Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Turneul Crapmania 2016 - concurs la individual cu premii ametitoare

marți, 3 noiembrie 2015
 
TURNEUL CRAPMANIA EDITIA I
 
ORGANIZATOR: CRAPMANIA.RO SI CS SENIOR CARP
LOCATIE: HERMES PERIS
ECHIPE PARTICIPANTE: 90
DURATA ETAPA: 48 DE ORE
TAXA PARTICIPARE ETAPA: 300 EURO / ECHIPA (3 PESCARI)
 
PROGRAM ETAPE:
 
ETAPA I: 25-27 MAI 2016
ETAPA II: 15-17 IUNIE 2016
ETAPA III: 22-24 IUNIE 2016
FINALA: 8-10 IULIE 2016
 
Turneul va avea 3 etape eliminatorii, din fiecare etapa primele 10 echipe clasate calificandu-se in marea finala. Taxa participare pentru etapa finala este de 300 EURO / echipa (3 pescari), taxa pe care o vor achita doar echipele calificate in finala.
La fiecare dintre cele 3 etape vor participa cate 30 de echipe.
O etapa va dura 48 de ore (pescuit efectiv), clasament cantitate – calitate (cei mai mari 5 pesti), cu pauza de 3 ore la mijloc pentru schimbarea standurilor. Dupa primele 24 de ore se va face un clasament provizoriu, apoi se va face schimb de standuri dupa cum urmeaza: echipa de pe locul 1 (din clasamentul provizoriu) va face schimb de standuri cu echipa clasata pe ultimul loc (locul 30 in clasament), echipa clasata pe locul 2 va face schimb de standuri cu cea clasata pe locul 29, etc. La finalul etapei, clasamentul final nu va tine cont de rezultatele partiale (cel facut dupa primele 24 de ore), ci doar de rezultatele finale, adica cantitatea prinsa de o echipa in 48 de ore (pe cele 2 standuri pe care a pescuit), respectiv calitate, adica cei mai mari 5 pesti prinsi pe cele 2 standuri pe care a pescuit echipa respectiva.
In functie de clasamentul final pe fiecare etapa in parte, primele 10 echipe clasate se vor califica in finala, care se va desfasura dupa acelasi scenariu.
 
PREMII
(PREMIILE SE VOR INCASA CASH, IMPOZITELE FIIND PLATITE DE CATRE CLUBUL ORGANIZATOR):
 
LOCUL I – 10.000 EURO
LOCUL II – 5.000 EURO
LOCUL III – 3.000 EURO
CEL MAI MARE PESTE CAPTURAT IN FINALA – PREMII SPONSORI IN VALOARE DE 1000 EURO (nu se scade din clasamentul de calitate)
 
MENTIUNI:
 
1. Fiecare participant va primi cate un tricou de prezentare cu numele organizatorului turneului, respectiv CRAPMANIA.RO, pe care va trebui sa-l poarte la festivitatea de deschidere, precum si la festivitatea de premiere de la sfarsit.
2. O echipa care a participat la prima etapa si nu s-a calificat pentru finala, poate sa se inscrie si la etapa a doua sau la a treia, in limita locurilor disponibile.
3. Inscrierea se face doar prin achitarea avansului de 150 euro, bani care nu se vor returna daca echipa in cauza nu mai poate participa. (dar echipa in cauza poate vinde locul altei echipe doritoare). Restul de taxa se va achita pana pe data de 15 aprilie 2016.
4. Echipele care iau premii in finala vor primi cupe si diplome.
 
MENTIUNE SPECIALA:
 
CELE 90 DE ECHIPE INSCRISE VOR FI IMPARTITE IN 3 GRUPE, DUPA CE CELE 90 DE AVANSURI AU FOST ACHITATE. VA FI TRAGERE LA SORTI PUBLICA, LA CARE POATE PARTICIPA ORICINE DORESTE. (TRAGEREA VA FI FACUTA DIN TIMP, PENTRU CA FIECARE ECHIPA SA-SI PLANIFICE PROGRAMUL)
PLATA AVANSULUI SE VA FACE IN CONTUL CLUBULUI SENIOR CRAP, SAU LA MAGAZINELE PARTENERE.
SE POATE PESCUI SI NADI CU ORICE, SE POATE FOLOSI PLUMB SAU NADITOR, NADIREA GREA INTRE ORELE 0RELE 12-18 SI 8-9 PRIMA PARTE, APOI INTRE 15-18 SI 8-15 IN A DOUA PARTE A ETAPEI.
 
PROGRAM ETAPA:
 
ORA 9:30 ADUNAREA PE BALTA
ORA 10:00 TRAGEREA LA SORTI
ORA 12:00 START CONCURS. 
PRIMA PARTE SE INCHEIE A DOUA ZI LA ORA 12:00, LA 13:30 TRAGEREA LA SORTI, LA ORA 15:00 INCEPE PARTEA A DOUA. COMPETITIA SE INCHEIE URMATOAREA ZI LA ORA 15:00, IAR LA 16:30 FESTIVITATEA DE PREMIERE.
 
