Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Lago Boschetto, paradisul pescarilor din Italia.

joi, 6 iulie 2017
Alexandru Ioan Valea este un pescar roman stabilit in Torino si ne incanta adesea cu partidele sale de pescuit. Fie iarna, fie vara incarca pe Carpbook fotografii cu multi crapi pusi pe salteaua de receptie. Iata unde pescuieste si cum o face.
 
pescuit la crap italia 
Lago Boschetto este o fosta balastiera nu departe de Torino, Italia.
 
lago boschetto 
Un lac mic, dar plin de pesti de toate felurile: crapi, cteno si un numar redus de crapi Koi. Ca in orice fosta balastiera fundul apei nu este la fel peste tot, adancimea apei variind intre 90 cm si 11 metri.
 
lago boschetto 
Va puteti da seama ca nu este usor de inteles cam pe unde se hranesc crapii. Trebuie sa-i cauti tinand cont de adancime, anotimp, temperatura apei, starea vremii si lista poate continua. Nu e usor, unde prinzi azi 8-10 bucati, maine nu mai vezi unul.
 
pescari italia 
Si vorbesc de locuri memorate pe GPS. Nu trebuie nadit in mod exagerat. Porumb fiert, tiger nuts, pelete, canepa, seminte pentru porumbei, udate cu CSL si melasa sunt mai mult decat suficiente.
 
Datorita prezentei mari de raci nu este rentabil pescuitul cu bile. Iarna in schimb se poate pescui cu succes si la boilies. Sunt de preferat monturile cu pop-up-uri mici, fake corn sau tiger nut. Diferenta cea mai mare o face modul in care pescuiesti: lansat sau plantat.
 
navomodel crap 
Este clar ca un navomodel dotat de sonar schimba radical rezultatele unei partide de pescuit, chiar daca se mai intampla sa te intorci acasa cu coada intre picioare. Pot spune ca cele mai reusite partide de pescuit aici la Boschetto le-am făcut de cand am cumparat barcuta. Este adevarat, mulți pescari stramba din nas, se pierde mult din placerea pescuitului traditional, dar este vorba de o alegere personala. Nu toti avem posibilitatea de a sta cu saptamana pe balta (probleme cu banii, familia si nu in ultimul rand munca), deci suntem nevoiti sa prindem cat mai multi pesti in cat mai putin timp.
 
pescuit italia 
In acest caz barcuta nu are adversar. Plantat mereu in același loc, fie ceata, fie noapte, in liniste si la distante greu de ajuns cu lanseta.
 
crapi italia 
Nu este un lac cu capturi capitale, crapii au o medie de 10-11 kg, amurul 14-15 kg, dar exista si cativa over. Crapii Koi sunt prezenti in numar redus, cu greutati relativ mici, dar reusesc oricum să faca fericit norocosul pescar care reuseste sa scoata afara unul.
 
 
Un lac minunat, gasit în mod exceptional de bunul meu prieten Enzo, un loc pe care il consider ca o a doua casa si unde ma intorc intotdeauna cu placere.
 
pescuit in italia 
Alexandru Ioan Valea are peste 25 de partide de pescuit in fiecare an pe acest lac. Rezultatele pe care le-a avut, precum si fotografiile de exceptie realizate pe malul baltii se pot vedea in profilul sau de pe Carpbook, sectiunea Partide de pescuit
 
Crapmania.ro
Text & foto: Alexandru Ioan Valea 
4 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • vineri, 7 iulie 2017 10:42

    Dan Mateianu : Felicitari Alexandru Ioan Valea pentru articol!

  • duminică, 9 iulie 2017 03:33

    bogdan mocanu : felicitari! un pescar adevarat