Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Regulament si taxe de pescuit pe lacul Moara Vlasiei 2 pentru anul 2019.

luni, 14 ianuarie 2019
Moara Vlasiei 2, una dintre cele mai populare balti din jurul municipiului Bucuresti, atrage anual mii de pescari din toate colturile tarii, dornici sa isi depaseasca recordurile.
 
lacul moara vlasiei 2 
Acumularea Moara Vlăsiei 2 se află pe valea Cociovaliștei, din care se și alimentează, fapt benefic pentru populația piscicolă ce beneficiază de apa oxigenată a râului. Suprafața totală de 28 ha a acumulării este împărțită în două, balta de crap care are 17 ha și zona așa-numită sălbatică, de 11 ha. Lungimea totală a lacului este de circa 2,5 km. Adâncimea apei variază între 2 și 4 metri, fundul este în general mâlos și nu există arbori scufundați. Malurile sunt înierbate având pe alocuri pâlcuri de stuf și papură. Accesul la apă este facilitat de drumul pietruit amenajat pe malul drept, drum ce se menține în condiții foarte bune și pe ploaie.
 
record moara vlasiei 2 
Crapul românesc este la putere. Actualul record al lacului la crap comun este un superb exemplar de 32,250 kg, stabilit de d-nul Balas Alexandru, in data de 1 mai 2018.
 
Cele mai frecvente capturi au greutățile cuprinse între 7 și 13 kilograme. Alături de crap, balta are și somn, caras. Somnul record a cântarit 52 kg si a fost prins de d-nul Gabi Popescu, iar carasul record a cantarit 3,200 kg si a fost capturat de d-nul Alex Matea.
 
De asemenea, balta Moara Vlasiei 2 nu a mai fost navodita din anul 2000.
 
moara vlasiei 2 
REGULAMENT 2019 - MOARA VLASIEI 2
 
Inainte de a incepe o partida de pescuit, pescarul va consulta prezentul regulament si va achita taxa corespunzatoare pentru pescuit numai in cazul in care este de acord cu urmatoarele reguli.
 
