Balta Moara Vlasiei 2 se afla pe valea Cociovalistei, din care se si alimenteaza, fapt benefic pentru populatia piscicola ce beneficiaza de apa oxigenata a raului. Suprafața totală de 28 ha a acumularii este impartita in doua, balta de crap care are 17 ha si zona asa-numita salbatica, de 11 ha. Lungimea totala a băltii este de circa 2 km. Adancimea apei variaza intre 2 și 4 metri, fundul este in general malos si nu exista arbori scufundati. Malurile sunt inierbate avand pe alocuri palcuri de stuf si papura. Accesul la apa este facilitat de drumul pietruit amenajat pe malul drept, drum ce se mentine in conditii foarte bune si pe ploaie.
Crapul romanesc este la putere. Recordul baltii la crap este un exemplar de 26,92 de kilograme, caruia i se alatura capturi frecvente cu greutati ce variaza intre 10 si 25 kg. Cele mai frecvente capturi au greutățile cuprinse intre 6 și 15 kilograme. Alaturi de crap, balta are și somn, caras, stiuca si salau.
Popularile au devenit o traditie pe Moara Vlasiei 2, in ultimii cinci ani introducandu-se in medie anual cate 10 tone de crap romanesc, fara ca balta sa fie navodită in ultimii zece ani. Moara Vlăsiei 2 este, de asemenea, cunoscuta pentru concursurile de pescuit la crap care se bucura de o participare sustinuta si atrag un numar considerabil de pescari experimentati.
REGULAMENT SI TAXE M.V.2 PENTRU ANUL 2017
1. Inainte de instalarea pe locul de pescuit pescarul va consulta prezentul regulament si va achita taxa corespunzatoare pentru pescuit numai in cazul in care ESTE DE ACORD cu aceste reguli.
2. Sotia sau copilul (de maximum 15 ani) pescarului care va pescui pe M.V.2, au dreptul sa pescuiasca cu o undita proprie sau cu o lanseta din cele 4 (patru) ale pescarului, fara sa achite o alta taxa, insa numai in dreptul standului pe care il ocupa pescarul.
3. Pe toata durata partidei de pescuit personalul lacului M.V.2, are dreptul sa controleze si sa cantareasca pestele capturat.
4. Pescarul care va fi gasit ca NU RESPECTA unul din punctele de mai jos, va fi scos imediat de pe lac, dupa ce i se va elibera in apa si pestele prins pana in acel moment (daca pescarul a achitat taxa “120 lei = 12 ore cu retinere 4 kg peste”).
5. Pescarul care pescuieste cu retinere 4 kg de peste, are DREPTUL LA UN SINGUR BON/ZI si trebuie sa fie dotat cu juvelnic din plasa de ata sau sac de pastrare.
6. Toate autovehiculele, se parcheaza obligatoriu in partea dreapta a drumului pietruit pe directia inainte de la intrarea pe lac, cu fata spre lac sau spre padure.
7. Pescarul poate sa pescuiasca cu maximum 4 scule (lansete sau undite), dotate obligatoriu cu 1 (un) singur carlig si plumb sau naditor pierdut (posibilitatea eliberarii plumbului sau naditorului, in cazul ruperii firului principal).
8. Este strict interzis, pescuitul la “BOMBA” sau cu doua, trei carlige, etc.
9. Numai capturile de CRAP care au greutatea SUB 4 KG pot fi retinute de catre cei care au achitat “taxa cu retinere 4 kg peste”. Capturile de CRAP care vor depasi 4 kg, vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, in apa, in stare vie si fara a fi rănite.
10. Pescarul VA LANSA OBLIGATORIU numai pe directia inainte fata de standul pe care il ocupa, fara a depasi limitele standului (stanga – dreapta), marcate de panourile numerotate langa malul de vis-a-vis, care indica limita standului din partea stanga. In cazul in care, totusi, va lansa gresit (va depasi limitele standului), este obligat sa recupereze montura si sa lanseze din nou.
