Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

România, locul 4 la primul campionat mondial de method feeder!

marți, 28 septembrie 2021

Primul campionat mondial de pescuit la method feeder s-a desfășurat în Ungaria, pe lacul Maconka, în perioada 18-19 septembrie 2021. Cel puțin pentru mine a fost un lucru extraordinar, la care nu mă așteptam să se întâmple atât de repede. A fost o experiență superbă, care, cu puțin noroc sau inspirație, nici nu știu ce să zic, se putea încheia cu un podium mondial la prima participare. Am participat două echipe din România, iar eu am avut onoarea deosebită de a fi căpitanul echipei naționale România B. Avantajul nostru a fost că ne cunoșteam foarte bine între noi, fiind toți componenți ai ACS Rădești, clubul care a dat ultimii doi campioni naționali la această disciplină.

pescuit la method feeder

romania pescuit

Componența echipei a fost urmatoarea:

Farkas Norbert

Ciortea Alexandru

Bolgar Geza

Câmpean Teodor

Floroiu Ciprian

Cpt. 1 Nică Beliga

Cpt. 2 Dragoș Paul

Delegat Vaida Ovidiu

romania method feeder campionat

Aventura a început la sfârșitul finalei naționale, de unde am pornit direct spre Ungaria. Am ajuns pe lac luni dimineață, după 3 manșe de pescuit și un drum extrem de obositor, așa că pescuitul de luni a fost de fapt un fel de dat cu bățul în baltă. Însă a sosit primul șoc la ora 10, când echipa Ungariei a început să pescuiască lângă noi. Nădit intens cu momitor în 90 metri, urmat de 2 momitoare după fiecare pește. Păi e voie cu momitor?! Hai și noi cu momitorul! Însă nu am avut multe șanse în mini-lupta cu echipa ungară. Am prins și noi pești, însă departe de ritmul lor. Plus că cel care pescuia lângă unguri zici că pescuia în altă baltă! Imposibil să le iei peștii!

pescuit method feeder

La sfârșitul antrenamentului am aflat în mare parte cu ce pescuiau maghiarii, așa că am plecat la cumpărături. A doua zi de antrenament am pescuit pe același sector, să vedem dacă am ghicit nada. Rezultatele au fost mult mai bune, așa că se contura o strategie pe sectoarele A și B, sectoarele cu pește mare.

method feeder

pescuit feeder

A treia zi am pescuit sectorul C, un sector unde principala problemă era somnul pitic. Ataca orice și din orice poziție. După mai multe încercări de a scăpa de el, i-am dat de cap. Nădit greu cu porumb de conservă, și pescuit cu o nadă exclusiv cerealieră. A funcționat impecabil, așa că nu aveam mare lucru de făcut acolo.

romania pescuit cm feeder

Surpriza a venit când, în sfârșit, joi și vineri organizatorii au făcut boxe pentru antrenament! Ghici ce? Nu am mai putut pescui pe sectorul D. 😂 😂 Am rămas cu informațiile pe care le-am aflat de la România A, și pe calea aceasta le mulțumesc pentru ajutor.

pescuit la crap

În mare parte, cu o strategie zic eu bine pusă la punct, concursul nu mai părea atât de inabordabil. Aveam încredere că putem face un rezultat bun. Eram bine montați, încrezători, singurul lucru care ne mai apăsa era componența echipei. Aveam de ales cei mai în formă 4 pescari, dar cum să faci așa ceva, când toți au pescuit bine?!? Pia a avut nenorocul să stea pe bară in prima manșă, și nici acum nu știu dacă am făcut bine sau rău. Dar trebuia să prezint o echipă. Ideea era că dacă echipa merge prost, a doua zi să schimbăm. Dar nu a fost cazul. Un 4 general după prima manșă, la 1 punct de podium. Cu locuri slab cotate, am reușit un rezultat foarte bun în prima manșă. Așa că, cu inima îndoită, am păstrat echipa și pentru a doua manșă.

crap koi method

A doua manșă a avut o desfășurare total ciudată, în sectorul cu pește mare având capăt de pistă (mai bine nu era) un loc pe care nămolul era de două ori mai mare decât apa, în C un loc mediu spre slab, în D un om ce părea sacrificat de pe D5, singurul de la care speram ceva era Alex, dar asta era prea puțin. 😢 Însă pe sectoarele C și D, unde eu vedeam un 20 de puncte, am fost contrazis de Ciprian și de către Norby, care au arătat că avem pescari buni de tot, și au făcut doar 10 puncte, Norby 6, iar Ciprian 4! Doamne, eram în cărți bine de tot! Alex își face treaba, intră în grafic cu punctele, însă standul lui Geza nu se lasă descifrat, și acesta termină cu 13 puncte. La sfârșitul manșei, când aflăm că suntem pe locul 4 în lume, la 1 punct diferență de locul 3,cu un ochi plângeam, cu unul râdeam. Nu mai vorbesc de durerea îngrozitoare de cap care m-a luat la citirea rezultatelor! 😡😡

rezultate cm method feeder ungaria

După această experiență, am rămas cu două lucruri în cap: locul 4 mondial e un loc foarte bun, care reflectă munca depusă împreună, nu doar în săptămâna mondialului, ci cu mult înainte. Locul 4 mondial e cel mai urât loc 4 pe care l-am făcut vreodată! 😂 Și mai avem de lucru până la podiumul mondial, această fata morgana!

mim team pescuit

Eu personal mulțumesc MimTeam - importator si distribuitor articole pescuit pentru ajutorul și încrederea pe care o aveți în mine, precum și tuturor sponsorilor care au făcut posibilă deplasarea celor două echipe ale României la acest campionat Mondial.

cm feeder romania

Nica Ioan Beliga, Capitan al echipei Romaniei la Campionatul Mondial la Method Feeder Ungaria Makonka, septembrie 2021

Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.