1. Lacul Moara Vlasiei 2 este supravegheat video 24 din 24 ore.
2. Pescarul care va fi gasit ca nu respecta unul din punctele de mai jos va fi obligat sa paraseasca imediat lacul, fara sa primeasca taxa achitata inapoi.
Acest lucru este valabil si pentru pescarul care a achitat taxa ''150 lei = 12 ore cu retinere 5 kg de crap si platica fara limita'', caruia i se va elibera in apa si pestele capturat pana in acel moment.
3. Pe toata durata partidei de pescuit personalul lacului M.V.2 are dreptul sa controleze si sa cantareasca pestele capturat.
4. Sotia sau copilul (de maximum 15 ani) pescarului care va pescui pe M.V.2, au dreptul sa pescuiasca cu o undita proprie sau cu o lanseta din cele 4 (patru) ale pescarului, fara sa achite o alta taxa, insa numai in dreptul standului pe care il ocupa pescarul.
5. MOMEALA vie (rame, viermusi, libelule) este strict interzisa.
6. Autoturismele se parcheaza in partea dreapta a drumului pietruit pe directia inainte de la intrarea pe lac, obligatoriu cu fata spre lac sau spre padure.
7. Pescarul poate sa pescuiasca cu maximum 4 scule (lansete sau undite) , dotate obligatoriu cu 1 (un) singur carlig si plumb sau naditor pierdut (posibilitatea eliberarii plumbului sau naditorului, in cazul ruperii firului principal).
8. Este strict interzis pescuitul la ''BOMBA'' sau cu doua, trei carlige, etc.
9. Numai capturile de crap care au greutatea sub 5 kg pot fi retinute de catre cei care au achitat taxa "12 ore cu retinere 5 kg de crap si platica fara limita''. Capturile de crap care depasesc 5 kg, vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, in apa, in stare vie si fara a fi ranite.
10. Pescarul va lansa obligatoriu numai pe directia inainte fata de standul pe care il ocupa, fara a depasi limitele standului (stanga – dreapta), marcate de panourile numerotate langa malul de vis-a-vis, care indica limita standului incepand din partea stanga.
In cazul in care totusi va lansa gresit (va depasi limitele standului), pescarul este obligat sa recupereze montura si sa lanseze din nou. 
11. Pescarul este obligat sa se aseze numai in dreptul locului marcat si numerotat pentru pescuit.
12. Capturile accidentale de salau si stiuca, precum si capturile de crap salonta nu pot fi retinute indiferent de greutatea pe care o au si se vor elibera imediat ce au fost capturate in apa, in stare vie si fara a fi ranite. 
13. Pescarul care pescuieste ''12 ore cu retinere 5 kg de crap si platica fara limita", trebuie sa fie dotat obligatoriu cu sac de pastrare (ecologic).
14. Capturile de somn care depasesc 5 kg se pot retine, doar daca pescarul va achita 15 ron pentru fiecare kg in plus fata de cele 5 kg permise.
15. Este interzisa punerea pestilor in acelasi sac de pastrare (ecologic) de catre 2 (doi) sau mai multi pescari, precum si cedarea pestilor prinsi de catre un pescar la alti pescari.
16. Pescarul nu are voie sa schimbe pestele retinut si pastrat in sacul de pastrare cu altul prins ulterior.
17. Insotitorul sau insotitorii pescarului care pescuieste 12 ore (pescuit de zi = 12 ore), nu are sau nu au voie sa se atinga de sculele pescarului, in afara de minciog si nici sa se pozeze cu capturile pescarului. Pescarul poate sa faca poze cu orice captura doreste, dar cu conditia ca in momentul fotografierii, captura sa se afle deasupra saltelei de primire (exista riscul de a scapa pestele din mana). Pozele se fac imediat ce pestii au fost capturati.
Din momentul cand au fost scosi din apa, pestii nu vor retinuti sub nicio forma mai mult de maximum 3 minute pentru fotografiere.
18. Fiecare pescar trebuie sa fie dotat obligatoriu cu minciog de crap cu deschidere mare si plasa cu ochiuri mici, saltea de primire (dimensiuni minime admise = 70cm x 110cm - grosime minimum = 9cm) + spray antiseptic. Pescarul care nu are saltea de primire sau spray dezinfectant, poate inchiria de la paznicul care incaseaza taxele, saltea normala (fara picioare) contra sumei de 10 lei si spray dezinfectant contra sumei de 5 lei. 
19. Pe acest lac sunt interzise muzica tare, injuriile, chefurile si oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe lac, precum si focul deschis direct pe sol (se vor folosi "gratare cu picioare"). 
20. Pescarul care va pescui noaptea pe M.V.2, poate sa fie insotit numai de sotie, de o prietena sau de copii (maximum 15 ani) pentru care nu va achita nicio alta taxa, dar si de un alt insotitor, numai cu conditia ca acel ''insotitor'' sa achite 50% din taxa de pescuit = 24 ore C&R, pentru care insotitorul are dreptul sa pescuiasca cu una sau doua lansete din cele 4 (patru) ale pescarului. In caz contrar acel ''insotitor'' nu va avea acces pe lac. 
 
pescuit pe ponton
Pescuitul de pe pontoane este permis numai in sistemul Catch & Release (Prinde & Elibereaza).
Pescarii care vor pescui cate doi pe un ponton vor achita o singura ''taxa pentru inchiriere ponton''.
 
TAXE PESCUIT SPORTIV – RECREATIV
 
- 80 LEI = 12 ORE C&R;
- 150 LEI = 24 ORE C&R; 
- 150 LEI = 12 ORE CU RETINERE 5 KG de CRAP si PLATICA fara limita;
 
- 40 LEI = TAXA INCHIRIERE PONTON = 1 PESCAR SAU 2 PESCARI (Taxa valabila atat pentru 12, cat si pentru 24 sau 48 de ore);
- 40 LEI = TAXA PENTRU PLANTAT (Taxa valabila atat pentru 12, cat si pentru 24 sau 48 de ore);
- 20 LEI = TAXA INCHIRIERE SALTEA DE PRIMIRE CU PICIOARE TIP CADITA (Taxa valabila atat pentru 12, cat si pentru 24 sau 48 de ore).
 