11. Pescarul este obligat sa se aseze numai in dreptul locului marcat si numerotat pentru pescuit.
12. Capturile de CRAP SALONTA nu pot fi retinute indiferent de greutatea pe care o au si se vor elibera imediat ce au fost capturate in apa in stare vie si fara a fi ranite.
13. Capturile accidentale de SALAU si STIUCA se vor elibera imediat in apa in stare vie si fara a fi ranite.
14. Capturile de SOMN, care vor depasi 4 kg se pot retine, daca pescarul va achita, 15 ron fiecare kg in plus fata de cele 4 kg permise.
15. Este interzisa punerea pestilor in acelasi juvelnic sau sac de pastrare de catre 2 (doi) sau mai multi pescari, precum si cedarea pestilor prinsi de catre un pescar la alti pescari.
16. Pescarul nu are voie sa schimbe pestele retinut si pastrat in juvelnic sau in sacul de pastrare cu altul prins ulterior.
17. Insotitorul sau insotitorii pescarului, nu are sau nu au voie sa se atinga de sculele pescarului, in afara de minciog.
18. Fiecare pescar trebuie sa fie dotat obligatoriu cu MINCIOG DE CRAP CU DESCHIDERE MARE SI PLASA CU OCHIURI MICI, SALTEA DE PRIMIRE (dimensiuni minime admise = 70cm x 110cm - grosime minima = 9cm ) + SPRAY DEZINFECTANT. Pescarul care nu are saltea de primire si spray dezinfectant, poate inchiria de la paznicul care incaseaza taxele, ambele contra sumei de 10 lei.
19. Pe acest bazin sunt interzise manelele, injuriile, chefurile, etc, care pot deranja ceilalti pescari de pe lac, insa pescarul poate sa faca un gratar, sa bea o bere, dar sa o faca in asa fel incat sa nu deranjeze ceilalti pescari. ATENTIE! Este strict INTERZIS focul deschis direct pe sol (se vor folosi gratare cu picioare incat focul/caldura sa nu intre in contact direct cu solul/vegetatia)/
20. Pescarul care va pescui noaptea pe M.V.2, poate sa fie insotit numai de sotie, de copii (maximum 15 ani), de o prietena sau de un alt pescar insotitor, numai cu conditia ca acel "pescar insotitor" sa achite 50% din taxa de pescuit = 24 ore C&R, taxa pentru care poate sa pescuiasca cu 1 (una) lanseta langa cele 4 (patru) ale pescarului, DAR IN ACELASI STAND CU PESCARUL, sau sa nu pescuiasca deloc. In caz contrar acel "pescar insotitor" nu are drept de acces pe lac.
ATENTIE! In cazul in care "DOI PESCARI VOR VENI LA PESCUIT IMPREUNA CU ACELASI AUTOTURISM SI VOR OCUPA DOUA STANDURI DE PESCUIT, FIECARE VA AVEA 20 LEI REDUCERE LA TAXA DE PESCUIT".
PESCARII care vor pescui cate doi pe un ponton, vor beneficia de 50% reducere la ”taxa de inchiriere ponton”, aceasta reducere este valabila si in cazul in care pescarul vine la pescuit cu un insotitor, insotitor care va achita 50% din taxa de pescuit = 24 ore C&R, indiferent daca pescuieste si el cu 1 (una) lanseta fata de cele 4 lansete ale pescarului sau nu pescuieste de loc.
PESCARUL va benefica doar de o singura reducere.
PESCARII PENSIONARI BENEFICIAZA DE 20% REDUCERE LA TAXA DE PESCUIT.
TAXE PESCUIT SPORTIV – RECREATIV, LACUL MOARA VLASIEI 2, PENTRU ANUL 2017
- 60 LEI = 12 ORE C&R
- 120 LEI = 24 ORE C&R
- 120 LEI = 12 ORE CU RETINERE 4 KG PESTE
Pescuitul plantat se face fara inaintas, iar firul minim admis este de 0.35mm.
- 40 LEI = TAXA PENTRU PLANTAT (Taxa valabila, atat pentru 12, cat si pentru 24 sau 48 de ore).
