Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Noul record de crap comun al lacului Tancabesti a fost stabilit in aprilie.

luni, 6 mai 2019
Deschiderea sezonului ne intampina pe binecunoscutul stand Dreapta Gorgan, unde petrecem o saptamana intreaga incercand sa ''descifram'' misterele plaurului cantonat intre Vernescu si pontonul Mija.
 
tancabesti pescuit 
Vremea capricioasa ni se alatura pentru intreaga saptamana, cu ploaie din belsug, vant rece si o temperatura a apei variind intre 9 si 10 grade, ceva total atipic lunii aprilie. Dupa cum era de asteptat, partida incepe greoi si reusim sa punem pe saltea primii crapi abia dupa 24 de ore.
 
Nadim locurile productive cu boiles intreg si spart, dar si cu seminte, pentru ca observam o reactie mai buna a crapilor la ''farfuria mixta''. La selectie insa, nu ne ajuta, de aceea in incercarea de a mari media capturilor de la 13 kg in sus, de la jumatatea partidei renuntam la ele, dar si la monturile de finete.
 
balti crap tancabesti 
La doua bile de 20 mm si nadit exclusiv cu boiles intreg, frecventa trasaturilor nu scade atat de mult cat ne-am fi asteptat si incep sa intre exemplare sarite de 15 kg. Timpul trece repede si ajungem la ultima zi de pescuit, cand urmeaza sa plecam la amiaza. Trezindu-ma la 5 dimineata observ dezamagit din caldura sacului de dormit ca intr-adevar, vremea se joaca cu noi, si in a saptea zi de pescuit ploua cu galeata. Nu simt o motivatie extraordinara sa ma asez in barca plina cu apa, sa scot metrul cub de apa din ea si sa replantez montura scoasa noaptea de la 180 metri. Cu toatea astea insa, spiritul crapist ma forteaza si procedez cum se cuvine, replantez si pun montura in cel mai adanc canal al plaurului.
 
record crap tancabesti 
La ora 9 deja deja strangem o parte a echipamentului, dar surpriza, trasatura pe lanseta replantata. Ridic batul si incerc sa-l scot de sub plaur, insa se agata de ceva... in loc sa fortez, sar in barca si cu acceleratie maxima ajung la locul faptei. Desi l-am scos cativa metri buni, plaurul este intins si pestele a gasit ceva, undeva la jumatate de drum. Bag lanseta de 3 metri aproape pe toata lungimea ei in apa, incerc sa manevrez barca si in acelasi timp sa ''scobesc'' crapul de sub jungla plaurului. Incercarea da roade, ceva incepe sa se miste in directia mea, ceva foarte greu, ce nu am mai simtit la Tancabesti. De aici, desi nu-l fortez, drilul ia sfarsit in doua minute, opresc motorul si in timp ce vantul impinge barca intr-una din golful plaurului, ma holbez la crapul romanesc imens si splendid din minciog.
 
recordul lacului tancabesti 
Fara dar si poate, este recordul personal pe Tancabesti si are peste 20 de kg. Zarva mare pe ponton, baietii au interpretat corect semnele aratate de mine de la 180 m, asadar aparatul foto, trepiedul si cantarul sunt deja setate in extaz pentru cele ce urmeaza. Fiecare isi face estimarile, insa masuratoarea spune mult mai mult: 28.3 kg cu tara. Cu scepticism setam totul inca o data, facem si tara, dar rezultatul este acelasi.
 
romania tv pescuit 
Vai ce captura! Il sunam pe Vlad, patronul lacului, care invita si echipa Romania TV, tocmai ajunsa pe balta cu ocazia unui concurs, sa ne ia un interviu in direct!
 
vlad parfene tancabesti 
Dimensiunea generoasa a capturii este confirmata si de Vlad, care vazand pestele in saltea se uita la mine si imi zice cu un zambet larg: ''Ba, tu esti nebun?!''. Urmeaza poze, inregistrari video si un interviu in direct, dupa care luam ramas bun de la acest peste cu adevarat superb.
 
Incheiem partida la Cherhanaua la Parfene, unde in timp ce ne linistim dupa extazul de dimineata savuram o delicioasa tava pescaresca. Anul incepe cum nici nu se putea mai bine, cu un record al baltii de suflet, Tancabesti.
 
Va doresc fir intins!
 
levi lukas 
Levi Lukacs
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.