Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Ciao a tutti amici carpisti! ASSO, un italiano vero.

marți, 2 februarie 2021

Firele italiene ASSO si-au facut simtita prezenta in randul pescarilor la jumatatea anilor ’80 prin lansarea ASSO DI CUORI (Asul de inima rosie), un fir monofilament produs exclusiv din fibra de fluorocarbon, tehnologie care a continuat pana anii 1990 si cu ASSO DI QUADRI (Asul de caro). Ca monofilament fara memorie, ASSO DI QUADRI a redefinit standardele de calitate actuale in Italia si in numeroase tari europene si non-europene.

asso cuori istorie

Chiar daca vorbim depre un brand relativ tanar, Asso are un istoric mult mai vechi, fiind produs de Gruppo DP, o companie italiana care fabrica monofilamente si fibre sintetice inca din 1973, produse folosite in pescuit sau diverse scopuri comerciale. La scurt timp de la infiintare, Gruppo DP producea fire pentru nu mai putin de 80 de tari in sistem OEM.

OEM este prescurtarea de la Original Equipment Manufacturer. Termenul era si este folosit pentru a desemna producatorul original al unui produs. In prezent, termenul OEM se refera mai mult la relatia dintre mai multi producatori si revanzatori de produse. De exemplu, un producator poate oferi acelasi produs atat in varianta OEM (ce este vanduta unor companii ce folosesc acel produs in crearea produsului lor final) dar si in varianta retail (produsul finit, disponibil cumparatorului, de obicei acompaniat de un ambalaj mai aspectuos). Majoritatea jucatorilor din piata articolelor de pescuit apeleaza la OEM-uri pentru crearea si producerea echipamentelelor pe care le vand sub branduri proprii.

asso ialia

Conform sloganului Gruppo DP “Viziune europeana si tehnologie asiatica” firele ASSO sunt produse exclusiv in Italia, dar exista si cateva modele made in Japan. Legaturile cu Tara Soarelui Rasare nu se opresc aici, Gruppo DP fiind si distribuitorul oficial in Europa al celebrelor fire Toray.

asso fire pescuit

La nivelul anilor 2021, firele Asso au reusit sa se faca remarcate cu produse dedicate tuturor stilurilor de pescuit, de la pescuit stationar, spinning, crap, pana la pescuit marin si mai nou, trout area. De ce? Pentru ca vorbim despre niste fire care au un control al calitatii inainte de iesirea din fabrica, sunt proaspete, beneficiaza de materiale si tehnologii de ultima ora si nu in ultimul rand, au un pret mai mult decat accesibil. In plus, fata de alte fire consacrate, probabilitatea de a cumpara un fir Asso „fake” este inexistenta, cel putin la momentul actual.

costache claudiu fire pescuit

Despre firele Asso destinate pescuitului la crap, atat pentru linia principala, dar si pentru monturi, ne povesteste Claudiu Costache, promotor Carp Fishing, pescar de competitie si field tester Mim Team.

ASSO ABRASION RED

De prea mult timp eram in cautarea unui fir pentru linia principala, care sa aiba o serie de caracteristici peste media de pe piata si totodata un pret accesibil. Aceasta cautare a luat sfarsit cand pe piata din Romania a ajuns Asso Abrassion Red. Ce are acest fir, iar celelalte nu? Ei bine in primul rand are suprafata tratata cu un silicon special, lucru care ii confera in primul rand o rezistenta extraordinara la abraziune. Culoarea fiind un rosu mat, este una vizibila atat pe timpul zilei, cat si noaptea, fiind totodata aproape invizibila pe substrat (razele soarelui nu se reflecta deloc in fir, iarasi lucru datorat stratului de silicon aplicat). La capitolul elongatie si rezistenta la nod nu ii pot reprosa nimic, are un grad mic de elasticitate si o rezistenta excelenta la nod, calitati excelente cand vine vorba de pescuit in conditii dificile. Sa nu uitam si despre pescuitul la distanta, capitol la care firul se comporta excelent. Tratamentul cu silicon isi spune cuvantul din nou, pentru ca firul parcurge inelele lansetei fara o prea mare frecare, atingand distante din cele mai mari. Pe scurt Asso Abrassion Red ofera super calitate la un prea mai mult decat corect.

Un pas important făcut de marele producator ASSO a fost sa intre pe piata pescuitului la crap, si nu ma refer la orice piata, ci la cea a firelor pentru monturi. Ma bucur tare mult pentru aceasta decizie pentru ca au reusit sa produca o serie de fire extrem de calitative, accesibile si la standarde foarte inalte. Pana acum am avut placerea sa utilizez Asso Coated Sinking Braid Hooklink, Asso Stiff Sinking Braid Hooklink si Asso Pro Sinking Braid.

asso abrasion red

ASSO COATED SINKING BRAID HOOKLINK

Un fir cu camasa, ce vine in 3 variante de rezistente (15lbs/25lbs/35lbs). Are denumirea de Soft deoarece camasa este una maleabila ce ofera firului o flexibilitate iesita din comun, dar totodata si rigiditatea necesara pentru a nu se incurca in lanseu. Eu unul il folosesc cu succes atunci cand vine vorba de un pescuit la distante rezonabile (80-120m) pentru ca stiu ca indiferent de ce momeala folosesc, nu se va incurca niciodata. O data ce decojim camasa, gasim la interior un fir foarte suplu si extrem de bine impletit (de multe ori se intampla ca firul sa se scămoșeze, dar nu este și cazul aici), plus ca se camufleaza perfect pe substrat.

