Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Cârlige teflonate pentru crap și feeder Senzor X Power

joi, 12 august 2021

Despre cârligele Senzor X Power

Echipa Senzor Planet a lansat în acest an o nouă gamă de cârlige teflonate dedicate pescuitului crapului în stil tradițional, cât și cu lanseta de feeder.

carlige crap x power

După o perioadă îndelungată de teste, efectuate în concursuri și partidele obișnuite, am pus la punct toate detaliile privitoare la cârligele X Power. Criteriile de care am ținut cont în dezvoltarea cârligelor X Power au fost: durabilitatea, rezistența în drill, obținerea unui vârf cât mai ascuțit, formă universală și desigur camuflarea cârligului pe substrat.

Pescuitul competițional nu este tocmai un pescuit simplu din punct de vedere al efortului depus. Dacă pescarii ar înlocui cârligul după fiecare crap prins, efortul ar deveni unul și mai intens. Ne-am propus să concepem un tip de cârlige durabil și care să reziste fără probleme chiar și celor mai mari crapi. Cârligele X Power au fost gândite să finalizeze orice trăsătură și să ofere pescarilor siguranță în timpul drilului. Forma Wide Gape a cârligelor X Power le recomandă pentru a fi utilizate pe aproape orice tip de montură împreună cu toate categoriile de momeli destinate pescuitului la crap.

carlige crap teflonate x power senzor nr 4

X Power prezintă un strat de teflon cu dublu rol: îmbunătațirea gradului de rezistență și camuflarea eficientă a cârligului pe substrat. După cum bine știm, cârligele ce nu au un strat de teflon, pot să lucească în apă în momentul apariției luminii solare. Un cârlig teflonat nu va întâmpina această problemă, și prin urmare nu va trezi suspiciunea nici celor mai prudenți crapi.

În continuare vom descrie pe larg modul în care recomandăm utilizarea cârligelor Senzor X Power având în vedere:

· momelile de cârlig

· firele de forfac

· monturile potrivite

· tipul pescuitului abordat.

Cum folosim cârligele Senzor X Power?

Cârligele X Power sunt disponibile în 2 variante, destinate pescuitului la crap și pescuitului la feeder.

Cârligele de crap X Power au fost gândite astfel să fie cât mai versatile. Funcționează perfect cu toate felurile de momeli de cârlig, diferite fire de forfac și desigur pot fi puse pe toate monturile de crap existente.

carlige crap senzor x power nr 3

Momelile de cârlig

X Power pot fi pescuite cu:

· momeli scufundătoare: boilies, pelete, porumb, alune tigrate

· momeli critic echilibrate: boilies critic echilibrat, snow man (boilies + pop-up), wafters

· momeli flotante: pop-up-uri, pelete flotante, porumb flotant, porumb cu spumă flotantă.

Cârligele X Power sunt disponibile în trei numere cuprinse între 3 și 5. Dimensiunea momelilor de cârlig o vom alege în funcție de mărimea cârligelor.

În cazul boiliesurilor și peletelor, cârligele nr. 4-5 sunt indicate pentru diametre ale momelilor de 10-18 mm. Nr. 3 constituie varianta ideală pentru boiliesurile și peletele mari, de 20-24 mm, având o curbură suficient de generoasă pentru a asigura o înțepare corectă a peștilor.

carlige x power cu boilies dipuit impact vm

În ce privește momelile critic echilibrate, cârligele de crap se echilibrează perfect indiferent de alegere. Flotabilitatea redusă a momelii va garanta o poziționare corectă a cârligului și momelii pe substrat.

montura cu boilies duo si carlige x power

Nu în ultimul rând, cârligele X Power pot fi folosite împreună cu momeli flotante. Fiind cârlige cu o grosime medie și destul de ușoare, am observat că se echilibrează perfect cu pop-up-uri de 4-8 mm. Pop-up-urile cu diametru de 10-14 mm se pot echilibra cu ajutorul plasării unei alice de plumb pe firul de forfac. Recomandarea noastră este să verificați de fiecare dată cum stă cârligul în apă, deoarece pot exista situații în care flotabilitatea pop-up-urilor diferă, deși au aceeași mărime.

pop-up senzor 8mm

pop up senzor planet

Pe lângă pop up-uri, X Power merg de minune și cu celelalte tipuri de momeli flotante: pelete flotante, porumb flotant, porumb cu spumă flotantă.

Firele de forfac

X Power pot fi legate cu orice tip de fir:

· fire textile: suple / cămășuite

· fire rigide: monofilament / fluorocarbon

Firele textile se pretează tuturor categoriilor de momeli de cârlig, în timp ce cele rigide pot fi pescuite doar cu momeli scufundătoare, bineînțeles cu excepția monturilor de pop-up precum: Ronnie Rig, Chod Rig, 360 Rig, șamd.

monturi crap carlige x power

Cu fire textile suple putem pescui cu momitoare, plumbi striați sau plumbi in-line. Lungimea forfacelor va fi cuprinsă între 5-10 cm pentru momitor / plumb striat și 10-18 cm pentru plumb cu mențiunea că este obligatoriu plasarea unui manșon anti-tangle pe fir pentru a evita încurcarea cârligului.

