Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Reteta de boilies pentru incepatori de la Vladut Mateianu

joi, 18 februarie 2016
De multe ori boiliesul poate fi o solutie castigatoare. Alteori porumbul sau momelile vii fac legea. Totusi, placerea de a prinde peste cu un boilies conceput si rulat de tine, nu se poate compara cu nimic.
 
 
  
Sunt din ce in ce mai multi pescari care vor sa-si faca propriile boiliesuri, iar pentru inceput ii sfatuiesc sa mearga pe mixuri si retete consacrate, urmand ca pe parcurs fiecare sa-si dezvolte propria reteta, mai mult sau mai putin prinzatoare. Iata ce pasi trebuie urmati atunci cand suntem la inceput de drum si vrem sa facem cateva kilograme de boiliesuri proaspete, fara conservant. In primul rand trebuie sa investim 2-300 lei si sa ne achizitionam un pistol de boilies si o masa de rulat. Exista o oferta destul de bogata pe piata, asa ca aveti de unde alege.
 
 
 
Spargem 20 de oua (aproximativ 1 litru de ou) intr-un castron mare (de 20 litri) si le batem bine.
Apoi adaugam urmatoarele lichide:
 
CSL - 200 ml
Maximum Secret - 150 ml
 
 
Se amesteca bine, pana la omogenizarea lichidului. Apoi introducem mixul (in functie de buget) si framantam pana coca ajunge de consistenta unei platiline mai moi.
 
 
 
 
Introducem coca in pistol din care rezulta carnatii, de diametrul dorit, pe care apoi ii asezam transversal pe masa de rulat, iar prin 3-4 miscari "dute-vino" cu capacul mesei ii transformam in bile rotunde.
 
 
 
Dupa ce am terminat de rulat, bagam pe rand bilele nefierte intr-un vas cu apa clocotita, le lasam 2-3 minute pana se ridica la suprafata, apoi le scoatem si le intindem pe un prosop care sa absoarba apa.
 
 
 
Dupa 30 minute le putem pune in ladite (pe maximum 2 straturi), intr-un loc ventilat si umbrit, urmand ca in 2 zile procesul de uscare sa fie incheiat, iar boiliesurile gata de utilizare.
 
 
 
Pentru solubile , inlocuim cele 20 de oua cu 1 litru de SPD diluat (700 ml SPD + 300 ml apa fierbinte - amestecate), singura diferenta fiind ca procesul de uscare va dura cam 2 saptamani.
Atentie, la produsele pe care le folositi. Proportia de diluare este valabila doar in cazul siropului de porumb dulce de la Senzor, alte produse pot avea alte proportii sau pot fi diluate din start, iar o noua diluare poate duce la mucegairea solubilelor in timp.
 
 
 
Vladut Mateianu 
5 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • vineri, 19 februarie 2016 00:42

    adrian stoian : Cat mix este necesar la partea lichida pusa in aceasta reteta?aproximativ,pentru un mix fishmeal

  • vineri, 19 februarie 2016 23:00

    Dan Mateianu : 2,5 kg mix fishmeal