Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

De astazi s-a incheiat prohibitia! Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tina cont pescarii pe apele publice.

luni, 10 iunie 2019
''Așa cum șade bine unei instituții publice condusă de un incompetent (și mă refer la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură) pescuitul recreativ/sportiv este bineînțeles în aer cu reglementările. Asta datorită faptului că Legea pentru aprobarea OUG 85/2016 pentru modificarea și completarea OUG 23/2008 a fost declarată din nou neconstituțională în ansamblul său de Curtea Constituțională a României.
 
pescuit la crap 
Pentru cei care nu pricep subtilitățile juridice, Curtea Constituțională a declarat incompetent Parlamentul României, explicând în termeni elevați că au muncit degeaba. Ca să fiu mai explicit, citez din dispozitivul Deciziei CCR: „Curtea a reţinut că, potrivit art.147 alin.(4) din Constituție și jurisprudenței Curții Constituționale, Parlamentului îi revenea obligaţia să constate încetarea de drept a procesului legislativ, ca urmare a constatării neconstituţionalităţii legii, în ansamblul său, prin Decizia nr.312 din 9 mai 2018, iar, în ipoteza iniţierii unui nou demers legislativ cu privire la acelaşi domeniu de reglementare, să se conformeze celor statuate prin decizia sus-amintită.”
 
Așadar, OUG 85/2016 care reprezenta inițiativa legislativă, care trebuia să fie aprobată de Parlament prin Lege, a încetat să mai existe, în ciuda Președintelui ANPA care și acum face acte juridice în baza ei. Pentru practicanții acestui sport, Federația Română de Pescuit Sportiv își propune să ofere câteva sfaturi utile celor care îl practică și sunt deranjați din activitate de anumiți indivizi, inclusiv de organe ale puterii de stat.
 
Ne bazăm pe susținerea noastră pe prevederile deciziei CCR nr. 693/2016, care a statuat că practicarea pescuitului recreativ/sportiv este un drept al persoanei, condiția fiind să dețină un permis de pescuit eliberat de ANPA sau o autorizație de pescar sportiv eliberată de Federația Română de Pescuit Sportiv.
 
politia de frontiera 
- Sugerăm în această situație tuturor care vor fi controlați de persoanele autorizate în acest sens să nu se opună controlului și să aibă o atitudine decentă și cooperantă. 
- Să prezinte permisul de pescuit, indiferent de cine a fost eliberat acesta sau autorizația de pescar sportiv.
- Să solicite celor care pretind că au concesionat apele publice să prezinte contractul de concesiune încheiat cu ANAR (nu cu ANPA).
- În cazul în care sunt sancționați contravențional, să solicite agentului constatator să înscrie în procesul verbal faptul că a prezentat la controlul efectuat permisul de pescuit sau autorizația de sportiv de performanță, având seria .... și nr. ......
- În cazul în care au fost sancționați să ia legătura cu Federația Română de Pescuit Sportiv pentru a le formula contestațiile împotriva Procesului verbal de contravenție în vedrea anulării prin Instanțele de judecată.
 
Dăm aceste sfaturi, întrucât asociațiile de pescari, indiferent dacă sunt sau nu afiliate la AGVPSR vor susține în continuare că au contracte valabile, deși actele normative în baza cărora au fost încheiate au fost declarate neconstituționale, iar nulitatea lor nu poate fi făcută decât printr-o acțiune în constatare sau invocată excepția de nulitatea de drept într-o actiune în anulare a unui proces verbal de contravenție.
 
În atare situație, puteți solicita inclusiv daune morale celor care se fac vinovați pentru încălcarea unui drept recunoscut de lege și de Constituție. Federația a acordat asistență juridică deja în două cauze de anulare a unor procese verbale de contravenție și a formulat cereri de daune morale pentru cei sancționați ilegal și anularea contractelor încheiate de ANPA cu respectivele asociații. Apelați cu încredere la federație. Nu vă costă nimic, întrucât federația apără drepturile și libertățile conferite de Constituție și de Lege practicanților pescuitului recreativ/sportiv, pentru care a și emis un Regulament, recunoscut ca act de reglementare de CCR prin Decizia 693/2016.
 
Primiți urarea noastră de „Fir Întins” și recomandarea să iubiți natura și peștele din apele publice, care aduce atâta satisfacție pescarului sportiv.''
 
popescu stefan 
Ștefan Popescu - președinte FRPS.
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.