Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Cupa baltii Chita 2, un concurs controversat. De ce?

marți, 17 iulie 2018
In urma polemicilor aparute pe forumul Crapmania.ro legate de desfasurarea acestei competitii, am decis sa prezint concluziile echipei care a condus detasat clasamentul pana in ultima dimineata.
 
nada senzor 
Am tras din urna un stand foarte bun, A2, capat de sector. Cateva telefoane prietenilor care au mai pescuit balta si imediat decid abordarea partidei: momitoare, pasta solubila IMPACT VM pe arcul naditor, forfac scurt de 3-4 cm cu un pop-up 1016 la carlig si saculet solubil cu peleti sau boabe de porumb. Schimb lansetele din 30 in 30 de minute si incerc sa plasez montura lipita de malul de vis-vis, exact sub sarma ghimpata, la o distanta de aproximativ 130 metri.
 
Cristi Scheibar 
Plec ca din tun si pana sambata la prima ora, dupa 12 ore de pescuit, am 45 de kg capturate, cu 20 mai mult fata de oricare alta echipa. Cu o medie a celor mai mari cinci pesti de 5,61 kg, am 1-1 si 2 puncte la general, eram pe primul loc. Eram imbatabil la clasamentul calitatii si aveam un avans de peste 14 kg fata de standul C17 si 24 fata de standul A5, stand cu care eram si in lupta directa pe sectorul A in clasamentul cantitatii.
 
Cum nadirea grea a fost permisa doar pe timp de zi intre 9 si 12, majoritatea echipelor a decis sa bombardeze balta cu zeci de kg de bile. Cand cerul era invadat de spomb-uri, abordarea mea a fost diferita, aceea de a incerca sa creez o oaza de liniste pestelui, o zona de confort, sa nadesc doar din saculeti si momitoare, fara a deranja prea mult standul. Rezultatele s-au vazut la cantarul de seara, cand ajunsesem la 60 kg si urcasem calitatea la 6.11. Totodata, marisem avansul la 19 kg fata de C17 si la 21 de kg de A5.
 
nada crap 
Mai aveam 20 de ore pana la final si asteptam cu interes noaptea, nestiind ce ma asteapta. La un calcul simplu, consumasem peste 5 kg de pasta solubila si nu mai putin de 30 de metri de PVA. Eram convins ca in noaptea ce urma sa vina, ma puteam detasa decisiv pentru castigarea primului loc. Dupa 6 ore de intuneric aveam un singur peste la sac si vedeam cum echipele din dreapta mea incepusera sa aiba activitate. Pe timp de zi, primele 2 standuri nadisera peste 10-15 kg de bile fiecare si pestele incepuse sa migreze spre ei. La 3 dimineata am realizat greseala facuta si imediat am aruncat 6 kg de solubile, numai din cobra, deoarece nadirea grea era interzisa.
 
Cantarul de dimineata m-a aruncat pe 3, eram depasit de standul A5 si trebuia sa recuperez o diferenta de 12 kg pentru a reface 2 puncte la general. A fost imposibil insa, pestele era deja pe vadul lor si incepuse o hranire intensa. Oboseala si-a spus si ea cuvantul, deoarece colegii insotitori, nefiind pescari de crap, m-au putut ajuta doar la minciog si saculeti. Aruncarile nu mai aveau aceeasi precizie, drilurile pareau din ce in ce mai obositoare si totul a culminat cu scaparea consecutiva a nu mai putin de 4 pesti, toti sariti de 5 kilograme. Termin pe locul 3 cu 85 kg, o medie a celor mai mari pesti de 6.65 si avem cel mai mare crap prins in competitie, un frumos exemplar de 8.29 kg. Un rezultat bun pe plan personal, insa foarte slab privind desfasurarea concursului.
 
cupa balta chita 
Avand in vedere cele intamplate, cand mai spunem ''iar a castigat patronul'', haideti sa spunem si ca ''A2-ul s-a batut singur'' si ca "A2 a gresit" sau ca standurile A2 si A5 s-au incurcat reciproc! Felicitari tuturor castigatorilor, participantilor si organizatorilor, un concurs frumos, desfasurat pe o locatie aflata la inceput de drum! Multumesc echipei Senzor pentru nada si sfaturile mai mult decat utile!
 
cupa balta chita 
PS: Pentru eliminarea oricarui dubiu, cel putin la acest concurs, domnul Dumitru a stat foarte multe ore in plimbari pe la fiecare echipa, iar standul C17 a fost pescuit exclusiv de domnul Florin Duduman.
 
Cristi Scheiber 
3 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.