Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Perioada de prohibiție la pescuit în 2021

joi, 11 februarie 2021

Perioada de prohibiție la pescuit

Când începe și cât durează perioada de prohibiție în 2021?

Perioada de prohibiție generală pe anul 2021 a fost stabilită în intervalul 9 aprilie - 7 iunie (60 zile) pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, respectiv 24 aprilie - 7 iunie (45 zile) pentru pescuitul în apele de frontieră. În intervalele menționate, restricția se aplică tuturor speciilor de pești.

Prohibiția la știucă este în perioada 1 februarie - 15 martie (43 zile).

Prohibiția la șalău și biban este în perioada 28 martie - 7 iunie (72 zile).

Prohibiția la păstrăv este în perioadele 1 ianuarie - 31 martie 2021 și 1 octombrie 2021 - 31 martie 2022. Restricția se aplică pentru speciile de păstrăv indigen, curcubeu și fântânel, pescuitul păstrăvului de mare fiind interzis pe tot timpul anului.

Perioadele de prohibiție la scrumbie variază de la un sector al Dunării la altul, astfel: 

  • de la Marea Neagră până la Cetatea Chilia, km 43, în perioada 5 aprilie - 14 aprilie (10 zile).
  • de la Cetatea Chilia, km 43 până la Vadul Oii, km 238, în perioada 9 aprilie - 23 aprilie (15 zile).
  • de la Vadul Oii, km 238, până la Chiciu, km 374,5, în perioada 19 aprilie - 3 mai (15 zile).
  • de la Chiciu, km 374,5, până la Baraj Porțile de Fier II, inclusiv brațul Gogoșu, km 874,8, în perioada 29 aprilie - 13 mai (15 zile).
  • pescuitul scrumbiei este interzis în tot cursul anului în fața gurilor de vărsare a Dunării în mare pe o adâncime de 5km în largul mării și pe un coridor lat de 2km socotit câte 1km de o parte și de alta a axului brațelor Sfântu Gheorghe și Sulina, în fața brațului Chilia, lățimea coridorului interzis este de 1km spre sud de axul brațului, iar spre nord până la limita apelor teritoriale române.
  • în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării se admite pescuitul în scop familial al scrumbiei folosind maximum 2 setci în perioada 9 aprilie - 18 aprilie, în zonele aprobate.

Mențiune: intervalele specificate pentru prohibiția la scrumbie se pot modifica ulterior în funcție de condițiile hidrologice.

Prohibiția la calcan este în intervalul 15 aprilie -15 iunie.

Este interzis pe tot cursul anului pescuitul următoarelor specii de pești: pietrarul, fusarul, ghiborțul de râu, cernușca, șalăul vărgat, aspretele, pecarina, guvidul de Razelm, zglăvoaca răsăriteană, lostrița, mihalțul, caracuda, coregonul, lipanul, păstravul de mare și sturionii.

Prohibiție permanentă la sturioni

Cum se aplică prohibiția la Dunăre?

Perioada de prohibiție la Dunăre pe sectoarele care constituie graniță de stat cu Serbia (235,5 km), Bulgaria (469,5 km), Republica Moldova (0,6 km) și Ucraina (53,9 km, inclusiv Golful Musura) este cea stabilită pentru apele de frontieră, respectiv 24 aprilie - 7 iunie, iar pe sectorul exclusiv românesc se aplică perioada de prohibiție generală, respectiv 9 aprilie - 7 iunie.

Prohibiția la Dunăre

Prohibiția pe râul Prut

Deși apă de frontieră, râul Prut face excepție de la regulă, aplicându-se perioada de prohibiție 9 aprilie - 7 iunie (la fel și pentru lacul de acumulare Stânca - Costești).

Unde se poate pescui în timpul prohibiției?

Pe durata prohibiției pescuitul recreativ poate fi practicat doar pe apele si balțile de pescuit private.

Crap cu icre pe balta privata

Cât este amenda pentru pescuit în prohibiție?

Pescuitul recreativ în perioada de prohibiţie sau în zonele protejate este contravenţie și se sancționează cu amendă de la 600 lei la 1000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei de pescuit.

Pescuitul comercial în perioada de prohibiţie constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă de la 6.000 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui între 1 şi 3 ani.

Amenda pentru pescuit în perioada de prohibiție de la Poliția de Frontieră

Sursa informațiilor

Informațiile furnizate au ca sursă proiectul de ordin al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2021.

Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ...
Comentarii
Momentan nu există comentarii.