Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Bill Cottam : ”Firul de păr și boiliesul, cele mai mari invenții în pescuitul crapului!”

luni, 2 iulie 2012
Fondator și proprietar al uneia dintre cele mai celebre companii prodocutătoare de nadă pentru crap din întreaga lume, Nutrabaits, Bill Cottam este – la rândul său - un pescar renumit. Un interviu-blitz, în care subiectele de actualitate sunt împănate cu chestiuni de ordin personal, probabil că este unul interesant pentru crapiștii pasionați. Aflați din rândurile următoare de ce anumite produse Nutrabaits arată altfel în 2011, un top al mixurilor sau care sunt cele mai mari invenții din pescuitul la crap, evident, în opinia lui Bill Cottam.
 
 
 
“TREI ANI, PERIOADA DE TESTE PENTRU UN PRODUS.”
 
-Am citit pe saitul Nutrabaits ca această companie a luat naștere la inițiativa ta și a lui Tim Paisley. Poți să ne detaliezi pe scurt…
-Tim și cu mine am creat compania în anul 1986, suntem prieteni foarte buni și am mers împreuna la pescuit de atunci până în zilele noastre. Am înființat Nutrabaits deoarece nu gaseam produse la calitatea pe care o doream și am început să cumpărăm ingrediente direct de la furnizori. Niciodată nu am visat ce se va întâmpla în urmatorii 25 de ani. Tim rămâne un prieten de nădejdie dar nu mai este implicat in companie.
 
- Ce folosești, fir mono sau textil?
- Mono, de fiecare data.
 
 
 
- În România au început să ia naștere din ce în ce mai multe companii producătoare de nadă, iar majoritatea dintre ele pun la vânzare produse pe piata netestându-le nici măcar o data. Ne poți spune procesul pe care îl traversează un produs Nutrabaits până să fie scos pe piață?
- Variază puțin, depinde de produs, dar vorbind la general testăm un produs timp de trei ani, înainte să apară pe piață. Nada noastră este concepută a fi folosită pe termen lung și cum iți poți da seama că ea este eficientă dacă o testezi doar o perioada scurta de timp?
 
“PRODUSELE NATURALE NU POT ARĂTA ÎNTOTDEAUNA LA FEL!”
 
- Ce folosești, cârlige cu spin sau fară ?
- Folosesc numai cârlige cu barbetă, nu pescuiesc niciodată cu cârlige fară barbetă.
 
- Încep să primesc din ce în ce mai multe întrebari referitoare la schimbările care au intervenit în unele produse Nutrabaits, cum ar fi GLM Extract sau Techi Spice. Te rog să le explici pescarilor de ce au fost făcute aceste schimbari…
- Un produs natural variază de la lot la lot, numai produsele chimice sau artificiale - depinde cum vrei sa le zici – sunt mereu la fel. Fiecare lot este diferit. Este ca și la bananele pe care le mâncăm... Niciodată nu gasești doua la fel.
 
- Care a fost cel mai lung drum străbatut pentru a ajunge pe malul lacului?
- Merg destul de des în sudul Franței și al Italiei, practic în fiecare an, dar cea mai lunga călatorie am facut-o atunci când am mers în Republica Ceha, în jur de 35 de ore petrecute la volan. Condusul nu mă deranjează.
 
 
 
“NADA IDEALĂ? TRIGGA CU GLM, ANANAS ȘI N-BUTIRIC!”
 
- Poți face un top al mixurilor Nutrabaits și să precizezi în ce perioadă din an dau randament maxim?
- Primăvara: Trigga, Enervite sau Enervite Gold
Vara: Trigga, Big Fish Mix, G- Force sau Enervite
Toamna: Trigga Ice, G-Force sau 3D
Iarna: Hi-Nu-Val, Four Seasons Mix sau Trigga Ice
 
- Dacă ar trebui să alegi un boilies din gama Nutrabaits cu care să mergi la pescuit tot restul vieții, care ar fi acela?
- Trigga cu un adaos ridicat de Green Lipped Mussel, Pineapple Nutrafruit și N-Butyric.
 
- În opinia ta care este cea mai mare inventie în pescuitul la crap?
- Este foarte greu sa aleg doar una: firul de păr sau boiliesul.
 
- Care a fost cel mai mare crap capturat?
- 82lbs 2oz (37,1kg) este pestele care este și acum recordul lacului Graviers, în Dijon, Franta.
 
 
 
- Ce mașină conduci?
- Pentru pescuit și muncă folosesc un VW Transporter Van (pe care îl iubesc), iar în particular un Mercedes negru SLK.
 
- Ce preferi, o noapte la pescuit sau o noapte cu nevasta?
- Întotdeauna încerc să imi fac timp pentru ambele.
 
- Daca ai fi invizibil pentru o zi ce ai face?
- Aș vizita casa lui Halle Berry. :)
 
Interviu realizat de Andrei “Toto” Popescu
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Comentarii
Momentan nu există comentarii.