Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Boiliesurile IMPACT VM, rețeta de succes a lui Vlăduț Mateianu în concursuri

joi, 7 octombrie 2021

Gama VM Impact reprezintă vârful de lance în ce privește boiliesurile produse de echipa Senzor Planet, alături de Planet 1016, un boilies legendar, dat după recordul mondial de cantitate obținut în unul dintre cele mai titrate concursuri de la aceea vreme, pe lacul Maconka din Ungaria.

Senzor Planet este un promotor al nadelor de calitate fiind primul producător și distribuitor de boiliesuri solubile în România, începând cu anul 2007. Experiența acumulată în urma celor 5 participări la Campionatul Mondial de Pescuit la Crap, dar și a competițiilor interne de anvergură ne-au ajutat ca pe parcursul celor 15 ani de activitate să concepem cele mai prinzătoare boiliesuri la care ne-am putut gândi. Dorința de a progresa și de a obține de fiecare dată clasări pe podium ne-au motivat să găsim rețeta optimă pentru a aduce cât mai mulți crapi pe saltelele de primire ale pescarilor.

vladut mateianu impact vm

Gama Impact VM poartă amprenta personală a lui Vlăduț Mateianu, unul dintre cei mai titrați și mai cunoscuți pescari de crap din țară. Rețeta boiliesurilor Impact VM a fost pusă la punct pe baza testelor și experiențelor avute de Vlăduț, împreună cu echipa Senzor Planet, atât în competiții cât și în partidele obișnuite.

lotul senzor planet

Procesul de testare al boiliesurilor VM Impact a fost unul de durată, fiind necesare sute, dacă nu chiar mii de ore pentru a găsi rețeta perfectă a unei bile echilibrate, capabilă să prindă crapi pe orice apă este pescuită. Am pescuit cu Impact VM pe o serie generoasă de ape și pe durata mai multor anotimpuri. Pe lângă piste de concurs (carpodroame) și bălți cu reținere, Impact VM a trecut testul de foc, prinzând crapi și în Delta Dunării.

vladut mateianu delta dunarii

Componența boiliesurilor VM Impact

Boiliesurile Impact VM sunt foarte picante, conțin capsaicină (extract de ardei iute), MPC (concentrat proteic de lapte cu 90% proteină), 6 tipuri de făinuri cu un aport proteic ridicat: LT90, Predigerată, Somon, Krill, Squid și de Sânge, Extract natural de ficat, de Krill si GLM, aminoacizi esențiali, CSL, Robin Red, Betaină, minerale, vitamine și diverse elemente de legatură. Ingredientele boiliesurilor sunt bine echilibrate, oferind crapilor o masă consistentă bazată pe proteine și carbohidrați. În același timp, nu satură crapii, reținându-i o perioadă îndelungată pe patul de nadă.

licenta robin red senzor planet

Boiliesurile Impact VM sunt făcute cu ouă proaspete de origine românească. Aroma folosită este una foarte discretă, fiind un amestec de Squid & Octopus (sepie și caracatiță) cu stropeală de capșună și zmeură. De-a lungul anilor combinația de squid cu fructe s-a dovedit a fi una dintre cele mai prinzătoare pe apele din România, motiv pentru care am mizat în continuare pe această aromă consacrată.

claudiu costache impact vm

Boiliesurile VM Impact se bucură de o mecanică corectă pe substrat. Varianta de boilies tare nu se descompune decât parțial, la suprafață, generând un efect de mare atracție. Adesea, deși unele boiliesuri deși sunt prezentate de producători ca fiind tari se descompun asemeni unor solubile în scurt timp. Echipa Senzor Planet garantează că Impact VM nu este un astfel de boilies, ci unul care lucrează corespunzător unui boilies fiert, rezistând mult timp pe patul de nadă. Dacă urmăriți acest lucru în mod deosebit, recomandăm uscarea boiliesurilor într-un sac de păstrare.

boilies impact vm

Solubilele Impact VM au timpii de dizolvare cuprinși între 1-6 ore, în funcție de temperatura apei și prospețime. Este clar că o solubilă abia scoasă din pungă va lucra mult mai rapid decât una mai uscată. Ambalajele de calitate ale boiliesurilor, garantează prospețimea pe o lungă durată de timp, deoarece sistemul zip-lock asigură o închidere etanșă. Asemeni boiliesurilor tari, putem să le uscăm în saci de păstrare fără a exista riscul de a se crăpa.

Menționăm că solubile Impact VM respectă rețeta originală a primului boilies solubil creat de pescarii români. Astfel, au în componeță SPD (sirop dulce de porumb, denumit popular și lapte de porumb), element ce asigură o solubilitate optimă a boiliesului și o atracție sporită.

spd sirop de porumb dulce

Ce curpinde gama Impact VM?

Gama Impact VM cuprinde în prezent o varietate de boiliesuri de nădit, momeli de cârlig, pastă solubilă și un mix de boilies destinat pentru rularea personală.

solubile impact vm

Boiliesurile de nădit sunt ambalate în pungi cu sistem de închidere etanșă (zip-lock) de 1 kg. Diametrele disponibile sunt de 20 și 24 mm, atât tari (fierte), cât și solubile. Pot fi folosite atât la nădirea cu racheta, cât și cu cobra. Pentru a parcurge distanțe mai mari atunci când sunt puse în bastonul de nădire, recomandăm uscarea boiliesurilor în prealabil. În cadrul nădirii pot fi combinate alături de o varitate largă de nadă precum: peletele, porumbul și semințele preparate, ori groundbait-uri, sau cu diferite lichide menite să aducă un plus de atracție.

Momelile de cârlig din această gamă sunt concepute astfel încât să acopere toate nevoile pescarilor. Astfel, punem la dispoziție 3 variante de momeli: boiliesuri tari dipuite cu diametre între 16–20 mm, boiliesuri solubile tot de 16-20 mm și boiliesuri critic echilibrate de 16, respectiv 20 mm.

momeli carlig impact vm

solubile carlig impact vm

Elementul special al boiliesurilor de cârlig Impact VM este faptul că ies în evidentă pe patul de nadă datorită proprietăților de mare atracție. Boiliesurile tari dipuite, cât și cele solubile de cârlig se bucură de un plus de aromă față de cele concepute pentru nădit. Astfel vor deveni mult mai ușor de reperat de către crapi.

Boiliesurile critic echilibrate Duo Impact VM au fost gândite astfel încât să fie cât mai ușor de aspirat de pești. Compoziția de 50% mix de boilies și 50% mix de pop up face din Duo un boilies ușor flotant, ce poate fi găsit rapid pe patul de nadă, datorită atracției ingredientelor mixului de boilies și culorii aprinse a pop up-ului.

boilies duo impact vm

Pasta solubilă, denumită și pastă de boilies este exact aceeași cocă precum cea folosită la rularea boiliesurilor solubile. Rolul pastei solubile este de a genera un plus de atracție. Poate fi pusă pe momitor, plumb striat, ori direct pe momeala de cârlig.

boilies invelit in pasta

Mixul de boilies Impact VM l-am conceput pentru pescarii care preferă să își ruleze singuri boiliesurile. Poate fi utilizat și pentru a obține pastă solubilă, adăugându-se sirop de porumb dulce și eventual CSL sau alte lichide nutritive, după caz.

mix boilies impact vm

Cum folosim gama Impact VM?

Indiferent că discutăm de partidele de pescuit la crap obișnuite sau de competiții crapiste, ape private (carpodroame, bălți cu reținere) sau ape publice (sălbatice) Impact VM constituie o soluție pentru toate partidele.

sorin rudeanu impact vm

Echipa Senzor, înainte a lansa Impact VM, subliniază încă o dată că boiliesurile noastre au fost testate în foarte multe condiții, aducând rezultate excelente, chiar și pe ape sălbatice, fiind pescuite de pescarii nostri regulat în Delta Dunării.

pescuit delta dunarii

Deși am dat câteva indicii despre modul de utilizare, pentru a ne bucura la maxim de eficiența gamei Impact VM, vom continua cu ceva sfaturi și precizări.

Boiliesurile pentru nădit

Deși sunt generic denumite boiliesuri de nădit, pot fi folosite cu mare succes și pe cârlig în partidele în care vizăm un pescuit selectiv. Crapii de talie mare sunt adesea interesați de boiliesurile pe care le găsesc pe patul de nadă și vor căuta unele asemănătoare și la cârlig.

boilies pentru nadit impact vm

În cadrul nădirii, boiliesurile pot fi îmbunătățite prin adăugarea unor pelete de tip fishmeal de 4-6 mm, cu arome similare. Recomandăm peletele Senzor: Căpșună, Hot Krill, Robin Red, Squid & Krill. Peletele se vor descompune mult mai rapid pe patul de nadă, făcând astfel ca boiliesurile să fie mult mai ușor de găsit de crapi.

De asemeni, Impact VM pot fi pescuite și alături de alte sortimente de boiliesuri Senzor, precum: Planet1016, Căpșună sau Squid & Octopus, având arome și compoziții asemănătoare.

În partidele în care ne dorim un pescuit de mare frecvență, pe lângă boiliesuri vom introduce în mixul de nădire și semințe preparate sau groundbait.

