Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Delta din mijlocul orasului

miercuri, 18 februarie 2015
In ultimii 12 ani pescuiesc in majoritatea timpului in zona orasului Montreal, Canada. Aici nu avem lacuri private, pescuitul se face pe ape publice, in special pe rauri, de la firicele de apa de cativa metri pana la fluviul St Lawrence, care este cam de 3-4 ori mai lat decat Dunarea.
 
Aici, primavara incepe destul de tarziu. Luna aprilie este inca friguroasa, cu temperaturi de 3-4 grade ziua, urcand incet pana spre sfarsitul lunii la 8-12 grade. Astfel, la inceputul sezonului, pescuiesc pe zone cu apa mai putin adanca, adica zonele care se incalzesc primele si atrag mustaciosii.
 
 
 
Unul din cartierele exterioare ale Montrealului, Brossard, are o zona magnifica de canale, mai multe zone umede si o mini delta in mijlocul orasului, unde pasari si animale acvatice traiesc in buna vecinatate cu oamenii. Aici eu incep sezonul, pe un canal de 15-20 metri latime, cu un curent lin, vegetatie abundenta cu salcii, stuf, bradis (pe timpul verii), nuferi si tot felul de pasari de apa, broaste testoase si pesti - biban, stiuca, crap, somn.
 
 
 
Astfel intr-o dimineata cu cer senin, dar destul de racoroasa (-2 grade devreme, iar spre pranz urcand la plus 7-8) am venit pentru o partida de cateva ore. In general pescuiesc de la 6 pana la 13, practicand un pescuit rapid, cu doua lansete, cu momitoare si pop up-uri, zona fiind cu ceva mal si ramasite de bradis din sezonul trecut. Pescuiesc aproape de malul celalalt, unde este un canal mai adanc de 2-2,3 metri. Nadesc usor cu cativa bulgari de method mix si ceva pelete pe baza de faina de peste. La 6,30 lansetele sunt in apa, zona este nadita si eu imi pun o cafea in asteptarea mustaciosilor.
 
Pestii se lasa asteptati, iar urmatoarele doua ore trec in liniste, aruncand cativa bulgari de mix din cand in cand si schimband si lansetele la fiecare ora. Pe la 9 am prima trasatura. Un frumos ciortan de 5 kg, pe care il aduc usor la mal si il eliberez din minciog. Arunc rapid lanseta pe acelasi loc. Nu trec 10 minute si am trasatura la celelalt bat, un crap mai bataios, dar de aceeasi categorie 5-6 kg. Il aduc la mal si pleaca cealalta lanseta, repede, cu minciocul in apa, pun primul peste in el si iau cealalta lanseta. Intep rapid si aduc crapul cativa metri spre mal, las lanseta pe rod pod si pun mana pe miciog si eliberez rapid primul peste, apoi ma ocup de-al doilea, care dupa cum lupta, pare ceva mai mare. Am un drill de cateva minute si reusesc sa il parchez in minciog. Are estimativ 10-11 kg. Il eliberez repede, schimb momelile cu pop up-uri proaspete Nash, de ananas de 15 mm. Pun ceva method mix pe momitoare si arunc inapoi pe locurile nadite.
 
Timpul trece, mai prind 3 crapi frumosi de 8-9 kg. media. Pe la ora 12,30 un bun prieten, Marten, isi face aparitia. Se aseaza in drepta mea pescuind similar cu stilul meu, singura diferenta, el foloseste boabe de porumb fierte cu un bob de plastic sa le ridice un pic. Stam de vorba, facand planuri pentru noul sezon, cand am o trasatura la batul din stinga. Aproape in acelasi timp are si Marten trasatura la o lanseta. Aducem pestii usor la minciog: doi crapi frumos, al meu mai mare de aproximativ 12-13 kg, al lui 6-7 kg.
 
 
 
Montez rapid aparatul foto, facem cateva fotografii si eliberam rapid pestii. Incep apoi sa strang echipamentul, dupa cateva ore superbe, intr-o zona, unde daca nu ar fi cladirile din departare, te poti crede, la noi, in Delta Dunarii.
 
 
 
Vali Pavaloaia este un pescar roman, stabilit de 14 ani in Montreal, Canada. Pescuieste de mic copil, mostenind microbul de la bunicul sau. La un an dupa ce a ajuns in Canada a avut sansa sa intalneasca pescari de elita din UK. A pescuit impreuna cu Tim Pasley, Steve Briggs, Jeff Voghan, Lee Jackson si multi altii si a invatat foarte multe tehnici englezesti de la ei. Este sponzorizat de CC Moore cu nada si de Carp Kit International cu echipament. Cel mai mare peste prins de el este un crap comun de 56 lb. prins in 2006, in Ontario, Long Sault, care este cel mai mare crap prins pe aceea zona pana in prezent. Pescuieste exclusiv la crap, iesiri in general scurte, 12-14 ore, plus cateva iesiri pe sezon de 36-48 ore.
 
4 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.