REGULAMENT 2016:
 
1. 4 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare. (ELIMINARE)
2. Este interzisa nada vie. (ELIMINARE)
3. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti morti. (se scad 30 de kg la prima abatere, apoi ELIMINARE)
4. Se pescuieste cu plumb, arc naditor sau feeder.
5. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal. (AVERTISMENT)
6. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 25. Sacii de pastrare trebuie sa fie model mare. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac.
7. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura.
8. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la orele 19:00 si doar pe jos. (AVERTISMENT)
9. Concurentii au voie sa circule cu masina DOAR pe timpul zilei si asta doar cu viteza redusa si fara sa deranjeze concurentii. (AVERTISMENT)
10. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice. (AVERTISMENT)
11. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit. (ELIMINARE)
12. Iluminatul de orice fel este permis, fara insa a deranja vecinii de pescuit.
13. Concurentii sunt obligati sa lase standul in perfecta stare de curatenie dupa fiecare mansa, fara chistoace de tigari, coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
14. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara in zona standului, fara a deranja vecinii de pescuit. (AVERTISMENT)
15. Pe durata concursului echipele pot face o singura schimbare. Schimbarea trebuie anuntata arbitrilor de sector si consemnata in foaia de concurs.
16. Nadirea grea este permisa doar in intervalul stabilit. (AVERTISMENT LA PRIMA ABATERE, APOI ELIMINARE)
17. Echipele sunt obligate sa cantareasca toti crapii prinsi, nu este voie sa retii pestele in sac decat pana la primul cantar oficial. (AVERTISMENT)
18. Sunt obligatorii momelile atasate pe firul de par.
19. La cumulul de 2 avertismente de orice fel, echipa in cauza va fi descalificata. Decizia o va lua organizatorul concursului.
 
ARBITRAJ:
 
A. Se fac 3 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 7:00, la ora 12:00 si seara incepand cu ora 19:00.
B. La aceste cantariri un vecin de stand este OBLIGAT sa participe.
Exceptie face cazul cand un concurent a prins o captura mai mare de 15 kg. Atunci se pot face si cantariri intre cantarele oficiale. Noaptea nu se fac cantariri.
C. Nu se pot face cantariri si intre cantarele oficiale.
D. Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
E. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa se autosesizeze cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj. In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul sef, care va hotari locul amplasarii markerului.
F. Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal doar in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 200 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.
G. Concurentii sunt obligati sa scoata crapii din apa si sa-i puna in salteaua de cantarire. Dupa cantarire arbitrul va elibera crapul in apa.
 
ATENTIONARE:
 
I. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie, a minciogului ecologic, a celor 25 saci mari obligatorii, a sprayului dezinfectant precum si a monturilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Echipele care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
II. Se puncteaza crapul romanesc, crapul oglinda si ctenul, indiferent de greutate.
III. Arbitrii si organizatorii isi rezerva dreptul de a elimina direct orice echipa care provoaca scandal sau nu are un comportament civilizat fata de echipa organizatorica.
Taxa trebuie achitata pana pe data de 15 APRILIE 2016 , iar pentru rezervarea locului se poate achita un avans minim de 150 euro in limita locurilor disponibile.
 
Avansul se achita la showroom Senzor Planet, zona Grozavesti (restaurant Pui de Urs), la magazinul Claumar Pescar, magazinul FFB sau in contul clubului Senior Crap RO91BACX0000000578409000 UNICREDIT TIRIAC SUCURSALA PIATA ALBA IULIA.
 
* premiile sunt valabile doar in cazul ocuparii tuturor celor 90 de locuri, altfel vor scadea proportional.
** ordinea la tragerea la sorti a nr de ordine va fi in functie de achitarea avansului. (la fiecare etapa in parte).
 
Inscrierile se fac exclusiv pe forumul Crapmania.ro. Click aici pentru inscriere. 
 
 
 
Crapmania.ro 
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
 • marți, 3 noiembrie 2015 14:46

  Florin Coacaza : un fel de Campionatul Carpbook, dar cu premii. E ideea ta Florine?

 • joi, 5 noiembrie 2015 17:37

  Albert . : De ce e anuntat individual cand, de fapt, e pe echipe?!

 • duminică, 8 noiembrie 2015 12:50

  vladut mateianu : Nu este un concurs pe loturi, ci pe echipe. In limbajul celor care participa la concursuri asta inseamna "individual".....

 • marți, 10 noiembrie 2015 12:39

  Dan Mateianu : 88 de echipe inscrise intr-o saptamana!

 • luni, 16 noiembrie 2015 09:17

  ionita ionita : Pacat ca nu se desfasoara in weekend,,,

 • luni, 16 noiembrie 2015 09:29

  Dan Mateianu : Etapele sunt in timpul saptamanii, insa finala este in weekend.

 • joi, 3 decembrie 2015 15:41

  Dan Mateianu : Peste 50 de echipe au achitat avansul! detalii pe forum