Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Pop-up-urile Minis, cele mai mici pop-up-uri pentru pescuit la feeder de pe piață

acum 2 ani

Pop-up-uri minis pentru pescuit la feeder

Cum au apărut pop up-urile Minis?

Echipa Senzor Planet are deosebita plăcere de a anunța noutatea anului 2021 în ce privește pescuitul la feeder.

Alături de pescarii colaboratori, Senzor Planet a dezvoltat o gamă unică de pop up-uri în România.

Pop up-urile Minis au fost concepute pentru partidele de feeder în care este necesar un pescuit de mare finețe.

Spre deosebire de alternativele existente pe piață, Minis ies în evidența datorită diametrelor reduse.

Despre Minis

Minis sunt disponibile în variante de diametru cuprins între 4 și 5 mm, fiind cele mai mici de pe piață.

De ce am optat pentru 4-5 mm?

Simplu! În anumite situații, mai ales cele în care peștii se hrănesc apatic, trebuie să corelăm momelile de cârlig cu apetitul lor.

Minis vin în ajutorul pescarilor oferindu-le soluția perfectă.

pop-up minis

Pe lângă dimensiune, Minis prezintă o textură moale.

Consistența plăcută a pop up-rilor va fi irezistibilă chiar și pentru cei mai mofturoși pești, fiind usor de absorbit.

Principiul ce a stat la baza realizării pop up-urilor Minis a fost atracția maximă.

Alături de diametru și textură am avut în vedere obținerea unor culori fluorescente și o aromatizare puternică.

Culorile alese pentru Minis sunt cele clasice: galben, portocaliu, roșu, roz și alb, culori ce acoperă o paletă largă de scenarii.

Culorile fluo oferă o prezentare vizibilă pe substrat, pop up-urile fiind ușor de reperat de către pești. Pe durata partidei, culorile nu se vor degrada datorită calității deosebite a pigmentului de colorare.

Aromele Minis au fost stabilite în funcție de preferințele pescarilor de feeder.

Cele 7 arome: ananas, căpșună, choco orange, krill, squid & piper, tutti frutti și usturoi se numără printre cele mai populare, folosite de practicanții acestui stil.

Minis se bucură de o aromă pregnantă, cu rezistență îndelungată. Ambalajul etanș contribuie din plin la menținerea aromei în timp.

Minis au o flotabiliate excelentă, destinată folosirii pe o multitudine de prezentări. Minis pot fi montate în siguranță pe fir de păr, bait sting sau bandă elastică. Dacă sunt puse pe fir de păr este necesară utilizarea unei croșete cât mai subțiri pentru a evita crăparea pop up-ului.

dumbells minis vs pop up minis 4-5mm

Referitor la forma pop up-urilor Minis, gama este disponibilă în 2 tipuri: clasică (rotundă), specifică pop-up-ului și cilindrică, tipică momelilor de tip dumbells.

gama dumbells minis senzor planet

Dumbells Minis păstrează aceleași proprietăți (arome, culori, dimensiune, flotabilitate) precum Pop Up Minis.

Echipa Senzor Planet a optat pentru prezentarea Minis și în formă de dumbells datorită unor avantaje multiple oferite de acest tip de momeală.

forma cilindrica dumbells minis

Forma atipică a dumbells-urilor reprezintă o soluție optimă pentru cei mai suspicioși pești. Uneori putem întâlni situația în care o apă cu sistem prinde și eliberează este pescuită intens cu un anumit tip de momeală (spre exemplu pop up-uri). În acest caz, este posibil ca în timp unii pești să recunoască momeala respectivă și să o evite. Aici intervin dumbells-urile, care vin cu o formă neobișnuită, cilindrică. Prezentarea diferită poate înlătura suspiciunea acelor pești, determinându-i să se aproprie de cârlig.

Totodată am urmărit dezvoltarea unei game complete de momeli reduse din punct de vedere al mărimii, forma dumbells fiind o excelentă completare.

dumbells minis 4-5mm senzor planet

Momentan Dumbells Minis sunt prezentate în 5 arome : ananas, căpșună, krill, tutti frutii, usturoi.

dumbells minis ananas

dumbells minis capsuna

dumbells minis squid piper

dumbells minis 4-5mm tutti frutti

dumbells minis usturoi

Indiferent că pescuim la method feeder, momitor sau coșuleț, Minis poate fi momeala ideală.

Minis se adresează unei multitudini de specii din familia ciprinide. După cum bine știm, pop up-urile au fost inventate pentru pescuitul crapului. În timp, caracteristicile acestor momeli flotante au fost adaptate pentru a putea fi integrate și în cadrul altor stiluri de pescuit.

Astfel au apărut pop up-urile Minis, precum și alte game dedicate pescarilor de feeder, potrivite pentru partidele având ca specie tință crapul, carasul, plătica șamd.

În ce privește pescuitul la crap cu tehnica feeder, Minis poate aduce în minciog atât crapi de talie mică, cât și adevărate trofee.

Pe durata perioadelor reci aceste pop up-uri pot oferi rezultate spectaculoase. Proprietățile excelente de atracție fac ca Minis să devină o momeală irezistibilă pentru crapi, chiar și atunci când nu sunt dispuși să se hrănească intens.

Minis reprezintă o alegere optimă și în cazul unui pescuit de frecvență. Fiind absorbite foarte ușor de către crapi, Minis au cu siguranță potențialul de a ne oferi trăsături numeroase pe durata unei partide.

Minis pot fi pescuite cu succes pe tot parcursul anului.

În afară de crapi, pop up-urile Minis vor prinde deopotrivă carași, plătici, roșioare sau babuști de talie mare.

Aceste pop up-uri mici ne vor ajuta indiferent dacă dorim un pescuit de frecvență ori de selecție. Aromele tari, consistența gumată, cât și dimensiunea redusă vor fi garantat pe placul ciprinidelor.

Versatilitatea pop up-urilor Minis le recomandă pentru a fi combinate cu orice tip de nadă. Putem apela la groundbait-uri ori pelete de arome asemanătoare ori diferite pentru a obține o prezentare contrastantă.

Așadar, pop up-urile Minis constituie o momeală de cârlig eficientă, cu aplicabilitate largă în pescuitul la feeder, adresându-se mai multor specii și condiții diverse.

pop-up minis

Cum folosim pop-up-urile Minis?

A. Atașarea pe forfac

Minis sunt ideale pentru forfacele scurte cu lungimi de 5-10 cm pentru pescuitul cu momitor sau method feeder. Forfacele destinate pescuitului folosind coșuleț vor fi automat mai lungi, de minim 20 cm.

Minis se echilibrează cu o multitudine de cârlige, indiferent dacă sunt montate pe bait sting, bandă elastică sau fir de păr.

În cazul cârligelor mici, sau au celor subțiri este prefarabilă folosirea exclusivă a bait sting-ului. Bait sting-ul, spre deosebire de celelalte 2 alternative de mai sus, ajută la echilibrarea momelii chiar și cu cele mai ușoare cârlige datorită greutății sale. Fiind metalic, bait sting-ul odată introdus în pop up va diminua din flotabilitatea acestuia.

pop-up minis in apa echilibrate

În testarea pop up-urilor am verificat flotabilitatea folosind următoarele tipuri de cârlige, montate cu bait sting de 7 mm sau inel siliconic de 2-3 mm:

  • Benzar Method Round Feeder Hook – nr. 8, 10, 12
  • Drennan Super Specialist Micro Barbed – nr. 10, 12
  • Fudo Iser TF – nr. 4, 6, 8, 10
  • Fudo Iser BN – nr. 4, 6, 8, 10
  • Gardner Mugga Covert Dark – nr. 10, 12
  • Korum Specimen Micro-Barbed – nr. 10, 12
  • Korum Xpert Power – nr. 12, 14
  • Mikado Method Feeder – nr. 8, 10, 12

pop-up minis in apa

Pentru o echilibrare corectă este indicată verficarea poziției cârligului într-un recipient cu apă după introducerea pop up-ului. Astfel vom ști exact cum va sta cârligul nostru pe substrat și eventual vom putea opera diferite modificări în funcție de răspunsul peștilor.

O prezentare optimă a pop up-ului presupune menținerea cârligului pe substrat în cele mai multe situații. Cârligul va rămâne complet culcat pe substrat, ori ridicat ,,în cap și în coadă". Aceste 2 modalități sunt printre cele mai prinzătoare fiind folosite în mod frecvent.

O altă posibilitate constituie în poziționarea unei alice de plumb pe forfac la o distanță de 1-2 cm de cârlig. Astfel cârligul se va ridica de pe substrat o dată cu pop up-ul suficient de mult pentru a fi aspirat de pești. Acest tip de prezentare a momelii este caracteristică pescuitului la amur, ori atunci când substratul pe care pescuim este plin de resturi și intenționăm plasarea momelii deasupra acesteia.

De menționat că un mare NU îl constituie ridicarea forfacului în totalitate, momeala ajungând la o distanță mult prea mare față de substrat pentru a fi descoperită de pești.

pop-up-uri minis pentru feeder

B. Alegerea culorilor

Minis sunt colorate în nuanțe fluorescente de galben, portocaliu, roșu, roz și alb. Apreciem că pentru a pescui eficient trebuie să avem la îndemână pe durata partidelor toate aceste culori.

Culoarea pop up-ului o vom alege în funcție de un cumul de factori, din care amintim : adâncimea apei, turbiditatea, lumina solară și, nu în ultimul rând, peștii țintă.

Adâncimea apei reprezintă un criteriu important dacă pescuim pe ape cu adâncimi de minim 3-4 m. Pe astfel de ape, unele culori dispar treptat din cauza lipsei luminii. Prima culoare care se duce este roșul, urmată de portocaliu și galben. În restul situațiilor nu trebuie să ne preocupăm de modul în care peștii observă momeala, deoarece avem garanția că aceștia vor percepe corect toate culorile.

Turbiditatea apei influențează percepția peștilor asupra momelilor. Dacă pe o apă limpede nu ne vom face probleme, în cazul unui pescuit pe apă tulbure, va trebui să alegem cu grijă culorile momelilor de cârlig. Un mare avantaj al Minis îl constituie coloarea acestora în nuațe fluorescente, vizibile aproape în orice condiții. Pentru ape tulburi recomandăm în special culorile : galben, roșu și portocaliu.

Speciile de pești pe care le vizăm pot avea anumite preferințe în funcție de anumite condiții. Probabil cea mai versatilă culoare este galbenul, culoarea cu cel mai ridicat grad de atracție pentru o varietate de specii. De asemeni, roșul, rozul și portocaliul sunt culori de mare atracție nu doar pentru crapi, ci și pentru carași, plătici sau babuște. Albul fiind o culoare neutră poate fi uneori o culoare evitată de peștii de talie mică, fiind indicată pentru partidele în care urmărim un pescuit de selecție.

Important este să jonglăm culorile în permanență pentru a o identifica pecea mai eficientă. Nu mergeți la pescuit bazându-vă doar pe o culoare, chiar dacă aceasta a dat rezultate excelente în ultimele ieșiri. Preferințele de hrănire ale peștilor, asemeni oamenilor se schimbă constant și prin urmare trebuie să fim pregătiți ca atare.

pop-up-uri pescuit method feeder minis

C. Aroma potrivită

Minis vin într-o varietate de arome: ananas, căpșună, choco orange, krill, squid & piper, tutti frutti și usturoi. Din start, putem împărți aceste arome în 2 categorii: arome dulci și arome grele.

Aromele dulci: ananas, căpșună, choco orange și tutti frutti sunt arome universale, potrivite în orice perioadă a anului, fiind potrivite pentru abordarea unei palete largi de specii de pești.

Aromele grele: krill, squid & piper și usturoi sunt mai degrabă arome folosite în pescuit selectiv, în care urmărim exemplarele de talie mare. Aceste arome funcționeză excelent pe apele în care se nădește intensiv cu nade de tip fishmeal (ce conțin făină de pește). Asemeni aromelor dulci, pot fi utilizate pe tot parcursul anului.

Recomandarea noastră este să încercați pe durata fiecărei partidei macăr câte o aromă din ambele categorii. Astfel veți putea identifica dacă peștii preferă aromele dulci, sau din contră pe cele grele. Numărul trăsăturilor va crește considerabil, odată ce momeala de cârlig optimă a fost identificată.

minis cu method feeder 

D. Nade

Minis pot fi utilizate în combinație cu o gamă largă de nade.

Indiferent că vom opta pentru arome asemănătoare pop up-urilor sau nu, Minis garantează obținerea trăsăturilor mult dorite atunci când sunt folosite în condiții propice pentru pescuit.

Mai jos vă prezentăm câteva exemple, ce ilustrează câteva variante:

pop-up minis ananas

· Minis Ananas – Amix Ananas, Amix Ananas & Banana, Amix Anason, Amix Vanilie, Amix TTX, Micro Pelete Green Betain 2 mm, Ice Amix Larve de Libelule

pop-up minis capsuna

· Minis Căpșună – Amix Căpșună, Amix Căpșună & Usturoi, Top Amix Căpsună, Micro Pelete Căpșună 2 mm, Micro Pelete Căpșună 2 mm

pop-up minis choco orange 

· Minis Choco Orange – Amix Choco Orange, Amix Betaină, Amix TTX Amix Lămăie Amix Feeder Micro Pelete Scorțișoară 2 mm

pop-up minis krill

· Minis Krill – Amix Krill, Amix Squid & Krill, Amix Condimente Robin Red, Method Amix Red Hot Krill, Ice Amix Krill, Top Amix Squid & Krill, Micro Pelete Hot Krill 2 mm

pop-up minis squid piper

· Minis Squid & Piper – Amix Squid Octopus, Amix Squid & Krill, Amix Condimente Robin Red, Top Amix Squid & Krill, Micro Pelete Spicy Squid 2 mm

pop-up minis tutti frutti

· Minis Tutti Frutti – Amix Tutti Frutti, Amix Porumb, Amix TTX Amix Feeder, Amix Miere, Micro Pelete Tutti Frutti 2 mm

pop-up minis usturoi

· Minis Usturoi – Amix Usturoi, Amix Căpșună & Usturoi, Amix Usturoi & Miere, Top Amix Usturoi, Micro Pelete Usturoi 2 mm, Micro Pelete Căpșună & Usturoi 2 mm

Fire intinse!

pop-up minis peste

Echipa Senzor


Senzor Planet este prima și cea mai populară companie românească producătoare de nade și momeli pentru pescuitul la crap.

Anul trecut, într-o manieră similară, a lansat seria de pop-up-uri fumigenă, o momeală flotantă de maximă atracție ce creează norișori fluorescenți imediat după introducerea în apă, serie care s-a bucurat de mare succes în rândul pescarilor de crap sau feeder.

Pop-up-uri Fumigena de la Senzor Planet

Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.