- 40 LEI = TAXA INCHIRIERE PONTON = 1 PESCAR SAU 2 PESCARI (Taxa valabila, atat pentru 12, cat si pentru 24 sau 48 de ore).
- 20 LEI = TAXA INCHIRIERE SALTEA DE PRIMIRE TIP CRADLE (tip cadita) (Taxa valabila, atat pentru 12, cat si pentru 24 sau 48 de ore).
REZERVARI
PESCARII care doresc sa faca rezervari o pot face la numerele de telefon: 0728908402 sau 0728908408.
1. Pentru partide de 24 DE ORE SAU 48 DE ORE se pot face rezervari NUMAI CU 24 DE ORE INAINTE de desfasurarea partidei de pescuit.
2. Pentru partide de 12 ORE se pot face rezervari NUMAI CU 12 ORE (INCEPAND CU ORA 18.00 PENTRU A DOUA ZI) inainte de desfasurarea partidei de pescuit.
- AUTOTURISMELE pescarilor NU AU VOIE sa paraseasca incinta lacului pe toata durata partidei de pescuit.
- PESCARII care au nevoie sa foloseasca autoturismul in timpul partidei de pescuit vor lasa autoturismul la intrare, in caz contrar, nu li se va permite sa paraseasca incinta baltii.
- IN "CAZURI DE FORTA MAJORA" pescarul este obligat sa anunte administratia daca doreste sa paraseasca lacul mai devreme de orele 18.00 si se va supune controlului din partea administratiei, al autovehiculului si al bagajului pe care-l are.
- VIZITATORII vor lasa autoturismele la intrarea pe balta.
- Pescuitul = 12 ore (pescuit de zi), poate fi practicat numai in timpul zilei intre orele 06.00 – 18.00.
- Pescuitul = 24 ore (pescuit de noapte), poate fi practicat numai intre orele 18.00 – 18.00 (a doua zi).
ATENTIE! Pescarul are obligatia ca la sfArsitul partidei de pescuit sa lase locul curat (fara chistoace de tigari, coji de seminte, etc ), in caz contrar pescarului in cauza nu i se va mai permite accesul pe lac data viitoare.
- Pentru alte probleme sunati administratorul lacului, Dl Victor Petcu – 0728.908.400 (LA ACEST NUMAR NU SE FAC REZERVARI)
- Pentru REZERVARI sunati la tel: 0728908402 sau 0728908408.
PESCUIT ZONA SALBATICA.
- Taxa pescuit = 30 lei (se pot retine maxim 3 kg de peste).
- Taxa inchiriat barca = 20 lei/persoana.
Cum ajungi la Moara Vlasiei 2?
Judetul: Ilfov
Localitatea: Moara Vlasiei
Este amplasata in Nordul Bucurestiului la aprox. 20 km. Exista doua cai de acces.
Din București se porneste pe DN1 prin Otopeni spre Ploiești si, dupa ce trecem de drumul spre Corbeanca, cotim la dreapta spre Balotesti. De aici, dupa ce trecem de Caciulati, ajungem in Moara Vlăsiei. De la Otopeni la Balotesti sunt circa 8 km, iar de la Balotesti la Moara Vlasiei inca 10 de kilometri. In centrul comunei, la monument, vis-a-vis de vechiul Complex Comercial al comunei, se face la stanga pe drumul ce coboara aproximativ 300 metri spre balta. Drumul asfaltat din soseaua principala se transformă in drum pietruit, circulabil in conditii foarte bune si pe timp de ploaie.
Tot din București se mai poate ajunge si prin Colentina, apoi Stefanesti si Dascalu. De la intrarea in comuna Dascalu, la aproximativ 300 metri, se face primul drum in stânga (există un panou cu drum cu prioritate la stanga) si se tine drumul drept pana se ajunge la intersectia cu soseaua ce duce spre Balotesti (stanga) si Gradistea (dreapta); nu se face nici stanga, nici dreapta, se traverseaza soseaua si se coboara direct la balta.