Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Duo – gamă de boiliesuri semi-flotante pentru cârlig

acum 2 ani

Echipa Senzor Planet va prezintă o gamă de boiliesuri critic echilibrate denumită generic Duo.

Boilies Duo

Ce sunt boiliesurile semi-flotante și ce avantaje oferă față de un boilies clasic, scufundător?

Boiliesurile semi-flotante reprezintă o categorie de boiliesuri cu flotabilitate redusă spre medie. În cazul boiliesurilor Duo flotabilitatea se obține prin alăturarea unui mix de pop up la mixul de bază al boiliesurilor tari (fierte). Așadar, Duo sunt compuse din 50% boilies și 50% pop up, compoziția fiind echilibrată perfect.

boilies carlig duo senzor

Boiliesurile Duo au fost concepute cu scopul de a obține o momeală de cârlig ce împrumută deopotrivă caracteristicile boiliesului și ale pop up-ului.

Duo asigură o îmbinare ideală între proprietățile de atracție ale unui pop up: flotabilitate, culoare stridentă (galben, portocaliu, roșu, roz), aromatizare puternică și trăsăturile ce indică boiliesul ca fiind o momeală ceva mai selectivă: lipsa flotabilității, culoare închisă (maro), compoziție.

Prin urmare, avantajele principale ale boiliesurilor semi-flotante față de cele scufundătoare sunt legate de atracția sporită generată de flotabilitate și culoare, elemente ce scot în evidență momeala de cârlig pe patul de nadă.

boiliesuri semiflotante de carlig duo senzor

Când sunt recomandate boiliesurile semi-flotante?

Flotabilitatea boiliesurilor Duo le recomandă pentru partidele în care vizăm pești cu un comportament prudent. Boiliesurile semiflotante Duo nu vor ridica cârligul în întregime, acesta rămânănd pe substrat pentru o camuflare ideală. Practic, doar boiliesul va fi plasat deasupra substratului. Datorită flotabilității, Duo vor fi aspirate mult mai ușor de către crapi, comparativ cu un boilies obișnuit.

Din punct de vedere al atracției, Duo poate fi o variantă potrivită și în cazul pescuitului crapilor de talie mare. Nefiind la fel de vizibil precum un pop up, ori selectiv precum un boilies clasic, boiliesul semi-flotant poate stârni oricând interesul crapilor capitali.

În același timp, Duo pot reprezenta o soluție excelentă pentru a obține trăsături frecvente pe parcursul partidelor în care peștii sunt foarte activi. Dacă nădirea este realizată preponderent cu boiliesuri, plasarea unei bile semi-flotante pe cârlig va garanta o prezentare atractivă ce poate genera prezentări rapide, deoarece momeala de cârlig va ieși în evidență pe patul de nadă.

Pentru a spori gradul de atracție al boiliesurilor Duo putem apela la dipuirea regulată cu diferite lichide:

  • Dip Neon – situație în care va crește în special atracția din punct de vedere vizual a boiliesului, deoarece va elibera treptat un nor de aromă specific acestui tip de lichid
  • CSL / Activator XXL – lichide utilizate cu rolul de a spori proprietățile nutritive ale boiliesurilor de cârlig

nor dip neon

Dipuri Neon

Dacă alegem să dipuim boiliesurile semi-flotante va trebui să tinem cont de aromele folosite, fiind recomandate arome identice, cât mai apropriate de cele bază ori neutre (precum în cazul CSL-ului).

Un alt pont de atracție pentru boiliesurile Duo este îmbrăcarea acestora în pastă solubilă. Prin dizolvarea lentă a pastei de boilies vom obține un nor atractiv în jurul momelii de cârlig. Asemeni lichidelor folosite pentru dipuire, este recomandată alegerea unor paste solubile cu arome similare bilelor de cârlig.

boilies critic echilibrat duo senzor

Sortimente Duo

Boilies-urile semi-flotante Duo vin in 4 tipuri de arome și culori:

  • IMPACT VM – aromă squid & căpșună / culoare maro + roșu boilies critic echilibrat duo impact vm
  • Planet1016 – aromă squid & afine / culoare maro + roz boilies critic echilibrat duo planet1016
  • Squid & Crab – aromă squid & crab / culoare maro + portocaliu boilies critic echilibrat duo squid crab
  • Squid & Prună – aromă squid & prună / culoare maro + galben boilies critic echilibrat duo squid pruna

După cum se poate observa, numitorul comun al boiliesurilor Duo este aroma de squid & octopus (calamar și caracatită) combinată cu o altă aromă complementară. Aromele fructate, dulci precum afine, căpșună, prună sunt arome ce generează un plus clar de atracție. Singura aromă ce se dorește a fi ceva mai selectivă este cea de crab. În conceperea boiliesurilor Duo am avut în vedere acest factor, dorindu-ne să plecăm din start cu alternative pentru ambele situații de pescuit (partide pe bază de atracție / selecție sau în Delta Dunării, unde această aromă are întotdeauna rezultate).

