Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Secretul lui Bachus in varianta "Corbu Lake"

luni, 2 septembrie 2013
Senzor a castigat Cupa Rig la Crap, editia 2013, desfasurata pe lacul Corbu II, Constanta. Vladut Mateianu vorbeste, in exclusivitate pentru Crapmania.ro, despre abordarea pescuitului pe lacul Corbu.
 
 
 
"As putea incepe acest text cu multumirile de rigoare sponsorilor, sustinatorilor, organizatorilor, vantului, divinitatii, etc, conform obiceiurilor majoritatii castigatorilor de concursuri de pe la noi. Ei nu, nu am sa fac nicio referire la aceste aspecte, ci am sa va povestesc strict despre pescuit, despre o abordare care s-a dovedit castigatoare pe balta unde la anul se va desfasura din nou Campionatul Mondial de pescuit la crap.
 
 In primul rand as vrea sa precizez faptul ca ceea ce am reusit noi cred ca o puteau face multe dintre echipele participante, dar si multe dintre echipele care nu au putut participa la acest concurs din ratiuni financiare. Si aici as vrea sa fac o paranteza, am observat ca multi pescari talentati (si vorba aia, avem foarte multi in tara, doar suntem campioni mondiali la aceasta disciplina) nu participa la concursurile de la Corbu din lipsa de bani. S-a implementat ideea ca fara 100 kg de bile nu ai ce cauta pe Corbu, pestii intrand puternic pe paturile de nada in timpul concursului. De asemenea, altii invoca ca nu au nicio sansa in fata pescarilor de la Energy Brasov (campionii mondiali), a celor de la Carping (pescari consacrati) sau a celor de la Ovidius (campioni nationali 2013). Ei bine, pe toti cei care se regasesc in aceasta situatie ii rog sa citeasca cu atentie randurile urmatoare.
 
La acest concurs am avut onoarea sa particip in echipa cu colegii mei de club de la Senzor, Dan Mitranescu si Florin Mirea. O echipa consacrata, un tandem care functioneaza impecabil indiferent de balta sau stilul de pescuit abordat. Dan este un pescar deosebit de inteligent, un pescar care a realizat in nici 24 de ore ca pescuitul pe Corbu poate fi facut si altfel decat este prezentat “fortat” din relatarile multor pescari, majoritatea avand firme de nada in spate care de multe ori le impun anumite “texte” dupa castigarea concursurilor.
 
 
 
Ei bine, echipa noastra a ales sa pescuiasca in acest concurs (dupa primele 24 de ore in care am tras concluziile de rigoare) DOAR cu momeala de la carlig (aici nu dau multe detalii pentru ca urmeaza Cupa Carpina unde micul secret poate fi decisiv), fara absolut nicio nadire. Pescuit izolat, la distante mari, unde Dan Mitranescu este greu de egalat, va zice unul care de vreo 10 ani este numai pe balti si vede multe… Ce substrat cauta, ce monturi foloseste, ce alte mici secrete foloseste, va voi divulga dupa urmatorul concurs de la Corbu, in urmatorul articol pe acesta tema.
 
In fine, pot spune cu mana pe inima ca am consumat maximum 2 kg de boiliesuri (solubile sau tari, nu imi mai aduc aminte :D), iar capturile au fost constante si mult peste media obisnuita a lacului, o mare parte din concurs detinand si captura competitiei, de 10.16 kg. Apoi am mai avut inca un peste de 10.13 kg, 2 de circa 9 kg, 2 de 8 kg si mai multi de 6-7 kilograme. Nu am scapat insa nici de pestii nepunctabili, dar nici de cei intre 1.5 si 2 kg, extraordinar de numerosi in balta.
 
Crapii mari nu i-am prins datorita nadei, chiar consider ca pe Corbu se poate pescui bine si cu bile de 20 lei kg, daca sti ce sa faci cu ele. Restul sunt povesti, promovari de nade, obligatii, etc, nu vreau sa mai intru in detalii. Ca nada nu am avut ceva special, boilesuri clasice din gama Planet1016 si Corbu Premium, plus cateva “mosmoande” marca Bogdan Dragan, care au functionat impecabil. Produsele au fost cumparate, deci nu am nicio obligatie sa le promovez sau sa le mentionez. Este doar realitatea.
 
De remarcat si calitatile lansetelor Hakuyo MTX ale lui Dan. Incredibil cum pot lansa la distanta niste lansete cu un pret mai mult decat decent.
Inchei invitandu-va la urmatorul concurs de la Corbu, la Cupa Carpina, unde va garantez ca se poate castiga locul 1 cu 3-4 kg de bile, dar cu o strategie bine pusa la punct.
 
 
 
PS: Captura concursului, de 12.75 kg a fost prinsa de vecinii nostri de stand, Dan ,Costi si Razvan (Energoteam Constanta, reprezentanta Senzor Planet) care dupa jumatatea concursului au abordat aceeasi strategie ca noi, dar si aceeasi momeala destinata carligului."
 
Vladut Mateianu
 
 
 
10 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Comentarii
  • luni, 2 septembrie 2013 23:02

    Florin Coacaza : si ce sa intelegem? unii au castigat cu sute de kg de boilies, altii fara. cum e mai bine?

  • marți, 3 septembrie 2013 08:29

    vladut mateianu : Ambele variante pot fi bune la un moment dat...important este sa "simti" cand si cum trebuie sa actionezi....

  • marți, 3 septembrie 2013 08:59

    Flaviu Zapartan : Foarte interesant. Abea astep secretele de dupa cupa Carpina

  • marți, 3 septembrie 2013 09:16

    Cornel Milea : Felicitari pentru rezultate! S-o tineti tot asa! P.S.; Dan Mitranescu este DAN MITRANESCU!!! Respecte

  • marți, 3 septembrie 2013 09:33

    Dragos Mardare : Felicitari! Eram convins ca o sa fiti cel putin pe podium! Si asteptam sa dati din casa ;) Cine stie cata lume o sa mearga dupa aia la pescuit cu un buzunar de bile :))

  • marți, 3 septembrie 2013 12:39

    Adrian Visan : Felicitari "Capitane" pentru articolul publicat. Ai reusit prin cele cateva randuri scrise sa convingi o parte din pescari sa mearga la concursurile de pe Corbu cu un 1 kg de boilies,... dar ai uitat sa precizezi un lucru, fiecare echipa ar trebui sa isi faca rost si de un "Mitranescu". Eu cred ca de fapt in articolul publicat nu se regaseste nici 5% din strategia abordata de catre echipa Senzor si ca "mosmoandele" asa cum le spui tu Vladut, sunt multe altele. Inca odata felicitari pentru curajul de care da dovada o echipa din elita pescuitul romanesc, de a face public o mica parte din strategia de abordare a unui asemenea concurs. Sunt multe echipe care au avut rezultate extraordinare pe aceasta balta, si nu au fost in stare sa scrie un rand despre strategia abordata. Clubul Senzor da dovada ca nu este numai un club de pescuit cu mult profesionalism in sangele celor care il conduc, ci si cu mult "FAIR PLAY" fata de lumea pescarilor. Respect maxim Senzor Club.