Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Jurnalul lui gor965: In pelete sa ne-ntrecem!

miercuri, 8 iulie 2015
Ce pun domne' astia in carlig? Ce au in punga solubila? Sigur au peleta la carlig, ca pe recuperare nu mai au nimic pe firul de par! Du-te, domne', si fa-le o poza la saculet, vezi ce au in el, ce pun la carlig. Cum adica nu au bete de rezerva pregatite si nicio nada la vedere? Intra peste ei in cabana! Zi-le ca trebuie sa scrii un articol. Pelete sa fie, da' sa stim si noi! Cam asa eram abordat in discutiile cu ceilalti pescari, zilele trecute, pe balta Green Paradise, unde s-a desfasurat etapa a II-a a Turneului celor 6 cluburi.
 
 
 
Inceputul bun pentru doua echipe din lotul considerat gazda, Fair Play Fishing, (in componenta: Toni Comsa, Raphael Postu, Costi Tudose, Cristian Mitu, Marius Alexe, Otto Babacea, Razvan Romascanu, Alex Jurebie, Stefan Avram, Marius Govoreanu si Radu Teodorescu) dadea lumea peste cap. De ce prind, cum prind, cand prind, la ce prind, unde prind?
 
 
 
 
Balta asta, am mai spus-o eu, prin primavara, e pe cat de mica, pe atat de dificila. Nu e suprapopulata cum sunt altele de la noi, nu e pe o salba de lacuri ca sa depinda de fluctuatii ale nivelului apei, nu are adancime mica, uniforma, nu pare sa depinda de vant si tot asa, nu e in genul baltilor pe care se tin concursurile foarte des si pe care, sugestiv, le numim carpodroame. De aici si comportamentul oarecum ciudat al pestilor mai ales ca la concursul de fata presiunea pe balta a fost uriasa: 18 echipe (cu doar 3 lansete fiecare) fiind foarte multe fata de marimea baltii, iar dintre pestii prinsi majoritatea erau cei mici, recent introdusi in lac, locatarii vechi facandu-si simtita prezenta in numar mic si mai cu seama spre finalul concursului.
 
 
 
Erau echipe care la antrenamente au prins foarte bine, iar acum stateau si se uitau la bete ore in sir. Stim toti ca pescuitul din antrenamente sau cel de placere nu seamana cu cel din regim de concurs, dar parca aici era totul dus la extrem. Daca pe alte balti sa dai cateva spomb-uri sau cativa bulgari e ceva normal, aici, pestele reactioneaza ca "dracu' la tamaie". Pescuit de finete coroborat cu o localizare cat mai exacta e cel mai indicat stil de pescuit aici si de-aia, probabil, rezultatul excelent, neasteptat pana la urma, al celor de la Fair Play a avut la baza experienta mai mare pe aceasta balta. Exceptand argumentul pe care toata lumea il stia, ca patronul baltii e membru al clubului Fair Play si evident acestia vor beneficia de date si detalii nestiute de altii, legat indeosebi de structuri ori configuratii ale lacului, urma sa se constate ca pestele aici are anumite tabieturi ... de multe ori se hraneste chiar in fata pontoanelor la cativa metri si prefera mai degraba o peleta ori un bob de Bonduelle, decat un boilies.
 
 
 
Conteaza probabil ca in pescuitul de placere, tehnica cu cele mai bune rezultate pe balta asta pare sa fie cea de feeder. Cu exceptia nadei vii, toate detaliile ce tin de feeder - pescuit aproape, fire subtiri, carlige mici, pelete atat ca nada, cat si la carlig, maresc sansele de succes in lupta cu pestii din balta.
Dupa startul bun al celor de la Fair Play, in urmarirea lor au fost mai tot timpul loturile Senzor, Claumar Insoft Carp Team si The One, hazardul facand ca acesta din urma sa aiba in grila standul A2, pe care Alex Matea mai pescuise de 2 ori in concursurile precedente efectuate pe aceasta balta.
 
 
 
Drept urmare, echipa Andrei Vladeanu si Alex Matea au castigat sectorul A, insa cu 4 puncte pe B si 6 puncte pe C, lotul The One termina la general pe pozitia 4. De mentionat si faptul ca spre final, echipa The One de pe C-uri (Gabi Tomulescu-Alex Chivu-Silviu Florescua) a reusit sa prinda in scurt timp cativa ciortani la monturi Zig-Rig.
 
 
 
Revenind la loturile de pe podium, ca sa punctez doar aspectele deosebite, C-I clasat la final pe 3 a avut un cap de balta pe C-6, de unde Claudiu Popa - Cristi Aciubotaritei - Nicu Dinescu, teoretic, ar fi trebuit sa castige sectorul, insa acolo e adancimea maxima a baltii, iar in functie de conditiile meteo pestele se hraneste cand pe dalele de beton ale digului, cand in apropierea pontonului, unde apa are adancime mai mica. Amanuntele astea au cam facut diferenta in favoarea celor care stiau mai bine balta, respectiv echipa Fair Play de pe C-5, Radu Teodorescu - Stefan Avram - Marius Govoreanu, care a si castigat sectorul.
 
 
 
Lotul Senzor care a terminat pe 2 aceasta etapa, a intuit indeosebi pe sectoarele A si B cam care-i strategia pe care o aplica cei de la Fair Play si s-au pliat imediat pe stilul respectiv. Pe B-uri, unde au pescuit Dan Mitranescu - Florin Mirea, diferenta dintre locul 1 si 2 era destul de mare si greu de recuperat, insa , pe sectorul A, unde au pescuit Vladut Mateianu - Adi Visan - George Slave, diferenta a fost sub 4 kg, in favoarea echipei The One (Vladeanu-Matea), echipa cumva cu rol de judecator in lupta celorlalti pentru locul 1 in clasamentul general.
 
 
 
Finalul etapei gaseste lotul Fair Play pe prima treapta a podiumului, iar cu Senzor pe doi asistam la o resuscitare a clasamentului turneului, in sensul in care, aceste doua cluburi erau ultimele clasate dupa prima etapa, iar loturile de pe 1 si 2 de atunci, C-I si WLC, termina acum pe 3 si respectiv pe 5. Cat timp in clasamentul Turneului nimeni nu a facut rezultate nici prea prea nici foarte foarte (vreun 1+1 sau 6+6), lupta e in toi pentru marele trofeu, mai ales ca pe “astia mici” de la Fair Play, de au predat acum o lectie frumoasa de pescuit si tehnica curata, toata lumea ii asteapta la Corbu sa le manance ficatii.
 
 
 
 
E drept, au si peletele rolul lor si la Corbu, sunt plini saculetii cu ele, dar asa mari vedete, victorioase in fata boiliesului, cum au fost la Green Paradise, nu vor mai fi si lumea e curioasa cum se vor desfasura evenimentele odata cu schimbarea asta de stil. In definitiv, degeaba 5 loturi il ameninta pe unul cu revansa.
 
 
 
In final, podiumul are un singur loc intai, iar daca se ingramadesc toti, s-ar putea sa se impiedice unii de altii, iar noua, spectatorilor, s-ar putea sa ne placa treaba asta ! :)
 
 
 
In incheiere tin sa multumesc gazdelor de la Green Paradise, lotului Fair Play Fishing, familiei Comsa, lui Otto Grigore si Nicola Comanela care mi-au oferit tot sprijinul lor.
Tuturor fir intins la Corbu!
 
 
 
gor965 
George Iorga
9 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.