Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Vladut Mateianu: "Delta este provocarea suprema"

miercuri, 17 octombrie 2012
Consider pescuitul in Delta ca fiind provocarea suprema pentru orice pescar care se respecta. Odata ajuns in acel triunghi magic, orice purtator de lanseta se contopeste cu apa, cu stuful, cu salciile... Exista o simbioza perfecta intre om si natura, o stare pe care doar cine a fost acolo o poate intelege.
 
 
 
 
Pescuiesc de peste 15 ani in Delta Dunarii, pot spune chiar ca este ca o a doua mea casa, am ajuns sa inteleg si sa pun in aplicare regulile de baza care dirijeaza comportamentul crapului, in functie de anotimp, presiune, fluctuatii, nivel, etc. Acest fapt m-a ajutat ca in ultimele 3 iesiri de anul acesta sa reusesc sa capturez circa 500 kg de crap intre 1 si 9 kg (colegii de pescuit au reusit si capturi de 12 si 14 kg), lucru care m-a facut sa scriu si aceste randuri in speranta ca vor fi si alti temerari care imi vor calca pe urme.
 
 
 
 
In primul rand conteaza alegerea locului de pescuit. Eu am pescuit direct pe Dunarea Veche, in zona numita Intinsura (gasiti mai mullte detalii despre zona in ultimul nr. PPT), o zona in care apa nu curge aproape deloc, putand sa pescuiesc de pe mal, cu picheti, swingere, avertizori si plumbi in-line normali. Am pescuit pe apa de 6 metri, in zona fara agatatura, cu nadire prealabila puternica bazata doar pe solubile si boiliesuri. Am observat ca acolo pestele nu este chiar asa pretentios, avand rezultate bune cu boiliesuri ieftine din gama Jet (squid-octopus). Monturile sunt simple, carlige nr 6, dar destul de lungi- 25 cm - este si un strat de mâl pe substrat.
 
 
 
 
Camparea am facut-o direct pe mal, la cort, pe paturi de stuf. Ne-am hranit cu ce am prins (bors de peste si saramura), iahnie de fasole facuta la tuci, toate stinse cu votca si vin sa nu ne pice greu. :) Borsul bineinteles ca a fost facut cu apa din Dunare, ca intotdeauna, insa de aceasta data a fost facut de un lipovean get beget din Crisan, satul cel mai apropiat de insula pe care am campat.
 
 
 
 
 
Inchei cu un citat de-al lui Mircea Santimbreanu, citat pe care o sa-l retin pana cand voi muri: "Perfida balta asta. Iti da un baboi si te-a prins pentru tot restul vietii.". Doar ca eu as inlocui cuvantul "balta" cu "delta". Las pozele sa vorbeasca, va prezint 3 dintre prietenii mei, pentru prima oara in Delta.
 
 
 
 
Vladut Mateianu 
Echipa Senzor 
 
Momentan, nu există fotografii.
3 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
 • luni, 22 octombrie 2012 18:52

  Ionut-Paul Cojocaru :

  Bravo, frumoase capturi! 2 rugaminti:
   
  - Care capat al canalului Raducu, cel dinspre  lacul Bogdaproste sau celalat (cel care da in Bratul vechi)?
  - Cum ati rezolvat cu interdictia camparii? 
  -
 • marți, 29 ianuarie 2013 12:59

  Simion Bratescu : Foarte frumos. Adevarul este ca pescarul adevarat se vede in delta, nu pe Tancabesti !

 • marți, 29 ianuarie 2013 15:49

  vladut mateianu : @ionut faci o confuzie. canalul raducu face legatura intre dunarea veche si lacul raducu. noi am pescuit direct pe dunarea veche, la circa 500 m de intrarea pe canal... nu se campeaza, am luat amenda, dar merita ! :))

 • marți, 21 mai 2013 15:04

  Ionut-Paul Cojocaru : Aha, d'abia acum vin d'acasa: e vorba despre canalul ce face legatura intre dunarea veche si lacul Raducului. De aici confuzia pe care am facut-o. Cat a fost amenda si pe care parte a dunarii vechi se poate campa: pe cea cu lacul si canalul, pe cea de vis-a-vis, sau pe amandoua?

 • duminică, 9 februarie 2014 12:43

  Bodislav Dan : Interesant articol, sper ca este doar de inceput, anul asta sper sa reveniti cu mai multe articole din delta. Cat despre delta, intradevar reprezinta cea mai mare provocare pentru aproape orice pescar, si ar trebui sa aiba dreptul si posibilitatea de a se bucura de aceasta. dar faptul ca s-a interzis campatul mi se pare un ABUZ. Nu orice pescar isi permite sa stea la pensiune si sa fie dus cu barca la locul de pescuit, tarifele localnicilor sunt destul de piperate. Si eu am platit amenda, chiar daca locul de campat il mentineam "imaculat" si aveam taxele platite. Eu cred ca esenta pescuitului in delta, in special la crap este camparea, in sensul mentinerii locului de pescuit(nadire, etc) precum si pentru pescuitul pe timp de noapte. Atentie la reclamarea "electricienilor", cei care dau amenzile nu prea sunt interesati de aceste practici chiar si cu dovezi filmate. Chiar daca este un efort financiar maricel, va recomand experianta pescuitului in delta.