Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Ce fire monofilament sa folosesc? Cat de mult conteaza culoarea?

joi, 22 iunie 2017
Primesc adesea intrebari legate despre folosirea firelor monofilament, ce grosimi, ce culori sunt indicate in pescuitul crapului.
 
fire pescuit la crap 
Am sa incep prin demontarea mitului fosirii firelor de culoare galbena, rosie sau orice alta culoare care ofera o vizibilitate ridicata. In proportie de 90%, apa din lacurile de pe teritoriul Romaniei este destul de tulbure si murdara, incat sa nu deranjeze crapii. Folosesc fire de culare galbena sau rosie de peste 10 ani si nu am observat vreo reticenta din partea crapilor in acest sens. Chiar daca ar exista o reticenta, exista intotdeauna un leader (inaintas) de minimum 6 metri intre firul monofilament si montura propriu-zisa.
 
claumar pescar 
Ca si grosimi, la nivel national, am observat ca cea mai folosita grosime este cea de 0,30 mm. O dimensiune medie care poate fi folosita in multe ipostaze.
 
fire monofilament sufix 
Personal folosesc 3 dimensiuni dupa cum urmeaza:
 
- 0,40 mm – de fiecare data cand pescuiesc plantat sau din mana la distante de pana in 100 metri. Principalele avantaje in momentul in care folosesti un fir de 0,40 mm este acela ca este foarte rezistent, rezista mai mult in timp (2 sezoane), rezistenta la abraziune ridicata. Un alt criteriu foarte important al firelor de grosimi ridicate este acela ca au o elongatie redusa, asta ajutandu-ne pe noi sa avem un semnal al trasaturii cat mai aproape de realitate. Dezavantajul firelor groase este acela ca nu putem lansa la distante mari cu ele;
 
- 0,25 mm – in cazurile cand pescuiesc aruncat din mana la distante cuprinse intre 100 si 160 metri;
 
- 0,20 mm – in cazurile cand vreau sa obtin distante extreme de peste 160-170 metri.
 
Dezavantajul firelor subtiri este ca se distrug mult mai repede si trebuie inlocuite, dar cu cat firul este mai subtire cu atat putem obtine distante mai mari.
 
fire claumar pescar 
Marcile mele preferate de fire monofilament sunt Shimano, Claumar Pescar si Sufix. Va invit sa descoperiti o gama complexa de astfel de fire pe site-ul Claumar, in sectiunea Fire monofilament crap.
 
claudiu popa claumar 
Claudiu "Claumar" Popa 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.