Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Mulinetele Big Pit in universul DAM Quick

marți, 7 iulie 2020

Era putin probabil ca subiectul mulineta din clasa Big Pit sa treaca nepasator pe langa universul mulinetelor DAM Quick. Este normal sa fie asa, intrucat DAM Quick are o rezonanta si istorie aparte in lumea mulinetelor.

mulinete dam quick

Probabil cam la fel cum spui Mercedes, BMW, Audi spui si Shimano, Daiwa, DAM Quick, Okuma, etc. Este o lume a invingatorilor, de unde pescarii isi aleg modelele.

Conform principiului spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun … hai sa vedem ce vrei tu de la Big Pit-ul tau. Pai vrei forta, fiabilitate, aruncari la distante cat mai mari, capacitate tambur mare ca poate mai si plantezi si buget de criza. Pentru a raspunde la aceste intrebari am luat drumul Tancabestiului impreuna cu Claudiu Costache si cateva scule. Doua tipuri de lansete: DAM MAD Detonator UK 3.60m 3.00Lbs si DAM MAD Detonator UK 3.90m 3.5Lbs.

mulinete dam

pescuit scule dam

Exista voci care sustin ca vor sa puna neaparat un Big Pit pe 3,60m. Nu prea agream ideea, dar hai treaca de la noi. Pentru conformitate precizam ca ambele lungimi au inelul de plecare de 50mm. Si inca ceva. Nu ne-am dus la Vlad Parfene sa facem o sedinta de casting, ci ne-am dus sa ne intalnim cu mustaciosii ca de, nitica adrenalina nu strica nimanui.

Doamnele Big Pit intrate in discutie au fost mulinetele DAM Quick Z-Base.

dam quick z base

Dansa este o super puternica de 33 Lb (adica aproximativ 15kg) drag force.

claudiu costache pescuit

Dupa cum se vede, si-a facut cu prisosinta treaba. Urmatoarea doamna Big Pit a fost mulineta DAM Quick 5 SLS 6000 FD. Ea este o cunostinta mai veche de-a noastra si evident nu ne-a dezamagit nici de aceasta data.

dam quick 5

A treia doamna Big Pit este un fel de sora de-a precedentei, adica mulineta DAM Quick 5 LC 6000 FD.

mulineta pescuit dam

Seamana foarte bine cu sora ei, doar ca este ceva mai cocheta si fardata. Oricum, ambele au drag force de 8kg, adica mai mult decat are nevoie craparul pentru a scoate un solzos de +20kg. In rest, aceeasi forta si seriozitate.

Ultima participanta este o noutate 2020, mulineta DAM Quick 2 LC 8000 FD. Desi pare sa apartina generatiei careia ii place tuningul, ea este cea mai puternica dintre cele patru - 16kg drag force.

mulineta dam

Sistematizam si celalalte date tehnice astfel incat fiecare sa-si fundamenteze propriile opinii pe date concrete.

Quick Z-Base – 635gr 4.1:1 410m/0.35mm;

Quick 5 SLS 6000 FD – 577gr 4.8:1 300m/0.35mm;

Quick 5 LC 6000 FD – 574gr 4.8:1 300m/0.35mm;

Quick 2 LC 8000 FD – 637gr 4.1:1 330m/0.45mm.

Nu suntem fanii clasamentelor, asa ca lasam la aprecierea dvs. care dintre modelele prezentate sunt ''pe mana'' dumneavoastra. Si nu uitati, clasamentele nu au nimic de-a face cu hobby-ul si preferintele personale. E ca si cum ai spune blondele sunt mai frumoase decat brunetele…C um o fi oare?

Fire intinse!

claudiu costache pescuit

Echipa MimTeam, inclusiv Claudiu Costache Carp Angler.

2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.