Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

CN 2017. Cioara care a invins Corbu.

luni, 26 iunie 2017
Temute, dispretuite, urate, ironizate, sarbatorite, adorate, batjocorite, urmarite, vanate, exterminate, dar in cele din urma ... invingatoare! Daca nu ati ghicit inca protagonistele de astazi, ei bine, este vorba despre banalele si uimitoarele pasari din familia corvidelor. Adica ciorile. Credeati ca le cunoasteti? La fel au crezut si generatii de cercetatori in cele mai diverse domenii, care, pe masura ce s-au apropiat de viata si obiceiurile pasarilor cu haine cernite, au descoperit nenumarate lucruri interesante despre cea care poate fi numita fara exagerare ''Maestra supravietuirii in lumea pasarilor''.
Corbul (Corvus corax), este de doua ori mai mare si mai solid decat cioara (Corvus corone cornix). Sunt numeroase alte diferente concretizate in obiceiuri, proportii corporale si bagaj genetic. Cele doua pasari fac parte din specii diferite, nu se imperecheaza si chiar daca, printr-un accident, ar face-o, nu pot avea urmasi. Mai mult, corbii nu suporta compania ciorilor, gonindu-le pe acestea, ori de cate ori teritoriile celor doua specii ajung sa se suprapuna. Ciorile sunt cele mai inteligente pasari din lume. Proportia dintre creier si volumul corporal, in cazul ciorilor, este cea mai mare in randul tuturor speciilor de pasari. Proportia in cauza este egala cu cea prezenta la maimutele antropoide si cetacee. Singura vietuitoare care are proportia creier - volum corporal mai mare decat a ciorii, este insusi omul!
 
De ce am ales sa incep articolul cu aceasta mica lectie de zoologie? Pentru ca in randurile care urmeaza, Cioara si Corbu vor fi actorii principali.
 
scule shimano 
Cum probabil ati banuit, este vorba de lacul Corbu, unde in perioada 22-25 iunie s-a desfasurat finala campionatului AGVPS, eveniment care a aliniat la start cele mai puternice 6 cluburi de pescuit dintre cele 34 inscrise la startul competitiei. Cum ne-a obisnuit in ultimii ani, lacul Corbu a surprins iar, crapii mari refuzand sa se hraneasca pe toata durata competitiei, locul lor fiind luat de ciortani 1-2 kg (conform regulamentului se puncteaza pestii de peste 1,5 kg) pusi pe ingrasat. Loturi intregi, pregatite cu boiliesuri si momeli selective au fost iar invinse de specificul lacului Corbu, si anume ca doua concursuri la rand nu se aseamna unul cu altul, chiar daca sunt la interval de doua saptamani.
  
Totusi, cei care s-au adaptat si au inteles din timp ca trebuie schimbata strategia (si aici ma refer la pescuitul cu bulgari de amix, seminte mici fierte, pasta solubila, porumb, etc) si momeala de carlig (solubila mica sau celebrele momeli flotante numite papanele sau pacanele) au avut doar de castigat.
 
stefan fasie ccc corbu 
Felicitari lotului CCC Corbu, condus de inimosul Fane Fasie, castigatorii acestui CN. Sincere apreciari si lotului The One, condus de experimentatul Andrei Vladeanu, care a condus in clasament pana in ultima clipa.
 
vladut mateianu 
Pe locul 3 a fost Senzor Shimano. Lotul din care fac parte si eu. Din pacate nu pot sa-i felicit pe baieti pentru ocuparea locului 3, obiectivul fiind castigarea titlului national. Atat. Nu locul doi sau trei…
 
senzor 
In schimb, am avut alaturi de noi un om care a reusit sa invinga Corbu atat in calificari, cat si in finala.
 
nicu cioara senzor 
Locul 1 in mansa de calificari, locul 1 in finala si titlul de vicecampion national. Un om simplu, apreciat si respectat de toti cei care frecventeaza concursurile in ultimii 13-14 ani.
 
nicu cioara 
Fara aere de vedeta, fite, dar cu podiumuri la activ cat nu au multi participari la concursuri. Primul cand este vorba de pescuit coroborat cu sprit si gratare, dar si primul cand este vorba de pescuit serios, cu multa munca si stres. Un om in fata caruia imi scot palaria in semn de respect, omul care a invins Corbu: Nicu Cioara.
 
senzor shimano 
Vladut Mateianu
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii