Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Echipament de crap pentru pescuit la distanta.

luni, 13 noiembrie 2017
Este stiut faptul ca distanta in pescuitul crapului poate fi de cele mai multe ori un factor esential. Clubul Viitorul Claumar a reusit sa castige 6 Carp Clubs, un concurs foarte important desfasurat la Corbu in urma cu o luna, iar distanta a fost unul dintre punctele cheie ale competitiei. A fost un concurs greu intins pe durata a 72 de ore, timp in care vremea s-a tot schimbat, iar crapii au fost greu de localizat, distantandu-se tot mai mult de maluri. Astfel, ne-am vazut nevoiti sa pescuim la distante foarte mari, acolo unde crapul se retrasese.
 
Pentru a atinge distante extreme ai nevoie de echipament corespunzator. Pescarii lotului nostru folosesc lansete Shimano Tribal TX5 si mulinete Shimano Ultegra 14000 XTD. Atat lanseta, cat si mulineta sunt proiectate pentru a atinge distante mari si foarte mari.
 
cristian mihalcea shimano 
''Daca initial singurul lucru care ridica un semn de intrebare asupra lansetei Shimano TX5 era grippul de pe talon, acum, dupa un an de folosinta pot spune ca atat personal cat si obiectiv prin prisma feed-back-ului de la cei care il folosesc, acest semn de intrebare a disparut. Calitatea acestuia a trecut toate testele.
 
shimano tx5 
Revenind la calitatile in aruncare trebuie stiut faptul ca actiunea lansetei este una rapida cu rezerva buna in partea inferioara, ceea ce o face un instrument de aruncat la distanta in mainile tuturor fiind permisiva chiar si in cazul celor cu o tehnica deficitara.
 
shimano xtd 
Mulineta Ultegra XTD a facut furori in piata inca de cand a aparut si tot mai multi pescari au integrat-o in echipamentul lor. Este o mulineta robusta, dar in acelasi timp usoara, cantarind numai 645 grame si iti permite sa arunci constant distante mari. Ansamblul lanseta-mulineta trebuie sa aiba o greutate cat mai redusa, ca sa poti arunca 3-4 zile la rand la aceeasi distanta. Ultegra XTD beneficiaza de tehnologia Super Slow Oscilation, tehnologie ce face ca mulineta sa aseze firul „spira langa spira”, lucru ce ajuta la o buna desfasurare a acestuia de pe tambur in momentul lanseului. Un alt aspect care ajuta la dispariția contactului intre spirele de fir si blanc in momentului lanseului este cel de Prallel But care se traduce prin faptul că tamburul sta paralel cu lanseta. Concuzia acestei caracteristici se afla in reducerea frecarii firului implicit cresterea in distanta. Un alt avantaj este prezenta reductiilor pentru diferite diametre ale firului. Acest nou concept elimina necesitatea folosirii umpluturii necesară cand se folosesc role de 300 metri.
 
shimano tx5 
Cand vorbim de distanta ne referim la viteza pe care o putem imprima plumbului. Cu cat echipamentul este mai usor cu atat il vom putea misca mai repede, asa dar cine doreste folosirea acestei mulinete doar lansat fara a se gandi la pescuit plantat ar trebui sa arunce un ochi si la sora mai mica si anume XTD 5500'', spune Cristian Mihalcea, multiplu campion in concursurile de casting din tara si din strainatate.
 
Cristian Mihalcea 
''Atat lansetele TX5, cat si mulinetele Shimano Ultegra 14000 XTD se comporta extraordinar de bine atat in aruncare, cat si in drill. Cred ca orice pescar ar dori sa pescuiasca cu ele. Este ansamblul perfect atat intr-o partida de pescuit de placere, cat si intr-un concurs'', crede Vali Martoiu, campion mondial la pescuit de crap.
 
vali martoiu shimano 
''Din punctul meu de vedere TX-5 este cea mai buna lanseta, pentru aruncari la distanta, fabricata vreodata de Shimano, cu care am obtinut performante extrem de bune. Sunt un aruncator mediu, pentru care o lanseta buna influenteaza mult performantele in casting. Cele mai bune rezultate in lanseuri le-am avut, folosind plumbi de tip long cast de 110 grane, greutate cu care am simtit cu adevarat ca lanseta lucreaza optim.
 
shimano tx5 
Se pot folosi in cazuri exceptionale si plumbi mai grei de 120 sau 130 grame, acest lucru fiind de ajutor in momentul in care vantul bate puternic din fata. Caracteristica care ma incanta cel mai mult este rezerva incredibila de putere de care beneficiaza talonul lansetei, lucru foarte important atunci cand vrei sa atingi distante considerabile, dar de asemenea este o caracteristica care ajuta la mentinerea unui control foarte bun in driluri cu pesti de talie mare. In combinatie cu Ultegra 14000 XTD este fix ce imi doresc sa am asezat pe rod-pod.''
 
claudiu popa tx5 
Claudiu Popa
Capitan Viitorul Claumar 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.