Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

2 ani de o altfel de expozitie de pescuit.

marți, 13 februarie 2018
In perioada 12-14 februarie 2016 a avut loc prima editie a Fishing & Hunting EXPO, o expozitie de pescuit si vanatoare care si-a propus altceva decat ceea ce i se servise publicului din Romania in ultimii ani.
 
Targuri de pescuit in Romania se organizau de mult timp, insa de-a lungul anilor ele s-au transformat mai mult in "talciocuri", iar pescarii criticau tot mai mult aceste evenimente.
 
"Pacat de notiunea de expozitie, cand vad ce balci a ajuns! Ma uimeste faptul ca "dezvoltarea" evenimentului e invers proportioanala cu dezvoltarea pescuitului sportiv. In mod normal, cheltuielile de organizarea ar trebui sa fie cam la fel in fiecare an si singura variabila ramane numarul de expozanti. Daca acestia se imputineaza, chiria platita de ei pentru spatiului alocat in cadrul expozitiei creste, ca sa acopere cheltuielile (si profitul) organizatorului. Sunt curios cati dintre expozanti ies pe plus si sunt multumiti de genul asta de talcioc la care participa?! ...la fel si pescarii ce vin la targ, cati sunt multumiti si revin si in anul urmator? Din nou, pacat ... suntem departe de a avea o expozitie pe masura nevoilor" sau "Ca si client e cea mai mare prostie sa dai 10 lei sa intri intr-o expozitie care nu iti ofera nimic nou in comparatie cu ce iti ofera un magazin normal de pescuit in afara targului.", scriau pescarii pe forumul Crapmania.ro in 2015.
 
Colectivul Fishing & Hunting a pregatit insa un concept nou, pe care si-a propus sa-l implementeze in piata autohtona: "Am plecat de la ideea de a avea o nouă abordare a conceptului de expoziție de pescuit și vânătoare și educarea publicului țintă", spunea Cristi Albu, in urma cu mai bine de 2 ani.
 
scena pescuit targ 
Astfel, au construit o scena mare cu sunet de calitate pe care s-au perindat in cele trei zile ale evenimentului: Eugen Bîltac, Marian Nițu, Radu Dăscălescu, Dome Gabor, Ronny De Groote, Gabi Tomulescu, Zsolt Benzar, Vlad Pavlovici, Ciprian Dudilă, Cristina Munteanu, Ciprian Ene, Andrei Ghioghiu, Dan Păvăloiu, Piotr Piskorski sau Andrei Vladeanu. Fiecare a pregatit cate o prezentare (sau mai multe) cu suportul foto sau video aferent. Au existat si parade de moda, cu haine pescaresti desigur, prezentari de arme sau caini de vanatoare. S-au prezentat nada, scule si accesorii, s-au organizat concursuri, s-au pus intrebări si s-au dat premii.
 
camere filmat pescuit
 
Toate activitățile de la scena principala s-au filmat cu trei camere, iar imaginile au fost difuzate pe doua ecrane mari (pentru detalii) si on line in direct, pe site-ul expoziției.
 
malin musatescu 
In centrul expozitiei a fost montata cea mai mare piscina care a existat vreodata in Romania, iar acolo au făcut demonstratii: Lucian Constantin, Dan Ghiorghiu, Vlad Tocae, Rareș Boeriu, Ștefan Stoica, Andrei Zabet, Eugen German, Bogdan Doncea (Cox), Piotr Piskorski și Mălin Mușatescu. De asemenea, interesantele prezentări de echipamente si naluci au fost filmate non-stop cu doua camere.
 
senzor planet la targ 
Peste 60 de companii din Romania si nu numai s-au inscris pe lista expozantilor, iar evenimentul se anunta ca unul de mare succes. Insa, bineinteles ca s-a invit si o mare problema. Pretul biletului de intrare de 30 de lei. Recunosc, si eu am avut mari indoieli legate de acest aspect pana in ziua deschiderii.
 
