Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Senzor Planet Carp Pellets: micropelete 2 mm & pelete 4 si 6 mm

marți, 30 martie 2021

Gama noastră de pelete încununează cei peste 15 ani de experiență ai echipei Senzor Planet. Compoziția peletelor a fost îmbunătățită constant de-a lungul timpului, urmărindu-se obținerea unei rețete echilibrate și utilizarea ingredientelor de cea mai înaltă calitate.

carp pellets senzor planet

Rezultate dintr-un mix atent selecționat alcătuit din: făină de carne, făină de pește, hemoglobină, făină de pasăre, rapită, ulei de rapiță, soia, concentrat din proteine de soia, concentrat de proteine din floarea soarelui, triticale, grâu, vitamine și minerale, peletele Senzor Planet sunt complet solubile în apă și oferă o sursă de hrană excelentă pentru crapi și alte specii de pești.

Gama Carp Pellets este cât se poate de diversificată cuprinzând în total nu mai puțin de 25 de sortimente.

Micropeletele cu diametrul de 2 mm sunt disponibile în 12 variante de arome: Ananas, Black Halibut, Căpșună, Căpșună & Usturoi, Făină Pește, Green Betain, Hot Krill, Miere, Robin Red, Spicy Squid, Tutti Frutti, Usturoi.

micropelete senzor 

Peletele cu diametrul de 4 mm vin în 8 tipuri de arome: Black Halibut, Căpșună, Crap Caras, Făină Pește, Green Betain, Robin Red, Squid & Krill, Usturoi.

Nu în ultimul rând, peletele de 6 mm se găsesc în 5 variante de arome : Căpșună, Hot Krill, Planet1016, Robin Red, Usturoi.

Aromele alese de echipa Senzor se numără printre cele mai populare în rândul pescarilor de crap și acoperă o scară largă de situații pe care le putem întâlni pe parcusul partidelor de pescuit.

Pe lângă varietatea aromelor, Carp Pellets sunt prezentate în 5 culori: maro, negru, roșu, portocaliu și verde, nuanțe potrivite pentru toate preferințele pescarilor.

Printre principiile ce au stat la baza dezvoltării peletelor Senzor Plantet amintim: obținerea unor pelete de tip fishmeal (cu făină de pește) calitative, solubilitatea în apă, răspuns rapid al peștilor, compoziție echilibrată, aromatizare puternică, atracție ridicată.

pelete senzor

Ce sunt peletele?

Peletele sunt alcătuite din mixuri similare nadelor și boiliesurilor. Diferența dintre cele 3 categorii de nadă o constituie modul de preparare. Peletele sunt obținute prin tratament termic, fiind compacte și dense. Peletele presupun calități excelente în ce privește procesele de atracție și nutriție ale peștior, fiind uneori preferate de aceștia în locul nadei sau al boilies-urilor.

Menționăm că micropeletele prezintă aceleași proprietăți precum peletele. Diferența dintre cele 2 tipuri de nadă în ce privește denumirea este bazată pe diametrul acestora.

Detalii suplimentare despre definirea peletelor pentru pescuit la crap și multe alte aspecte interesante regăsim în articolul publicat, la finalul anului trecut, de colegul nostru, Horia Anton.

pelete fishmeal

Cum pescuim cu micropelete și pelete fishmeal?

În primul rând, ce înseamnă fishmeal? Fishmeal reprezintă denumirea ce cuprinde nadele ce au la bază făina de pește. Din punct de vedere al aportului proteic, nadele fishmeal sunt cele mai calitative, oferind peștilor o masă consistentă ușor digerabilă. Când spui fishmeal, spui top de gamă.

Senzor Planet și-a propus ca prin gama Carp Pellets să aducă în atenția pescarilor o linie de pelete fishmeal, de calitate premium, ce pot fi utilizate în diferite moduri.

