Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Shimano a lansat mulineta Ultegra 14000 XSD in Romania. Vezi ce poate sa faca.

luni, 29 august 2016
Noua mulineta Shimano Ultegra 14000 XSD va surprinde placuta chiar de la prima privire, datorita modificarilor majore survenite la partea estetica. Un element nou pentru acest model este tamburul de rezerva ce include 4 reductii pentru fir (2x10.000 / 2x3.500). Cu ajutorul acestor reductii se va putea regla capacitatea tamburului in functie de diametrul linei utilizate.
 
shimano ultegra 14000 xsd 
Alt element foarte important este sistemul de franare "Instant Drag" ce permite o reglare rapida a franei (de la minimum la maximum).
Beneficiind de cele mai noi tehnologii Shimano (X-Ship, Super Slow Oscillation 50, Aero Wrap II) aceasta mulineta va fi un real succes, in special pentru situatiile cand pestii tinta sunt cei de talie mare.
 
ultegra xsd 
Caracteristici:
 
- Parallel Body - axul si tamburul mulinetei sunt paralele cu blancul, astfel se va reduce frecarea firului de blanc. Reducand frecarea, se vor obtine distante mult mai mari in aruncare.
- AR-C Spool - un nou design de tambur cu buza in forma de V ce asigura asezarea firului in bucle mai mici pentru o aruncare mai precisa, la distanta mare. Tamburul AR-C va minimiza riscul de recul.
- Aero Wrap II - este un sistem de infasurare special, cu doua viteze pentru o asezare in X, faciliteaza lanseuri lungi fara peruci.
- Dyna Balance - echilibrarea rotorului computerizata, ce va reduce jocul mulinetei si asigura o performanta de exceptie.
- Floating Shaft II - zona cheie de frictiune la majoritatea mulinetelor cu tambur fix este locul unde axul de transmisie al tamburului intalneste pinionul. Designerii Shimano au trecut peste acest obstacol reducand o mare parte din suprafata de contact si incorporand rulmenti pe fiecare parte a axului. Designul rezultat lasa axul intr-o pozitie de "plutire", imbunatatind considerabil eficienta si longevitatea.
- Instant Drag - sistemul de frana instant permite reglarea franei de la "liber" la "strans" in doar cateva rotiri.
- Super Slow Oscillation 50 - la o tura completa a tamburului sus-jos, rotorul aseaza 50 de spire. Acesta asezare a firului combinata, cu alte tehnologii(AR-C Spool, Super Slow Oscilation si Parallel Body) vor imbunatati asezarea firului pe tambur si implicit aruncarile la distante extreme.
- Super Stopper II - anti-revers evoluat si imbunatatit. 
- X-Ship - concept de rulare pe ax cu doi rulmenti pentru finete in recuperare si putere suplimentara.
- Easy Maintenance - aceasta dotare permite lubrefierea angrenajului intern al mulinetei, fara a necesita demontarea ei. Un mic orificiu de ungere se gaseste in dotarea tuturor mulinetelor din gamele SR si S, care o data deschis, permite aplicarea lubrefiantului agreat de producator, direct in interiorul mecanismului.
 
 
- Greutate: 645g
- Rulmenti 1 x S A-RB + 3 Shielded Stainless Stee + Roller Bearing - acesti rumlenti S-ARB sunt tratati anticoroziv, protejati suplimentar prin capsulare pentru a imbunatati protectia impotriva nisipului, sarii sau a prafului.
- Capacitate fir: 0,35-550m / 0,40-400m / 0,45-300m
- Raport recuperare: 4,3:1
 
Pretul recomandat de vanzare este de 829 de lei si poate fi achizitionata de la toti partenerii autorizati Normark din Romania. 
normark romania 
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • luni, 29 august 2016 18:52

    Mihai Popescu : Sa inteleg ca inlocuieste XSC-ul? Ar fi interesanta o comparatie intre XTD si XSD, amandoua au acelasi pret de plecare....