Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

XXL pe Harsany

vineri, 18 septembrie 2015
Totul a inceput in ultima lună a anului 2014, atunci când impreună cu o parte din echipa CPK – Popescu Andrei (“TOTO”), Flavius Olteanu ( “FLY”), Dinu Bogdan, Dani Răzvănel, dupa cinci nopti petrecute la temperaturi de pana la minus 6 grade, am reusit să facem rezervările pentru anul 2015 pe lacul Harsany din Ungaria.
 
 
 
In prima săptămană a lunii septembrie urma ca eu și Ciprian Ene să ne desfășurăm partida de pescuit mult așteptată pe standul Uj Alas de pe malurile impresionantului lac Harsany. Nada pe care am pregatit-o consta in 70 de kilograme de boilies-uri CPK XXL de mărimi 16-20 mm și inca 30 kg boilies-uri din gama HIGH ATTRACT Squid & Strawberry de 20 mm. Am ales să folosim doar boilies-uri, nu și mix de seminte pentru că peștii tintă erau cei over 20. Ajunși pe malurile lacului Harsany, ne-am instalat tabăra, urmand să punem cele trei balize in locurile in care urma să pescuim. Am optat pentru trei substraturi diferite: un strat tare, un strat cu nămol și inca o baliză intre cele doua straturi, sub forma de V.
 
 
 
Prima nădire a constat in 5 kg boilies XXL de 16-20 mm impreuna cu 3 kg boilies HIGH ATTRACT squid & strawberry. Deoarece era permis accesul cu barca pe lac doar dimineata și seara câte o oră, am ales sa facem două nădiri mai mari in aceste intervale. Peștii au răspuns foarte rapid la nadă, lucru care ne-a dovedit inca o data ca nada CPK iși face treaba. Prima trăsătură a venit dupa nici 10 minute, o frumoasă salontă de 17,8 kg! Montura folosită a fost formată din firul Mantis GOLD 25 lb de la Kryston si carligul SSC numarul 5 de la FOX, impreuna cu 2 boilies-uri CPK XXL de 16 mm.
 
 
 
 
 
Dupa o noapte in care nu am reusit sa dormim foarte mult din cauza numeroaselor trasaturi (20 de trasaturi) am reusit sa capturez, la ora 10:48, primul crap over 20, un frumos comun de 27,1 kg, acesta devenind si recordul meu personal.
 
 
 
Au urmat 3 zile in care am reusit sa punem pe saltea 54 de pesti cu o remarcabila medie de 15,8 kg din acestia facand parte si trei bucati over 20 (27,1 kg; 20,8 kg; 22,9 kg). Am fost foarte multumiti ca pestele a raspuns foarte bine la nada si cu atat mai mult ca majoritatea pestilor au fost de 15-18 kg. Urmatoarele doua zile am reusit sa capturam atat la momeli de tip “snowman” cat si la cele normale. Pop-up-urile alese de noi au fost Cranberry, pop-up 3D Capsuna si 3D Range, Special Fruit si Wild Fruit. Ultimele 2 zile am reusit sa prindem inca 4 pesti over 20 ( 2 x 20,4 kg; 20,1 kg; 24,6 kg).
 
 
 
Pentru mine a fost un vis devenit realitate faptul ca am reusit sa prind nu unul, nici doi ci chiar 7 pesti peste 20 kg in aceasta partida de o saptamana. Am reusit sa punem pe saltea 136 de pesti (cuprinsi intre 5-27 kg cu o medie de 16,43 kg) cantarind 2234 kg. Acest lucru ne-a dovedit inca o data ca putem lua bilele CPK de pe raftul oricarui magazin, sa pescuim cu ele si sa prindem pesti (nu povesti ) chiar si in alte tari.
 
 
 
Tibi Tincau – CPK Team
4 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • vineri, 18 septembrie 2015 19:42

    florin alin : ce carlig este cel folosit in cea de-a doua montura? (montura cu line aligner rosu)

  • marți, 29 septembrie 2015 21:24

    cris cluj : fang twister .. de la "tata Nash" ... un carlig fain dar la pretul lui parca prefer 3 plicuri de owner ... de exemplu :D