Radu Badica, pescar cu state vechi si foarte multe trofee in carp fishing-ul romanesc, producator de boiliesuri, ne-a dezvaluit cum procedeaza atunci cand merge pe o balta de pescuit.
Intotdeauna, primordiala, este alegerea locului. In perioada calda locurile cele mai vizitate de crapi sunt cele pe unde curge apa cu oxigenare si mancare naturala, precum deversoarele. Eu am o vorba: ''Crapul se hraneste tot anul, nu numai cand vin pescarii''.
Daca nu gasesc un loc intr-o astfel de zona, atunci ma orientez catre malurile unde sunt copaci in apa sau crengi aplecate spre apa, deoarece de acolo vine mancare naturala, locurile sunt umbrite, iar apa este mai rece decat in alte zone.
In principiu, dupa ce problema stabilirii locului a fost rezolvata, urmeaza si cea a nadirii. Daca pe lac nu e concurenta se pot utiliza nade usoare gen groundbait sau mamaliga cu un aport de nadire usoara.
Daca sunt multi pescari incepem sa umblam la ''cutia cu maimute'', adica pelete si boilesuri.
In functie de ce fac cei din jurul nostru ne orientam si noi daca se nadeste mult in zona, trebuie sa o facem si noi, deoarece crapul va alege masa de nada, nu doar calitatea acesteia.
Daca observam ca pestele mananca apatic incercam sa lucram la prezentarea monturilor si atractia de la carlig. Vorbim aici de monturi tip snow man, boilies invelit in pasta solubila, solubil sau dipuite de carlig.
Totul tine de o buna orientare si putina atentie. O bere rece intotdeauna este bine venita.
Radu Badica