Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Boilies pentru crapi suspiciosi

joi, 2 iunie 2011
DARVARI, UN EXAMEN GREU DE TRECUT
 
de Andrei Vladeanu
 
BOILIES PENTRU CRAPI SUSPICIOSI
 
Primele doua manse ale Campionatului National de anul acesta ne-au pus in fata unui examen dificil. Am pescuit cu lotul Nexgen in doua randuri de lacul Darvari, recunoscut pentru crapii sai suspiciosi si foarte greu de pacalit. Impreuna cu Bogdan am gandit o nada speciala si – evident – o strategie de pescuit si nadit dedicata. Am plecat de la premiza ca fiecare crap prins va conta enorm, iar fiecare trasatura a constituit – daca vreti – o partida de pescuit aparte.
 
Mixul pentru boilies este unul absolut nou, un concept la care am lucrat cateva luni. S-a folosit o combinatie de fainuri de peste, predominante fiind cele foarte solubile. Am urmarit ca boiliesurile fierte la abur sa se dizolve totusi in apa, deosebit de lent (10-12 ore). Trasaturile pe Darvari sunt putine, iar momelile nu se pot schimba la fel de des ca pe lacurile foarte populate. Nici reprizele de nadire nu pot fi dese ca in alte parti.
 
Se stie ca la Darvari, aroma de crab a facut legea dintotdeauna, fie ca vorbim de celebrul Monster Crab al lui Hutchinson sau de clasicul Monster Pursuit de la Nash. De asemenea, capturi serioase s-au bifat de-a lungul vremii la bile dulci, de fructe. Nu ne-am departat prea mult de aceste mirosuri, insa am dorit sa ne personalizam olfactiv boiliesurile. Asa am ajuns la combinatia Crab – Fructe, un melanj excelent din punctul nostru de vedere. In fiecare mansa am folosit cantitati mici de boilies, prin urmare am putut sa bibilim foarte bine retetele si dozajele.
 
Am folosit la carlig numai boilies mic de fund, cate unul pe firul de par, fara pop up-uri sau alte momeli flotante. Am urmarit prezentari cat mai naturale, cu fir moale la forfac si carlige numarul 6. Zonele pe care le-am considerat interesante le-am nadit moderat si dupa perioade rezonabile de timp (chiar si 24 de ore) am introdus cate o lanseta pe vadul respectiv. Una singura, nu mai multe, pentru ca pestele de la Darvari nu se simte deloc bine acolo unde exista nada pe fundul apei si fire prin apropiere.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Comentarii
Momentan nu există comentarii.