Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Cine organizeaza Campionatul National Privat de Pescuit la Crap, editia 2021? Taxe si perioade

joi, 21 ianuarie 2021

Campionatul National de Pescuit la Crap 2021

In anul 2021, CN va fi organizat de Liga Cluburilor de Crap, iar inscrierile la campionatul national privat de pescuit la crap se fac pana la data de 15.06.2021.

Cine este Liga Cluburilor de Crap? 

liga cluburilor de crap oliviu orhei

1. Înființare și componență

Asociația Liga Cluburilor de Crap a fost înființată la mijlocul anului 2019 cu scopul preluării inițiativei organizării campionatelor naționale de pescuit la crap pentru seniori și senioare, precum și altor concursuri importante de pescuit la crap pe teritoriul României.

Liga Cluburilor de Crap este un proiect conceput de către unii dintre cei mai implicați pescari de competiție din țară, membrii fondatori fiind lideri sau președinți ai unor cluburi consacrate de pescuit la crap.

campionatul national de pescuit la crap 2021

2. Obiective

Liga Cluburilor de Crap și-a asumat din start organizarea celei mai prestigioase întreceri crapiste din țară, Campionatul Național Privat de Pescuit la Crap. În vederea realizării acestui obiectiv, afilierea Ligii la Asociația Generală a Pescarilor și Vânătorilor Sportivi din România a fost prima misiune pe care membrii de conducere ai Ligii au avut-o de îndeplinit. În prezent, Liga constituie singura entitate juridică capabilă să asigure participarea echipei câștigătoare a campionatului național, la competiția internațională supremă, Campionatul Mondial de Pescuit la Crap, organizat de Federația Internațională de Pescuit Sportiv.

campionat mondial crap

Liga Cluburilor de Crap va sprijini atât prin mijloace de finanțare proprii, cât și externe participarea naționalei României la Campionatul Mondial de Pescuit la Crap, fiind alături în permanență pescarilor români care vor purta cu mândire tricolorul pe meleagul altei patrii. Un deziderat al formării Ligii Cluburilor de Crap a fost din start reunirea celor mai puternice cluburi și asociații de pescuit la crap din țară.

3. Organizarea competițiilor interne

Liga Cluburilor de Crap își propune creșterea nivelului competițional al campionatului național prin calitatea pistei de concurs, arbitrajului, dar și alinierea celor mai pregătiți competitori la startul campionatelor naționale. Pe lângă organizarea campionatelor, Liga va facilita antrenamentele oficiale ale cluburilor participante prin stabilirea unor întreceri în calendarul competițonal ce vor avea loc pe luciul de apă destinat naționalelor.

Referitor la pista oficială de concurs, membrii de conducere ai Ligii vor opta întotdeauna pentru o variantă optimă, criteriile fiind: populația de crap prezentă în lac, numărul de standuri disponibile, uniformitatea luciului de apă, condiții de organizare și campare, și nu în ultimul rând costuri de închiriere accesibile.

Arbitrajul asigurat pe durata competițiilor organizate sub egida Ligii Cluburilor de crap va fi unul transparent, ce nu va oferi loc de interpretări. Se va urmări garantarea unui arbitraj cât mai profesionist și aducerea celei mai experimentate brigăzi de arbitri din țară. Regulamentele ce vor stabili regulile desfășurării concursurilor Ligii Cluburilor de Crap vor fi bine puse la punct, realizate cu avizul celor mai abilitați pescari din sfera pescuitului la crap românesc.

campionatul national de pescuit la crap 2021

4. Transparența veniturilor și cheltuielilor

Liga Cluburilor de crap intenționează minimizarea costurilor legate de campionatele naționale și alte concursuri pentru a facilita participarea cât mai multor asociații și cluburi. În același timp, conducerea Ligii garantează un standard de calitate superioară în ce privește toate competițiile organizate.

Echilibrul între sumele cheltuite și reușita deplină a evenimentelor stabilite va reprezenta mereu o caracteristică a Ligii.

Liga nu dorește crearea unei asociații exclusiviste, ci, din contră, urmărește popularizarea pescuitului la crap în regim de concurs, accesibilitatea fiind un criteriu important.

Asociația Liga Cluburilor din Crap se bazează pe principiul transparenței totale, veniturile și cheltuielile aferente competițiilor dar și altor activități adiacente fiind disponibile pentru delegații cluburilor și asociațiilor membre și nu numai.

5. Modul de funcționare

Liga Cluburilor de Crap funcționează pe baza unui consiliu director format din reprezentanți ai entităților afiliate, fiecare membru având rol de decizie. Hotârârile din interiorul ședințelor oficiale ale Ligii de Crap se iau doar cu majoritate de voturi, fiind necesară o prezență minimă a votanților pentru validarea deciziilor luate.

