual de administrare a baltii, cu siguranta recordul se va mai schimba.
 
 
Stiu ca sunt multi care n-au considerat oportuna hranirea pestilor si implicit schimbarea comportamentului acestora, indeosebi in concursuri, insa statistica si mai ales pozele facute pe mine unul ma convinge ca Victoras Petcu si-a urmarit si atins scopul propus: "peste mare si mult ...cel mai mult". Felicitari castigatorilor, felicitari tuturor participantilor, felicitari arbitrilor, felicitari lui Victoras pentru cum administreaza balta si felicitari organizatorului care mi-a oferit ocazia sa va prezint in imagini desfasurarea, atmosfera si capturile de la Boilies Cup by X-treme Baits 2016.
 
Tuturor, fir intins!
 
 
gor965
George Iorga 
5 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.