Fire textile cămășuite sunt indicate în special pescuitului cu plumb. Recomandăm decojirea acestora pe o porțiune de 0.5-2 cm de la ochetul cârligului pentru o mecanică mai bună.

carlige x power cu boilies duo

Pentru a obține un unghi mai agresiv putem adăuga un tub thermo pe tija cârligului, posibilitate valabilă doar pentru firele textile. Tubul thermo are rolul de a transforma mecanica cârligului Wide Gape, aducând-o aproape de cârligele Curve Shank.

X Power pot fi legate și cu fire rigide de tip Amnesia, fluorocarbon, șamd. Echipa Senzor Planet recomandă îndeosebi fluorocarbonul datorită proprietăților sale: rezistență la nod și abraziune, camuflare (este invizibil în apă), rigiditate și mecanică superioară de înțepare a peștelui.

Modalitatea ideală de legare a fluorocarbonului presupune matisarea nodului fără nod pe tija cârligului până în dreptul vârfului cârligului. Aproximativ 13-14 spire ar trebui să fie de ajuns. Menționăm că montura rigidă cu fluorocarbon poate fi pescuită doar cu momeli de substrat (scufundătoare).

Monturi 

Indiferent că discutăm de montaje in-line, cu plumb pierdut sau helicopter, cârligele X Power se pretează în toate situațiile. În cazul monturilor in-line și plumb pierdut putem folosi orice fel de fire de forfac. În schimb, helicopter-ul fiind ceva mai sensibil în ce privește partea de încurcare a forfacului în timpul aruncării, va necesita doar fire rigide de tip fluorocarbon, monofilament, sau fir textil cămășuit cu cămașă rigidă (stiff).

montura cu carlig x power si fluorocarbon 

Tipul pescuitului abordat

Atunci când am conceput gama de cârlige X Power am avut în vedere toate categoriile de pescari. Cârligele noastre se adresează atât crapilor de talie mică și medie, cât și crapilor mari. Putem pune pe firul de păr și pop up-uri de 4-6 mm, dar și boilies-uri de 24 mm, dacă monturile sunt legate adecvat. În partidele în care dorim să practicăm un pescuit de atracție, bazat pe multe trăsături, putem apela la momeli mici și cârlige pe măsură. Pentru a crește atractivitatea momelii de cârlig este de preferat un pescuit cu momitoare / plumbi striați și desigur săculeți PVA. În săculeții PVA putem plasa diferite groundbait-uri, pelete, bile sparte, șamd.

carlige crap teflonate x power 

carlig x power cu saculet solubil atasat 

Totodată, recomandăm cârligele X Power și pescarilor care participă la concursuri, lotul Senzor Planet având o serie generoasă de podiumuri obținute cu aceste cârlige.

Cârligele de feeder X Power se pretează excelent pescuitului la method feeder sau momitor cu forface scurte de 5-10 cm.

Varianta de feeder a fost concepută pentru a face față oricărui drill. Adesea cârligele de feeder, fiind destul de subțiri se pot dezdoi atunci când dăm peste un crap ceva mai puternic sau cu o greutate peste medie. Ne-am gândit că pentru astfel de situații, un cârlig gros și robust ar fi mult mai potrivit.

carlige feeder senzor x power

Fiind puțin mai grele decât cârligele obișnuite de feeder, X Power pot fi pescuite și cu momeli cu o flotabilitate mai ridicată. În general, recomandăm pop-up-urile de 4-6 mm, uneori chiar 8 mm, peletele flotante, porumbul artificial, wafters-urile, dar și momelile scufundătoare. Pentru o echilibrare mai bună putem folosi un spin metalic, iar dacă momeală ridică în întregime cârligul, va fi necesară o alică de plumb pusă pe fir.

Firele ideale pentru cârligele feeder X Power sunt cele textile, suple. Având ochetul plasat câtre interior, firele rigide nu sunt potrivite. Vârful astfel poziționat oferă cârligului un plus de agresivitate și o rată de înțepare excelentă a peștilor, fiind completată de vârful bine ascuțit.

pop up minis cu carlig x power

În cazul partidelor în care sunt vizați crapii de talie medie / mare recomandăm method-uri sau momitoare puse pe segment elastic pentru a prelua șocurile produse de pești în timpul drilului. De preferat ar fi și folosirea unor feedere permisive cu acțiune parabolică sau semi-parabolică. Pescuind astfel vom diminua șansele de ieșire al cârligului din gura crapului pe parcursul drilului.

Un plic de cârlige Senzor X Power conține 10 bucăți, iar prețul recomandat de vânzare este de 12 lei. Sunt disponibile în toate magazinele partenere Senzor

carlige pescuit feeder

În linii mari, cam atât despre noile cârlige Senzor Planet X Power. Pentru întrebări suplimentare, vă stăm la dispoziție cu răspunsuri pe site, și pe platformele de socializare: Facebook Senzor Planet, forumul Crapmania, canalul de youtube Senzor Planet, Instagram Senzor Planet și Telegram.

Fire întinse!

mihai catalin zis oblete senzor

Echipa Senzor Planet

2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.