REZERVARI
 
Pescarii care doresc sa faca rezervari o pot face la numerele de telefon: 0728 908 402 sau 0728 908 408.
1. Pentru partide de 24, 48 sau 72 de ore rezervarile se pot face cu maximum 48 de ore inainte de desfasurarea partidei de pescuit.
2. Pentru partide de 12 ore rezervarile se pot face cu maximum 24 de ore inainte de desfasurarea partidei de pescuit.
 
ALTE REGULI 
 
- Folosirea porumbului uscat este strict interzisa.
- Pescarii care vor sa organizeze mini concursuri, etc, o pot face numai daca vor rezerva minimum primele 14 pontoane, sau minimum 12 locuri pe pamant. Ei vor putea rezerva locurile si cu 96, 120, 240 de ore, s.a.m.d, inainte de inceperea mini concursului, etc, dar cu conditia sa achite un avans.
- Autoturismele pescarilor nu au voie sa paraseasca incinta lacului pe toata durata partidei de pescuit.
- Pescarii care au nevoie sa foloseasca autoturismul in timpul partidei de pescuit (la cumparaturi, etc,) sunt rugati sa lase autoturismul in parcarea cu paza de la intrarea pe lac.
- Pescarul este obligat sa anunte administratia lacului daca doreste sa paraseasca lacul mai devreme de orele 18.00 si sa se supuna controlului din partea administratiei, al autoturismului si al bagajului pe care-l are.
- Vizitatorii vor lasa autoturismele in parcarea de la intrarea pe lac.
- Accesul cu caini pe lacul M.V.2 este interzis cu exceptia celor de talie mica (1-3 kg).
- ATENTIE. Pe acest lac scaldatul este strict interzis.
 
- Pescuitul = 12 ore (pescuit de zi) poate fi practicat numai in timpul zilei intre orele 06.00 – 18.00.
- Pescuitul = 24 ore (pescuit de noapte) poate fi practicat numai intre orele 18.00 – 18.00 (a doua zi).
 
- Pescarul are obligatia ca la sfarsitul partidei de pescuit sa lase locul curat asa cum l-a gasit cand a venit (fara chistoace de tigari, coji de seminte, sticle goale, etc), prin colectarea "gunoiului" produs de el in timpul partidei de pescuit si sa-l transporte si sa-l depoziteze in locul special amenajat de la intrarea pe lac. In caz contrar pescarul in cauza nu va mai avea acces pe lac data viitoare.
- IMPORTANT. Cine va depasi actualul record al lacului M.V.2 = 32,250 kg, realizat de Dl Balas Alexandru din Brasov in data de 01.05.2018, va castiga un abonament valabil 1 (un) an de zile pe acest lac.
- Pentru alte problema puteti suna administratorul lacului, Dl Victoras Petcu 0728 908 400 (la acest nr nu se fac rezervari).
- Nu uitati ca transmitem non stop imagini LIVE de pe lac prin intermediul YouTube (Live Moara Vlasiei 2), dar si imagini live, zilnic pe Facebook.
 
PESCUIT ZONA SALBATICA.
 
- Taxa pescuit = 30 lei (se pot retine maximum 3 kg de peste).
- Taxa inchiriat barca = 20 lei/persoana.
 
- Administratia SC VIC MAR COM IMPEX SRL este exonerata de orice raspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incidente si urmari generate de consumul de alcool sau neatentie a pescarului sau a insotitorilor acestuia.
- ADMINISTRATIA lacului M.V.2 isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament in orice moment din timpul sezonului de pescuit.
 
moara vlasiei 2 
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.