Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Concepte mici pentru crapi mari. Episodul 2

marți, 4 aprilie 2017
Partea a II-a - Echipamentul.
 
Dar o data rezolvata problema lansetelor de pescuit ramane cea a lansetelor specializate, respectiv marker si spod. Pentru lanseta de spod eu am optat spre o lanseta mai puternica din aceeasi gama, cea de 10 ft si 4,5 lb. Insa din ratiuni materiale m-am indreptat de data aceasta spre gama Nash Dwarf. Aceasta lanseta echipata cu un mini spomb e capabila de distante care sunt greu de atins in pescuit, chiar si cu lansetele clasice de 3,9 metri. In plus, efortul de care este nevoie pentru nadit e aproape nesemnificativ, transforma naditul de pe mal in placere. Echipat cu o mulineta usoara, acest bat de 4,5 lb devine o mica bestie cu care poti nadi cu usurinta pe parcursul unei zile intregi. Pentru lanseta de marcaj am ales varianta de 3,5 lb tot din aceeasi gama cu spodul improvizat, Nash Dwarf.
 
pescuit crap 
Pentru transportul lansetelor Scope cei de la Nash ofera mai multe variante, de la huse clasice cu loc de mulinete pentru una sau mai multe lansete pana la o varianta inedita de geanta carryall, ce permite transportul lansetelor gata echipate. Am ales ultima varianta deoarece mi s-a parut extrem de practica si oarecum provocator sa reusesc sa imi organizez tot echipamentul de pescuit intr-o singura geanta. Efectiv am privit acest aspect drept o mare provocare. Geanta este foarte robusta, cusaturi si fermoare solide. In plus, doua tije de carbon amplasate pe lungimea ei impiedica geanta sa flambeze sub povara greutatii continutului.
 
pescuit la crap 
Eu reusesc sa transport in aceasta geanta atat echipamentul de pescuit cat si o nada minima pentru o partida scurta. Dar pentru a putea face asta am eliminat orice bagaj considerat inutil. Am ajuns la concluzia ca e mult mai bine sa imi transport linii gata legate si forface gata confectionate de acasa decat sa port o puzderie de fire si componente pentru monturi. In proportie de 90% pescuiesc cu aceleasi tip de monturi si e foarte mica probabilitatea sa imi doresc sa incerc altceva nou in mod neplanificat. Atunci cand o sa imi doresc asta oricum o sa fie o chestie planuita din timp si o sa adaug in bagaj cele necesare. Din aceasta dorinta de organizare cat mai eficienta am castigat indirect mult timp pe balta, astfel incat am ajuns sa ma pot concentra mai mult asupra partidei de pescuit in sine.
 
pescuit crap 
La fel procedez si in privinta nadei, am depasit de mult faza in care sa transport pe malul apei o sumedenie de sortimente de nada in ideea ca poate pestele o sa vrea de asta sau de ailalta. Acum am la mine doar unul sau doua sortimente de bile in care am incredere si cateva cutii de pop-up. Legat de acest aspect, in nici una din ultimele zeci de partide nu am simtit senzatia de a fi limitat cu ceva in privinta nadei. Un penar cu accesorii, unul cu nelipsitele ajutoare de PVA si alte elemente ce tin mai degraba de gama de camping si-au gasit cu generozitate loc in alte buzunare ale gentii. In buzunarul lateral am gasit loc pentru rodpod alaturi de un minciog cu coada din doua bucati. Folosesc un rodpod Fox Stalker Plus, iar pentru economia de timp si spatiu imi tin pe parcursul intregului sezon avertizorii gata montati pe buzz bar.
 
pescuit la crap 
Desi pare greu de crezut, am reusit sa gasesc loc in aceasta geanta chiar si pentru un cort folosit de mine in partide scurte, este vorba de Aqua Atom. E adevarat ca acesta nu e cu mult mai mare decat o sticla de apa, dar are avantajul unei structuri solide si un material bun, o solutie mult mai buna decat clasicele umbrele cu paravan. Pentru partide mai lungi ca durata si care implica sesiuni serioase de camping mai detin si un cort mai mare, dar cel care duce greul in sezon e tot micul atom de la Aqua. Tot in ideea unui echipament suplu de camping am ales un pat de la JRC de doar 5,6 kg si un scaun de mici dimensiuni de la Trakker, cel semnat de Frank Warwick. Echipamente care desi mici, sunt extrem de practice si cu minim de compromisuri in ce priveste confortul si calitatea. Am reusit sa imi reorganizez putin pana si partea de hrana, o lada frigorifica de mici dimensiuni este suficienta a depozita si transporta pe balta hrana pentru o sesiune scurta de pescuit. Pana si aparatul de fotografiat nu a scapat de aceasta mica revolutie in echipamentul meu, am renuntat inclusiv la voluminoasa trusa de DSLR si am ales un aparat de tip mirrorless. Aproape aceeasi calitate intr-un corp mai mic.
 
pescuit 
Daca as aminti ca folosesc una din cele mai usoare barci pneumatice cu placa de motor ce se pot gasi pe piata e foarte posibil sa par obsedat deja de acest subiect. Dar probabil asa si este. Eu sper sa gasiti ceva aspecte si idei practice in acest material si pe care sa-l puteti adapta si echipamentului d-voastra, astfel incat sa puteti petrece cat mai mult timp pe malul lacurilor. In ultimii ani au aparut multe balti de crap supra populate in imediata apropiere a localitatilor, locatii ce pot fi abordate foarte eficient si prin partide scurte de 12-24 de ore.Un echipament mic si practic in mod cert reuseste mai usor sa va mobilizeze si sa va aduca mai multe sesiuni de pescuit la crap pe parcursul unui sezon. Cred ca asta e ceea ce ne dorim cu totii.
 
pescuit la crap 
Va doresc fire intinse si cat mai multe partide de pescuit.
 
(fragment dintr-un articol aparut in PPT nr.19)
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.