Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Fițe de finală. Dan Mitrănescu de la Senzor Shimano dezvaluie tactica ultimei manse.

luni, 19 iunie 2017
Bila face diferenta pe Corbu.
 
dan mitranescu 
Pana acum trei ani am castigat ceva podiumuri pe lacul Corbu, in mai multi ani la rand, cu un singur fel de bila. Ma prezentam la concurs cu 4 kg de boilies. Atat! Nu vreau sa spun ce bila, pentru ca nu vreau sa se interpreteze gresit: atat reclama cat si antireclama. pentru ca acum nu mai merge la fel. Cum o bagai la carlig se vedea instantaneu diferenta. Daca pescuiam cu alta, aveam pestii acolo, dar nu trageau. Cum o bagam, dupa pauze mai mari de timp, aveam si cate trei trasaturi simultan pescuind izolat.
 
Ce este drept, pe vremea aia eram cam singurii (cu Florin Mirea) care pescuiam 100% izolat. Era perioada in care nu se percepea ideea ca se poate scoate un rezultat bun cu cateva kg de bile. Lumea fugea de Corbu pentru ca erau costurile prea mari cu nada.
 
In anii trecuti nu a mai mers boiliesul de care va spuneam. Ceva s-a intamplat. Am zis ca reteta, dar discutand cu producatorul si avand incredere in cuvantul lui ca nu a schimbat nimic (nu avea niciun interes sa nu spuna adevarul si o facea pentru el daca era asta) , am ajuns la concluzia ca pestii si-au schimbat gusturile.
 
lotul senzor 
Acum doi ani am scos un doi pe sector la finala CN pescuind tot izolat. A fost singurul concurs din viata mea in care cu 15 minute sa se termine m-a luat ameteala de oboseala si a trebuit sa ma asez, chiar daca aveam un avantaj de numai cateva kg fata de campionii de atunci (Baboieru si Barbu, parca, sper sa nu gresesc).
 
Singura solutie pe care o gasisem prinzatoare in pescuitul izolat era sa invelesc o bila de 16 intr-o pasta foarte moale. Problema era una singura. Lansetele trebuiau schimbate la 15 minute, altfel nu mai tragea. Am batut lotul campion pe doua sectoare, dar am avut un rezultat mai slab pe al 3-lea si am ratat castigarea campionatului.
 
Anul trecut a trebuit sa inventez ceva. Cu boiliesul nu mai mergea (cred ca am incercat 20 de feluri). Nu vreau sa se inteleaga gresit. Sunt bile la care trage, dar este imposibil de realizat ca exista si bile la care trage de 4 ori mai bine (asa aproximez), pana nu ai sansa sa pui asa ceva la carlig. Revin. Anul trecut am inceput joaca cu saculetii solubili. A fost perioada in care toata lumea aflase de pescuitul izolat si pescuia pe pustie. Normal, pestii au inceput sa le treaca si pe sub fire. :) Asa ca in prima mansa de calificari am scos un loc doi pe sector din 12. Buna treaba am zis. Totusi nu era ceva castigator, pentru ca daca mai pescuiau si alte echipe aproape, deja metoda era iesita din carti. In finala am jucat la fel si am castigat sectorul ( si vicecampion national cu Petrica Balan). Totusi am fost cap de sector. Neconcludent.
 
vladut mateianu 
De acum 3 ani, la o Cupa Rig castigata impreuna cu Florin si Vladut Mateianu (am gresit sa-l luam cu noi :D ), in care am pescuit numai izolat cu bilele de care spuneam, incercand si altele de prima clasa aduse de Vladut, dar care nu mergeau (se vedea clar, recunoscut si de el), domnul capitan de la Senzor a tot facut teste. ( nu stiu daca recunoaste, dar la momentul ala i-am spus unde trebuie sa caute :D , eu mancand din toate bilele pe care le testam).
 
senzor planet nada 
Cert este ca la Cupa Rig din acest an, a reusit . Privind rezultatul lui, nu prea eram lamurit, dar vorbind cu Nicu Cioara (a iesit pe podium) care a incercat de la jumatatea concursului bilele primite de la Mateianu, mi-a explicat exact ce stiam si eu ca inseamna o bila buna in pescuitul izolat si astfel am capatat incredere.
 
In etapa de calificare de la CN am inceput cu metoda de anul trecut, dovedita castigatoare in doua etape. Nu puteam sa trec peste ea asa usor. Mai ales ca iar toata lumea era setata pe distanta. Am plecat bine. La primul cantar toate echipele Senzor erau pe 1 pe sector.
 
bile senzor 
La noi, pe B-uri, s-a taiat totul din prima noapte. Am insistat pana la 24 de ore. Am dat doua cantare cu 0. Trebuia sa schimbam pe distanta. Bila de la carlig si-a spus cuvantul. Erau alte 5 echipe pe sector care pescuiau izolat cu un avans de 24 de ore. Le -am intrecut. Am fost invinsi pe sector numai de capete (plus influenta unui stand din celalalt subsector).
 
nicu cioara senzor 
Pe C-uri, Nicu impreuna cu Cristi Jugaru au castigat sectorul categoric pescuind numai cu bila in cauza.
 
senzor finala cn 
Pe A-uri George Slave cu Cristi au iesit 2 de pe jumatatea sectorului numai cu boiliesul respectiv. Daca pe C-uri am avut aruncator bun, pe Cristi, si un semicap de sector bunicel, pe A-uri nici macar la acest capitol nu am avut avantaj, bila fiind singura care a facut diferenta. (in mare vorbind, normal ca si amanuntele conteaza, dar dupa parerea mea, nu atat de mult in situatia asta, in care toata lumea pescuia la fel: distanta, elicopter, montura rigida).
 
dan mitranescu senzor 
Nu stiu ce o sa se intample in finala CN. Ma gandesc la asta de mult timp. Mi-am dorit sa o joc foarte mult. Pe langa valoarea competitiei, mi-a starnit maxim interesul felul in care o sa se joace: 6 echipe pe un sector, din doua in doua standuri! Asta inseamna un alt Corbu.
 
Vladeanu discuta aspectul in articolul de pe prima pagina. Si parerea mea este ca pescuitul pe nada o sa capete o alta valoare. Cat? O sa bata pescuitul izolat ? Aici este toata frumusetea.
 
senzor club pescuit 
Intr-o astfel de finala, numai cine pleaca de la inceput bine, pe metoda optima, poate sa castige. Nu este loc de suceala (cum am facut eu cu Toni Comsa in calificare, avand posibilitatea sa mai incercam "ceva"). Acum nu mai merge.
 
senzor 
De dragul bilei facuta de Vladut (o spun public, ca oricum toate loturile vor incerca pescuitul pe nada datorita conjuncturii, indiferent ce spun), eu unul sunt dispus sa risc sa pescuim numai izolat.
Daca pestele o sa se comporte la fel, fara sa tina cont ca pescuim din doua in doua standuri, consider ca avand avantajul timpului de aplicare a metodei optime si totodata al bilei de carlig, nu avem cum sa pierdem. Asta fiind si ultima fita din pescuitul de competitie: sa anunti cum ai sa pescuiesti. :)
 
dan mitranescu 
Dan Mitranescu 
4 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • marți, 20 iunie 2017 13:05

    Manitiu Razvan : "Asta fiind si ultima fita din pescuitul de competitie: sa anunti cum ai sa pescuiesti. :)" Asta inseamna sa pescuiesti like a Boss!!! :))