asso hooklink

ASSO STIFF SINKING BRAID HOOKLINK

Fir cu camasa ce vine in 3 variante de rezistenta (15lbs/25lbs/35lbs). Spre deosebire de fratele sau SOFT, STIFFUL are o camasa extrem de rigida (de unde si numele), dar totodata si rezistenta la abraziune. Personal il folosesc atunci cand pescuitul pe care il practic impune lanseuri la distante extreme, cand caut o alternativa la fluorocarbon sau cand am de-a face cu agatatura pentru ca niciodata, dar niciodata nu s-a incurcat sau rupt (stau marturie cele aproape 24 luni de cand il folosesc). Daca decojim camasa, la interior gasim un fir suplu, dar ceva mai rigid fata de alte fire cu camasa. Aceasta diferenata dintre invelisul firului si interiorul firului, il face perfect pentru situatiile in care pestele se hraneste slab si vrem sa fim siguri ca o data ce pune gura pe montura noastra, scapare nu mai are.

ASSO PRO SINKING BRAID

Fir textil suplu, fara camasa ce vine in 3 parametri de rezistenta (15lbs/25lbs/35lbs). Il folosesc atunci cand utilizez saculeti solubili, sau pescuiesc cu momitoare. Mai exact il folosesc atunci cand am nevoie de suplete si finete pentru ca exact asta si ofera acest fir. Un lucru demn de mentionat este faptul ca nu pluteste si se aseaza ca o caramida pe substrat, preluand conturul pe care pescuim.

fir asso abrasion red

Ce au aceste fire ASSO din punctul meu de vedere in comun? O spuneam si mai devreme, calitate, accesibilitate la standarde inalte! Pretul? O nimica toata pentru ceea ce ofera. Cum am scris mai sus flourocarbonul a fost rampa de lansare a brandului Asso, astazi povestim si despre unul dintre cele mai apreciate produse ale producatorului italian, Asso Premium Cuori. De ce este fluorocabonul un must have in pescuitul la crap si de ce sa alegi Asso Premium Cuori? Ne raspund in cele ce urmeaza doi pescari de feeder, Nica Beliga si Stefan Stoica.

claudiu costache pescuit

Claudiu Costache – promoter Carp Fishing

Personal nu mai concept pescuitul la feeder fara fire fluorocarbon. De la Asso folosesc Invisible Clear și Premium Cuori. Invisible Clear e superb la pescuit cu plumb unde folosesc nadirea din praștie inainte sa arunc montura. Folosesc un forfac mai lung, Asso are o rata de scufundare mai mica decat orice fluorocarbon folosit pana acum.

asso premium cuori

Cu un forfac de 50-80 cm culeg crapii pe cadere, in plus, Cuori Premium nu se rasuceste oricum a-i pune viermii in carlig. Din acest punct de vedere, Cuori a devansat multe alte fire fluorocarbon de renume.

nica beliga feeder

Nica Beliga – pescar de competitie la feeder

Imi plac lucrurile specializate in pescuit insa de multe ori descopar produse ce pot avea mai multe intrebuintari. Unul din acestea este Premium Cuori, fluorocarbonul celor de la Asso ce mi-a facut viata mai usoara in diferite stiluri de pescuit. Am facut cunostinta cu el in pescuitul meu la feeder pe Dunare, atunci cand cautam pretentiosii scobari ori suparatele mrene, dimensiunile 0.11, 0.13 si 0.16mm mi-au fost alaturi doua sezoane, in cel de-al treilea alaturandu-se 0.18 si 0.20mm pentru momentele in care talia pestilor creste ori substratul este “batut in scoica”. Dupa momentele traite pe apa alaturi de acest fir, pot sa recomand Asso Premium Cuori, cu incredere tuturor celor ce folosesc fluocarbon in pescuitul lor.

stefan stoica pescar hoinar

Stefan Stoica – realizator emisiune Pescar Hoinar

Noutati 2021

Proaspat sosite in depozitul Mim Team, nu sunt putine si merita atentia tuturor pescarilor de crap sau feeder. La solicitarea field testerilor si utilizatorilor ASSO, noile produse disponible sunt:

noutati asso 2021

Crap:

Asso Mainline Green 1000m, Asso Mainline Abrasion Red 1000m Nou 2021, Asso Mainline Abrasion Multicolor 1000m, Asso Sinking Mainline Brown 1000m, Asso Ultra Cast Orange 100m, 300m, Asso Tapered Shock Leader Clear 15m.

asso ultra cast orange

Stationar/Feeder:

Asso New Micron 3 100m Clear, Asso Perfect Storm 8X Moss Green 150m, Asso Ultra Molecular Shield Dark Green 150m.

asso ultra molecular shield

Extra Info ASSO

Pentru a accesa produsele ASSO, inclusiv noutatile 2021, site-ul MimTeam, unicul importator ASSO in Romania, sta la dispozitia magazinelor de profil si pescarilor pasionati de informatii noi.

mimteam asso romania

Echipa Mimteam

Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.