Semințele au rolul a a aduce un plus de carbohidrați pe patul de nadă, fiind totodată și pete de culoare. Dintre variantele disponibile, produse de echipa noastră, amintim semințele preparate cu arome de căpșună, hot krill, squid & krill, squid & octopus.

oblete senzor

Groundbaitul aduce un efect de nor mixului de nădire. Odată ajuns în apă, va lucra atât pe substrat cât și între ape, trimițând semnale vizuale crapilor. Norul produs va ajuta crapii să descopere mult mai repede nada și îi va atrage de îndată pe zona nădită. Dintre groundbaiturile produse de noi, recomandăm noutățile anului 2021, și anume nadele dedicate pescuitului la method feeder: Method Red, Method Green și Method Black. Fiind de o granulație redusă vor produce un efect de nor destul de consistent. În același timp, ingredientele din care sunt realizate aceste nade, se asemănă extrem de mult cu cele al boiliesurilor, numitorul comun fiind făina de pește și alte ingrediente calitative menite să țină crapi un timp îndelungat pe patul de nadă.

florin vulpe austria impact vm

Boiliesurile de cârlig

După cum spuneam și mai sus, boiliesurile de cârlig se bucură de un plus de atracție și ies ușor în evidență pe patul de nadă. Pe lângă pasta solubilă pusă pe boilies, pentru a genera trăsături rapide putem apela la săculeții PVA umpluți cu diferite materiale: boilies spart, pelete, groundbait etc. ori la pungile solubile cu pelete de 2-4 mm, modalitate de pescuit din ce în ce mai populară printre pescarii români.

saculet pva cu boilies

Atât boiliesurile de cârlig, cât și cele de nădit pot fi pescuite pe monturi de tip snowman, cu excepția Duo Impact VM care au deja în componență un mix de pop-up. Pop-up-urile indicate sunt cele de 6-14 mm în funcție de diametrul boiliesului folosit. În cazul boiliesurilor de 16-18 mm vom apela la pop-up-uri de 6-8 m, cele de 20 mm se vor echilibra cu pop up de 8-12 mm, iar cele de 24 mm pot fi pescuite cu pop-up de 12-14 mm.

montura snowman

Flotabiliatea pop-up-urilor Senzor Planet poate să difere în funcție de sortiment. Este indicată echilibrarea snowman-urilor într-un recipient cu apă, pentru a ne asigura că montura noastră va lucra corect pe substrat.

Subliniem că boiliesurile de cârlig Impact VM pot fi pescuite și izolat, fără nădire. Atracția de care se bucură va genera trăsături, chiar și în partidele scurte. Amintim recent partida colegului nostru, Horia Anton, în care s-a bucurat de o ieșire reușită folosind doar o cutie de boiliesuri.

Pasta solubilă

Pe lângă utilizările pastei solubile amintite mai sus (plasată pe momeala de cârlig, plumb striat sau momitor) adăugăm punerea pastei în nadă și de ce nu bulgării formați din pastă și boiliesuri întregi sau sparte, adevărate bombe de atracție pentru crapi. Pasta solubilă este indicată mai ales în partidele de frecvență, dar și în perioadele reci în care crapii se hrănesc destul de apatic și avem nevoie de orice plus de atracție ce îi poate aduce la cârlig.

pasta boilies impact vm

dizolvare pasta boilies in apa

Mixul de boilies

În urma cererii crescute din partea pescarilor care își rulează singur bilele, am decis să comercializăm și mixul de boilies din care sunt realizate boiliesurile Impact VM, pentru a satisface cerințele tuturor clienților. Fiind un mix neutru, fără aromă, poate fi customizat în diferite variante. Folosind părți lichide cu ingrediente diverse, ori altă aromă decât cea de squid cu căpșuni și zmeură, pescarii își pot rula propriul boilies după preferințele personale.

bogdan madaras boilies impact vm

Avantajele rulării proprii ale boiliesurilor, pe lângă varietatea lichidelor ce pot fi adăugate sunt: posibilitatea rulării de diametre diferite decât cele comercializate de noi și desigur un cost ceva mai redus. Singurul dezavantaj este compus din munca și timpul necesar fabricării boiliesurilor, dar care pentru unii pescari este o adevărată plăcere.

De ce Impact VM?

Gama Impact VM reprezintă până la urmă rezultatul a peste 15 ani de experiență în pescuitul la crap, ani în care am dezvoltat nade din ce în ce mai performante pentru a ține pasul cu evoluția pescuitului la crap și a concurenței. Rezultatele obținute pe durata concursurilor, dar și crapii capitali prinși ne-au demonstrat că boiliesurile Impact VM funcționează ireproșabil, încă dinainte de a fi lansate pe piață.

vladut mateianu impact vm

Cu prilejul acestui articol anunțăm lansarea în 2022 a unei noi versiuni a Impact VM, pe lângă cea clasică, destinată cu precădere pescuitului competițional. Boiliesurile noi, nu vor conține conservant și vor fi comercializate cât mai proaspete.

Dacă nu ați încercat deja, sper că v-am convins să aruncați o privire asupra boiliesurilor Impact VM, boiliesuri cu un background cu care puține nade se pot lăuda. De asemeni, recomandăm toate boiliesurile pe care le punem la dispoziție în prezent, fiecare sortiment fiind gândit să prindă cât mai mulți crapi în diferite condiții.

Fire întinse!

Echipa Senzor Planet

Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.