Dacă mai sus am stabilit că peletele fishmeal sunt foarte asemănătoare groundbait-urilor și boilies-urilor de același tip, este necesar să optăm doar pentru o singură categorie din cele trei? Răspunsul la această întrebare nu este unul universal valabil, ci diferă în funcție de tipul de pescuit pe care dorim să îl practicăm.

Datorită similitutidinii între compoziția peletelor, groundbait-urilor și boilies-urilor putem utiliza fără probleme aceste nade împreună, uneori chiar fiind indicat un astfel de mix. Carp Pellets pot fi folosite cu succes atât în combinații cu alte nade de tip fishmeal, cât și cu cele de tip birdfood sau birdfish.

Peletele adăugate în groundbait au rolul a mări atractivitatea nadei, sporindu-i totodată calitatea nutritivă. De asemeni, peletele vor contribui la desfacerea mai rapidă a groundbait-ului, oferind astfel o prezentare optimă pe substrat. De reținut că peletele uscate introduse în groundbait vor absorbi ceva mai multă apă decât în cazul umectării obișnuite a nadei. De aceea, este recomandată introducerea unei cantități mai mare de apă pentru ca procesul de umectare să fie unul corect, iar mecanica nadei să funcționeze conform așteptărilor.

nada cu pelete

Peletele utilizate împreună cu boiliesuri formează unul dintre cele mai populare mixuri de nădire folosite în pescuitul crapului. După cum bine știm, boiliesurile indiferent că sunt tari ori solubile au timpi de dizolvare mai lenți decât ai peletelor de mici dimensiuni. În cazul nostru, dacă adăugăm pelete de 4-6 mm pe lângă boiliesuri, acestea se vor descompune mult mai repede. Solubilitatea ridicată a peletelor generează un plus de atracție pe patul de nadă, menit să adune crapii în zonă nădită într-un interval cât mai rapid.

pelete cu boilies

Peletele pot fi folosite și în mixurile de nadă ce au la bază cereale precum: porumbul, cânepa, alunele tigrate, orzul, grâul, sorgul, hrișcă ș.a.m.d, sporind calitatea nutritivă a mixului. În același timp, materialul de nădire va respecta unul din principiile de bază folosite în pescuitul la crap și anume obținerea unui raport echilibrat între carbohidrați (semințe) și proteine (pelete).

seminte preparate pescuit

Pe lângă aceste alăturări peletele pot fi pescuite ca atare. Atât peletele de 2 mm cât și cele de 4 mm pot fi puse pe momitoare clasice, coșulețe sau method feeder.

Pentru a spori atractivitatea peletelor și a materialului de nădire putem opta pentru folosirea unor lichide complentare precum: CSL, activatori, aditivi, Sirop de porumb dulce sau melasă, diluate în apă în funcție de consistența lichidului sau utilizate ca atare.

sirop de porumb dulce senzor

Cum folosim micropelete și peletele?

Peletele, după cum am arătat anterior sunt unele dintre cele mai versatile tipuri de nadă. Peletele pot reprezenta soluția ideală indiferent că discutăm de pescuitul la momitor, coșuleț sau method feeder, formarea unor mixuri de nadă ori a amestecurilor destinate săculeților solubili și pungilor PVA.

Peletele pentru momitor, coșuleț și method feeder

Să începem cu pescuitul peletelor utilizând un tip de năditor (momitor, coșuleț sau method feeder). Pelete pot fi puse pe năditor ca atare ori pot fi adăgate în groundbait.

Diferența între micropeletele de 2 mm și cele de 4 mm în aceste cazuri o constituie gradul de legare al peletelor. Cele de 2 mm fiind mai mici, se vor cola mult mai ușor și vor adera ceva mai bine pe năditoare, în timp ce cele de 4 mm se vor desface mult mai rapid.

În cazul pescuitului la method feeder, un pescuit din ce în ce mai popular în prezent, ambele tipuri de pelete sunt indicate.

pelete pe method feeder

Un aspect extrem de important în folosirea peletelor pe orice tip de năditor este realizarea corectă a procesului de umectare.