6. Promovarea pescuitului la crap

Liga Cluburilor de Crap urmărește ca în viitorul apropriat să atragă cât mai multi sponsori din diferite domenii de activitate pentru a crește calitatea competițiilor organizate, dar și vizibilitatea acestora.

Unul dintre target-urile Ligii este creșterea imaginii pescuitului la crap pe plan național, aspirând ca acest sport să atragă în timp din ce în ce mai mulți practicanți și privitori.

crapmania.ro site pescuit

Promovarea carpfishing-ului românesc va fi facilitată de canalele media pe care Liga le are la dispoziție: paginile de social media, reportaje video publicate pe platforma Youtube, știri difuzate pe posturi TV sau radio și articole publicate în reviste de specialitate. Liga va avea de asemeni în vedere cumpărarea unor spații de publicitate pentru a crește imaginea asociației și implicit a fenomenului numit pescuit la crap competițional

7. Realizări majore

În ce privește realizările recente, Liga Cluburilor de Crap se poate lăuda ca fiind prima asociație capabilă să organizeze un campionat național pentru senioare, cu scopul alcătuirii lotului pentru Campionatul Mondial.

În anul 2020 Liga și-a asumat în totalitate organizarea Campionatului Național de Pescuit la Crap pentru seniori, competiție ce s-a desfășurat pe durata a 3 manșe distincte. Procesul de selecție a echipei reprezentative a României a fost așadar unul de durată, câștigătorii meritându-și pe deplin titlul obținut.

8. Concluzii

Așdar, Asociația Liga Cluburilor de Crap are menirea de a fi organismul ce va face lumină în pescuitul la crap românesc. Liga își propune o dezvoltare durabilă a acestui sport, ce a oferit de-a lungul anilor performanțe impresionate pe plan internațional, România fiind în topul celor mai medaliate națiuni, cu numeroase podiumuri obținute la campionatele mondiale.

Pentru mai multe informații privitoare la activitățile și proiectele Asociației Liga Cluburilor de Crap, precum și pentru manifestarea intenției de afiliere, ne puteți contacta la adresa de e-mail aparținând președintelui asociației, Oliviu Orhei: oliviu.orhei@gmail.com.

Liga Cluburilor de Crap 

Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • joi, 21 ianuarie 2021 14:13

    Vlad Meuta : De ce se numeste PRIVAT? Ca pana acum parca nu era asa..

  • joi, 21 ianuarie 2021 14:15

    Vlad Meuta : Sau inca exista si campionatul national de pescuit la crap simplu, altul decat asta privat?

  • joi, 21 ianuarie 2021 18:32

    Vlad Meuta : La genul de articole cu care ne-a obisnuit crapmania in ultima vreme, m-as fi asteptat sa detalieze de ce se numeste CN PRIVAT, sau macar o scurta explicatie, nu sa arunce termenul in titlu si sa se astepte ca pescarii sa ghiceasca. Se vede ca nu e semnat de I.C.

  • joi, 21 ianuarie 2021 19:57

    Viorel Mateianu : E poveste lunga. Prea lunga pentru un singur articol. Raspunsul il gasesti rasfoind postarile din sectiunea CN de pe forum. Daca extragi vreo explicatie succinta cu care sa fie toata lumea de acord, scrie-ne-o si noua.

  • vineri, 22 ianuarie 2021 17:58

    Stanislav Gutu : Un "campionat național" poate fi organizat doar de federații. De aceea liga organizează unul privat, este si national, pt ca participa cluburi și echipe din toată țara, doar ca e privat al Ligii. E diferenta între "campionat national" (care trebuie interpretat ca si "public" si automat poate fi organizat doar de o organizație recunoscuta de stat - Ministerul Sportului) si "campionat national privat". Eu asa interpretez situatia data.

  • vineri, 22 ianuarie 2021 20:09

    Vlad Meuta : De ce nu-l organizeaza Federatia Romana de Pescuit Sportiv (https://frpsc.ro/) atunci? Sau AGVPS sau ANPA sau cine e autorizat. Si daca e privat, atunci cum are dreptul sa trimita echipa castigatoare la Campionatul Mondial?

  • vineri, 22 ianuarie 2021 21:10

    Viorel Mateianu : Eu am zis ca e poveste lunga..

  • sâmbătă, 23 ianuarie 2021 10:39

    Alex Radu : Simplu pentru ca FRPS nu este NEELIGIBILA . Gasesti aici hotararea MTS-ului : http://mts.ro/wp-content/uploads/2021/01/Raport-privind-indeplinirea-conditiilor-de-eligibilitate.pdf