"Noi invităm pescarii și vânătorii la un show pe care l-am pregătit și pentru care cerem 30 de lei. Oferim cadou o șapcă, o undiță, fructe de la Abbara și o bere de la Neumarkt. „E ca la un concert, vrei să ne vezi cântând, plătești biletul. Nu e corect să-mi spui că a cântat altcineva anul trecut pe 10 lei”, nota Andrei Vladeanu, unul dintre organizatori.
 
targ pescuit buluc 
Vineri dimineata, in prima zi, cele doua pavilioane C4-C5 ale Romexpo au fost neincapatoare, caci nenumarati pescari au tinut sa fie prezenti la Fishing & Hunting EXPO. Deschiderea fusese anuntata la ora 10, insa de la 8 lumea a început sa se adune. La noua si jumatate organizatorii nu au avut incotro si au deschis portile care riscau sa fie rupte, deoarece peste 1.000 de oameni impingeau nerabdatori coada imensa. A urmat o intreaga nebunie, cu bilete, tichete pentru cadouri, brosuri cu reduceri, tichete de tombola, undite, sepci sau fructe. Nu se gandise nimeni la o asa "buluceala''.
Prima editie a adunat nu mai putin de 13.000 vizitatori, un record absolut pentru o expozitie de profil din Romania si nu numai.
 
premii fishing and hunting expo 
Editia a doua Fishing & Hunting Expo din 2017 a beneficiat de participare internatională, peste 75 de companii din Romania, Ungaria, Bulgaria si Marea Britanie alegand sa inchirieze o suprafata de peste 7500 mp, in care s-au regasit standuri deosebite, scena pentru prezentari la crap si stationar, restaurante, simulator de pescuit, piscina pentru demonstratii de spinning, biblioteca si loc de joaca pentru copii, dar si spatii destinate socializării.
 
fh expo 2017 
 
Expozitia a adunat peste 12.500 vizitatori, expozanti si invitati, devenind astfel o traditie anuala si un record absolut pentru o expozitie de profil din Romania.
 
fh expo 2018 
In 2018 Fishing & Hunting Expo se va desfasura in perioada 22-25 Martie, timp de 4 zile, in Pavilionul Central A de la Romexpo. Peste 100 de expozanti din Romania si 20 din strainatate si-au anuntat deja participarea. Organizatorii pun la dispozitie peste 11.500 mp de spatiu expozitional.
 
Editia a treia vine cu surprize atat pentru expozanti, cat si pentru vizitatori, care speram sa fie in numar cat mai mare si sa raspunda invitației noastre de a se bucura de cele mai noi echipamente de pescuit, vanatoare, outdoor si ambarcațiuni, dar si de bucate alese, gatite pe loc, in zona amenajata special pentru Festivalul Pestelui.
 
proconsul pescuit 
Festivalul pestelui isi propune sa devina un eveniment anual, care sa reuneasca traditiile culinare pescaresti autohtone, prin promovarea culturii gastronomice si folclorice din diferite zone ale tarii, care au ca element comun pestele. Va promova bucatariile specifice satelor din Delta Dunarii si obiceiurile culturale ale etniilor prezente in zona, precum si bucatariile bazate pe carne din peste, din alte zone. In acelasi timp va oferi amatorilor de peste un loc unde sa se simta bine si unde pot consuma diferite sortimente de peste si fructe de mare. Atmosfera de festival se va simti prin prezenta pe scena a unor formatii si ansambluri folclorice din satele Deltei sau din muzica autohtona, precum Proconsul, Nightlosers, CNM, Ion Tudorache, nea Vasile si taraful de la Mirsa.
 
Sincere felicitari intregii echipei Fishing & Hunting implicate in realizarea F&H EXPO.
 
Dan Mateianu
Crapmania.ro
Surse: PPT, F&H EXPO 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.