Peletele se pot umecta în 2 moduri:

Prima modalitate este plasarea peletelor într-un recipient și adăugarea apei până la nivelul peletelor. Peletele vor trage apa în timp, și vor fi gata pentru pescuit. Un grad important de atenție trebuie să îl acordăm cantității de apă folosite pentru a nu supraumecta peletele.

A doua metodă, probabil și cea mai ușor de aplicat, este umecatarea treptată a peletelor. Astfel vom introduce apă puțin câte puțin, până când vom obține consistența dorită

În cadrul procesului de umectare putem introduce pe lângă apă și alte lichide precum CSL, activatori, aditivi ș.a.m.d pentru a spori atractivitatea ori calitățile nutritive ale peletelor.

umectarea peletelor

Peletele utilizate ca material de nădire

Indiferent că discutăm de bulgări ori mixuri de nădire pentru rachetă, peletele pot fi folosite oricând cu succes alături de alte categorii de nade (groundbait, boilies, semințe). Întotdeauna peletele fishmeal vor aduce un plus nadei utilizate datorită aportului proteic și atractivității generate de solubilitatea rapidă în apă.

Prin urmare, nu vă feriți să apelați la pelete atunci când urmăriți formarea unui material de nădire calitativ, ce va reține crapii în zonă pe o lungă durată de timp.

Peletele în săculeți solubili și pungi PVA

Unul dintre cele mai cunoscute moduri de folosire al peletelor este introducerea acestora în saculeți și pungi solubile. Pentru a pricepe de ce sunt importante peletele utilizate în săculeți și pungi PVA trebuie să întelegem mai întâi rolul celor din urmă.

Saculeții și pungile solubile au fost create pentru a genera un plus de atracție în aproprierea cârligului pe care plasăm momeala.

plasa pva senzor

În interiorul săculeților și pungilor PVA putem pune orice tip de nadă ce nu va topi plasa acestora: groundbait, pelete, semințe sau boiliesuri. Practic, după ce săculețul sau punga se dizolvă vom avea lângă cârlig o grămăjoară de nadă ce va îndrepta atenția peștelui câtre momeală.

Peletele sunt recomandate pentru a fi folosite în săculeți și pungi solubile tocmai datorită gradului ridicat de atracție de care beneficiază. Fiind foarte solubile, peletele vor crea instant semnale vizuale și olfactive menite să atragă peștii aproape de cârlig.

Pentru un plus de atracție săculeții cu pelete pot fi dipuiți în diferite lichide, ori cu ajutorul unei seringi putem introduce lichidele respective în interiorul pungilor solubile.

saculet pva cu pelete

Sac solubil sau pungă solubilă? Când și unde le folosim? Ce nadă pun în săculețul solubil? Cum leg o pungă solubilă? La ce monturi se atașează? Cum lansez un săculeț la distanță? Acestea și multe alte întrebări își vor găsi răspunsul în articolul ghid complet despre pescuitul cu cele două materiale PVA.

Nicio partidă fără pelete

Recomandarea echipei Senzor Planet este ca indiferent de tipul de pescuit la crap pe care îl practicăm trebuie să avem măcar o pungă de pelete la fiecare partidă. Adesea peletele de dimensiuni mici precum cele de 2, 4 și 6 mm  ne pot scoate din impas. Datorită proprietăților de care am tot amintit anterior, peletele sunt o armă letală atunci când vine vorba de atracția crapilor și generarea unei trăsături rapide în perioadele lipsite de activitate.

vladut mateianu pescar

În încheiere, adăugăm un tabel ce cuprinde câteva combinații posibile ale gamei Carp Pellets cu alte tipuri de nadă:

tabel nade compatibile pelete 2mm

tabel nade compatibile pelete 4mm

tabel nade compatibile pelete 6mm

Echipa Senzor

Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.