CS Senzor a reușit să câștige cea mai mare competiție intercluburi din România. La CRI2022 au participat 31 cluburi, iar cele mai bune 9 s-au calificat în finala de pe lacul Iannis, județul Bihor.

CRI 2022 a avut 4 manșe de calificări, desfășurate pe 4 lacuri din diferite regiuni ale țării: Cenușaru, Sacoșu Turcesc, Hermes Periș și Doripesco. În fiecare etapă de calificare au participat câte 8 cluburi, iar primele două clasate s-au calificat în etapa finală de pe lacul Iannis, desfășurată în perioada 22-25 septembrie 2022. Cel mai bun loc 3 obținut în rundele de calificări (CS Cormoranii), a concurat de asemenea în manșa finală, completând astfel numărul de 9 loturi finaliste.

CRI – a debutat în 2015 din nevoia de a creea o alternativă descentralizată, deschisă tuturor pescarilor din România, guvernată de sportivitate și FAIR-PLAY, organizată după un regulament întocmit de profesioniști care au facut un brand din arbitrajul pescuitului la crap.

Lacul Iannis sau ''Regatul Crapilor Mari'', după cum l-au numit organizatorii CRI.
La finala CRI, ediția 2022, cele 9 loturi participante au reușit să prindă 282 crapi cu o medie de 14,880 kg și o cantitate totală de 4207 kilograme. Captura competiției a cântărit 30,700 kg. De asemenea, au fost puși în salteaua de recepție 36 pești cu greutatea mai mare de 20 kg și alți 8 trecuți de 18 kilograme.

Lupta a fost una strânsă până la final, clasamentul răsturnându-se de mai multe ori. O mare parte dintre pescarii prezenți au reușit să-și doboare recordurile personale, deși cu toții fiind pescari experimentați, cu multe competiții în spate.

Magicianul Vlăduț Mateianu
Lotul Senzor prindea bine pe sectoarele B și C, însă pe A, după primele 48 de ore, totul părea pierdut, cu un singur pește prins. Astfel, în dimineața zilei de sâmbătă, căpitanul clubului, Vlăduț, a efectuat o dublă schimbare pe standul problemă și a elaborat o nouă strategie de pescuit pentru ultimele 24 de ore din concurs.

Viorel Gălan (foto - dreapta), zis și Makelele, a uimit ceilalți concurenți prin distanțele la care lansa

Crap 26,725 kilograme - stand A3
Ceea ce a urmat a fost o răstunare totală a clasamentului, echipa Senzor de pe sectorul A a punctat în mai multe rânduri cu crapi săriti de 20 kilograme, cel mai mare cântărind aproape 27 kg. Avansarea în clasament pe sectorul A, a adus și locul 1 lotului Senzor în clasamentul general, odata cu cântarul de prânz, de sâmbătă.




Pentru Senzor, lucrurile au funcționat apoi până la finalul competiției și au reușit să câștige titlul de campioni ai regiunilor, ediția 2022. Nadele și momelile Senzor Planet și-au dovedit încă o data eficiența și au adus în vitrina clubului unul dintre cele mai răvnite trofee din fenomenul competițional românesc. Cel puțin 10 crapi prinși de Senzor la Iannis, au fost over20 kilograme.


CS Senzor a încheiat compețitia cu cel mai mic număr de puncte obținute, după regulamentul FIPS-CIPS.

Trofeul competiției a fost acordat de Andrei Vlădeanu și Gabi Tomulescu, reprezentații sponsorului principal al evenimentului, magazinul de pescuit FishingMall.




Pentru pescarii din lotul Senzor urmează un alt eveniment important: finala Campionatului AGVPS pe Dyno Lake în perioada 6-9 octombrie 2022, acolo unde au reușit să termine pe primul loc în etapa de calificare.
Pentru ediția din anul 2023, organizatorii anunță un număr record de cluburi participante, iar ceea ce știm deja este că finala va avea loc tot pe lacul Iannis.

Inscrierile au început deja pe crioficial.ro
Crapmania.ro
Foto: CS Senzor (George Iorga)