De asemeni, am optat pentru o paletă de culori ale compenentei pop-up printre care se numără cele mai populare utilizate în pescuitul crapului: galben, portocaliu, roșu, roz.

boilies duo in doua diametre

Boiliesurile Duo sunt disponibile în 2 diametre: 16 mm și 20 mm. Duo pot fi pescuite ca momeală singulară, dublă, ori combinate cu alte tipuri de momeli: boiliesuri, porumb (natural sau articifial) și alune tigrate. Diametrele de 16 și 20mm acoperă cu succes o multitudine de scenarii întâlnite pe durata partidelor de pescuit. Astfel, vom putea avea în vedere atât crapii de talie redusă sau medie, ori un pescuit de frecvență prin utilizarea diametrului de 16 mm. În schimb, dacă ne dorim crapi ceva mai mari pe saltea, putem apela cu încredere la boiliesurile de 20 mm, ori la dublarea celor de 16 mm.

Cum folosim Duo?

Un aspect foarte important al boiliesurilor Duo este poziționarea corectă a acestora pe firul de păr. La prima vedere Duo seamană destul de bine cu o momeală de tip snowman (om de zăpadă). Prin urmare se va comporta în apă, exact după aceleași principii. Pentru o prezentare ideală recomandăm plasarea boiliesului cu partea maronie înspre curbura cârligului, opritorul intrând în porțiunea de pop-up. Dacă nu ne credeți pe cuvânt, diferențele se pot observa probând forfacul într-un recipient cu apă. Așadar, în cazul Duo, regula snowman-ului de a introduce pe firul de păr întâi boilies-ul, urmat de pop up se aplică perfect.

boiliesuri de carlig senzor duo pe croseta

O altă caracteristică a boiliesurilor semi-flotante este faptul că nu pot fi folosite pe un anumit tip de forface. Din cauza flotabilității acestor boiliesuri, forfacele realizate în întregime din fire rigide precum fluorocarbon sau monofilament (Amnesia, Riga Mortis etc.) cu firul de păr din același material nu sunt indicate. Boiliesul semi-flotant alături de cârlig va sta într-o poziție nefirească în apă, mecanica monturii fiind una deficitară. Soluția ideală pentru firele rigide este utilizarea unor forface de tipul combi rig. Combi rig-ul este un forfac ce presupune folosirea unui fir rigid (fluorocarbon sau monofilament) de care se leagă un fir textil suplu. Astfel, porțiunea de fir pe care vom atașa cârligul va fi una moale, ce va permite o prezentare corectă a momelii pe substrat.

În afara de situația descrisă mai sus, putem utiliza Duo împreună cu aproape orice tip de forfac. Pentru siguranță, recomandarea noastră este să verficăm de fiecare dată forfacele într-un recipient cu apă pentru a observa cum se va așeza boiliesul împreună cu cârligul pe substrat.

montura de crap cu boilies de carlig semiflotant duo senzor

Atracția sporită a boiliesurilor Duo garantează faptul că acestea vor prezenta interes în rândul crapilor indiferent dacă sunt pescuite izolat (în zone unde nu s-a efectuat o nădire în prealabil) ori pe / în apropierea patului de nadă. Dacă optăm pentru un pescuit izolat, de căutare, plasarea unui săculeț solubil pe cârlig, ori introducerea monturii într-o pungă solubilă pot consta avantaje ce vor genera o rată mult mai ridicată de trăsături.

În cazul în care pescuim pe patul de nadă sau la marginea acestuia, este indicat ca mixul folosit la nădire să conțină o cantitate minimă de boiliesuri. Boiliesurile aflate pe patul de nadă, dacă sunt acceptate de crapi, îi vor determina să caute această momeală în detrimentul altora. Duo, fiind un boilies semi-flotant, vizibil și ușor de absorbit va fi primul element ce va stârni curiozitatea crapilor. Desigur, putem pescui cu boilies la cârlig și pe un pat excusiv din semințe sau groundbait, dar rezultatele s-ar putea să nu fie tocmai cele dorite.

Duo pot fi utilizate împreună cu orice tip de boiliesuri folosite pentru nădire (birdfood, birdfish, fishmeal). Componenta de boilies a momelilor Duo este totuși una bazată pe un mix de tip fishmeal de înaltă calitate. Prim urmare, folosirea unor astfel de boiliesuri pentru nădire va constitui un avantaj, de regulă. De asemeni, optarea pentru arome asemănătoare poate fi de ajutor în unele partide. Mai jos, enumerăm câteva exemple legate de combinațiile în care pot fi puse în valoare Duo:

  • Duo Impact VM – Boilies Impact VM, Boilies Planet 1016, Boilies Căpșună, Boilies Squid & Octopus
  • Planet 1016 – Boilies Planet 1016, Boilies Impact VM, Boilies Squid & Octopus
  • Squid & Crab – Boilies Squid & Octopus, Boilies Monster Crab
  • Squid & Prună – Boilies Planet 1016, Boilies Impact VM, Boilies Squid & Octopus

 boilies carlig duo impact vm

boilies carlig duo planet1016

boilies carlig duo squid crab

boilies carlig duo squid pruna

De ce Duo?

Echipa Senzor Planet recomandă boiliesurile semi-flotante Duo în urma testelor repetate efectuate în procesul de dezvoltare a acestor momeli de cârlig și a multitudinii de avantaje prezentate mai sus.

Menționăm că Senzor Planet este una din puținele firme de nadă ce are în portofoliu o gamă de boiliesuri semi-flotante. Permanent ne vom plia pe cerințele pescarilor, fiind în pas cu noutățile existente pe piață.

boiliesuri duo senzor

Boiliesurile critic echilibrate DUO sunt disponibile atat online pe www.snz.ro, cât și în toate magazinele partenere Senzor Planet. 

Fire întinse!

Echipa Senzor 

Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.