Acum iti poti face permisul de pescuit pentru anul 2020. Care este procedura?

joi, 2 ianuarie 2020
Incepand cu prima zi a anului, permisele de pescuit recreativ pentru anul 2020 sunt disponibile pe platforma online a Agentiei Nationale Pentru Pescuit si Acvacultura.
 
permis pescuit 2020 
Pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a obtine permisul de pescuit recreativ:
 
1. Se acceseaza adresa www.anpa.ro si se apasa butonul "Solicitare Permis Pescuit Recreativ''
2. In pagina nou deschisa se apasa butonul "Romana" si apoi butonul "Obtine permis"
3. Se citeste mesajul afisat si dupa ce se ia la cunostinta, se apasa butonul "Urmator"
4. Solicitantul permisului selecteaza din lista aflata in primul camp din stanga, judetul de domiciliu. Apoi introduce de la tastatură CNP-ul in campul din mijloc si adresa de domiciliu in cel din dreapta. Dupa verificarea datelor introduse, se apasa butonul "Urmator". Nu se vor folosi diacritice in spatiul aferent "Adresa de domiciliu"
5. Solicitantul permisului isi introduce de la tastatura numele in campul din stanga si prenumele in  dreapta. Dupa verificarea datelor introduse, se apasa butonul "Urmator".
6. Din lista se selecteaza tipul de permis dorit: pentru pescuit pe "Dunare cu bratele sale si zone necontractate" sau pentru pescuit in "Marea Neagra". Dupa verificarea tipului de permis selectat, se apasa butonul "Urmator"
7. Se citeste mesajul afisat si după ce se ia la cunostinta, se bifeaza in dreptul mesajului "Sunt de acord" si se apasa butonul "Urmator"
8. Solicitantul verifica datele introduse, iar daca acestea sunt corecte apasa butonul "Urmator"
9. Permisul a fost emis. El poate fi printat sau descarcat ca fisier format PDF in calculator/telefon/tableta.
 
Datorita suprasolicitarii sistemului, in primele zile ale anului platforma merge mai greu, insa toti pescarii interesati vor putea sa-si achizitioneze permisul, in mod gratuit. 
 
permis pescuit online 
Cate tipuri de permise exista?
 
Ca si anul trecut, se pot elibera trei tipuri de permise de pescuit:
1. Permisul de pescuit recreativ valabil pe Dunare cu bratele sale si in habitatele piscicole naturale necontractate (se elibereaza online de pe site-ul www.anpa.ro);
2. Permisul de pescuit recreativ pentru Marea Neagra (se elibereaza online de pe site-ul www.anpa.ro);
3. Permisul de pescuit recreativ valabil in habitatele piscicole naturale contractate de catre Asociatiile de pescari recreativi. Se elibereaza prin intermediul Asociatiilor de pescari recreativi.
 
fisa de captura 2019 
Ce este fisa de captura si pana cand trebuie depusa?
 
Conform prevederilor art. 3, alin 2 si 3 din Ordinul MADR nr. 60 din 8 martie 2017 pescarii recreativi au obligatia de a raporta catre ANPA, anual, situatia capturilor realizate prin pescuit recreativ, cu exceptia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii". Raportarea catre ANPA a capturilor realizate prin pescuit recreativ se face prin intocmirea fisei de capturi, parte integranta a permisului de pescuit recreativ, completata si transmisa pana la data de 28 februarie 2020, pentru anul 2019.
 
Asta inseamna ca persoanele care care au beneficiat in anul 2019 de permise de pescuit eliberate de ANPA, prin intermediul softului informatic, valabile pentru Marea Neagra sau/si Dunare cu bratele sale si habitatele piscicole naturale necontractate, sunt rugate sa transmita Fisa de captura, mentionata mai sus, la adresa de e-mail fisacaptura@anpa.ro sau la sediile teritoriale ANPA. Adresele sediilor teritoriale ANPA se gasesc pe site-ul www.anpa.ro. Daca permisul a fost eliberat prin intermediul unei asociatii de pescari recreativi, acolo se si depune fisa de captura.
 
Sursa: Anpa 
2 persoane apreciază asta.
Citește și ...
Comentarii
  • vineri, 3 ianuarie 2020 01:49

    Dan Mateianu : Noaptea merge mai bine sistemul..