Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Pescuitul pe Dunare va fi interzis daca pescarii nu raporteaza capturile reale.

miercuri, 15 ianuarie 2020
Pescarii din Delta Dunarii sunt in pericol sa nu isi mai poata desfasura activitatea pe Dunare. Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Gheorghe Stefan, a avertizat, la Tulcea, ca pescuitul pe Dunăre va fi interzis daca pescarii nu vor raporta oficial Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura capturile reale pe care le inregistreaza.
 
pescuit la crap 
Potrivit unui raport al ANPA, în 2019, pescarii care si-au desfasurat activitatea pe aproape 800 de kilometri de Dunare au raportat capturi totale de circa 450 de tone, existand zone in care un pescar a capturat intr-un an doar 13 kilograme de peste.
 
"Imi aduc aminte ca in 2006, când am oprit pescuitul la sturioni, se raportau capturile doar pentru doua din cele sase specii pe care am invatat ca le avem, iar Romania exportase in anul anterior 50 de kilograme de caviar. Cand i-am intrebat cu ce au exportat, mi-au spus că au folosit diplomatul. Acum, de ce lasam pescuitul la Dunare deschis? Ca să se plimbe niste oameni cu barca pe fluviu? Eu nu vreau sa spun ca se prinde si nu se raporteaza", a declarat Gheorghe Stefan.
 
Conform prevederilor art. 3, alin 2 si 3 din Ordinul MADR nr. 60 din 8 martie 2017 pescarii recreativi au obligatia de a raporta catre ANPA, anual, situatia capturilor realizate prin pescuit recreativ, cu exceptia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii". Raportarea catre ANPA a capturilor realizate prin pescuit recreativ se face prin intocmirea fisei de capturi, parte integranta a permisului de pescuit recreativ, completata si transmisa pana la data de 28 februarie 2020, pentru anul 2019.
 
Asta inseamna ca persoanele care care au beneficiat in anul 2019 de permise de pescuit eliberate de ANPA, prin intermediul softului informatic, valabile pentru Marea Neagra sau/si Dunare cu bratele sale si habitatele piscicole naturale necontractate, sunt rugate sa transmita Fisa de captura, mentionata mai sus, la adresa de e-mail fisacaptura@anpa.ro sau la sediile teritoriale ANPA. Adresele sediilor teritoriale ANPA se gasesc pe site-ul www.anpa.ro. Daca permisul a fost eliberat prin intermediul unei asociatii de pescari recreativi, acolo se si depune fisa de captura.
 
Sursa: evz.ro 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.