Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Sonare pentru navomodel.

luni, 27 ianuarie 2020
Daca discutam de tehnica ''plantat'', suntem convinsi ca pescuitul la crap cu navomodel este cea mai des intalnita metoda la care apeleaza pescarii. A devenit ceva normal, accesibil si garanteaza o mai buna prezentare a monturilor in zone si la distante la care multi nu ajung. Unde mai pui ca este si silentios. Nu sperie pestii care poate sunt sau nu pe zona.
 
Da, asa este. Poate sunt sau poate nu. E un risc la care te expui. Dar si acest risc a iesit din lista neagra odata cu aparitia unei clase de sonare de pescuit dedicate navomodelelor.
 
sonare pentru navomodele pescuit 
A detine un navamodel nu mai este un lucru imposibil. Intrebarea corecta este daca imi trebuie si ce sonar sa imi montez pe navomodel. Iata un set de intrebari ajutatoare:
Q: La ce ma ajuta un sonar pe navomodel ?
A: Sonarul imi da posibilitatea sa culeg informatii despre adancime in primul rand. Este important sa stiu unde imi voi plasa monturile. Daca apa este prea mica, pestii poate vor ocoli zona. Se pot simti amenintati sau deranjati uneori. Mai ales daca sunt multi pescari pe lac. In general cauta liniste. Noaptea in schimb, multe exemplare vor ajunge pe astfel de platouri.
 
adancimea pe sonar pescuit 
Q: Am gasit o zona mai adanca si cu ceva structuri. Am plantat acolo, dar nu am avut trasaturi.
A: Sonarul poate sa divulge mai multe informatii decat adancimea si prezenta pestilor. Ne ofera date despre tipul substratului. Poti identifica cu usurinta prezenta namolului si grosimea acestuia in zona scanata. Nu tot timpul crapii vor sta pe astfel de teren. Pestii pot fi reperati de sonar, dar pot fi in trecere. In functie de tipologia substratului vei afla rapid daca sunt in tranzit sau nu.
 
structuri substrat pescuit la crap 
Q: Am dus lansetele cu barcuta pe o zona unde stiam ca are izvoare. Am vazut multi pesti pe sonar, dar nu am avut trasaturi.
A: Diferentele majore de temperatura in masa apei sau in zona substratului modifica apetitul crapilor. Ii putem gasi in astfel de zone unde sunt izvoare. Dar daca temperatura nu este pe placul lor, se vor ridica in masa apei si vor astepta hrana in acel palier. Sau poate se vor muta cand li se face foame.
 
pescuit la crap 
Sonarul pentru navomodel ofera informatii importante despre adancime, tipologie substrat, temperatura si nu in ultimul rand prezenta pestilor.
 
TOSLON TF 500 este un sonar special conceput pentru navomodele. Transmite date cu acuratete pe distante de pana la 300 de metri. Functia de scanare este limitata la adancimi de maximum 40 de metri. Sitemele de avertizare sonora includ nivelul scazut al bateriei, prezenta pestilor si adancimile.
 
sonar tf 500 
De asemenea afiseaza in timp real consumul bateriei. Standardul de impermeabilitate la care a fost proiectat este IPX 6. Functioneaza in palierul de temperature de -10 pana la +50 de grade, exprimate in Celsius. Este gandit sa functioneze inclusiv in apa sarata.
 
TOSLON TF 640 este o solutie mai complexa. Sonarul vine in dotare cu GPS si functie COMPAS. Este un avantaj cand discutam de un punct memorat pe harta. Din cateva atingeri, putem plasa monturile la precizie de 1 m in astfel de cazuri.
 
sonar pescuit 
Functia compass (busola electronica) iese in evidenta in pescuitul pe timp de ceata sau de noapte. Scade vizibilitatea insa datele nu mint. Raza de actiune este de 300 de metri, poate memora pana la 500 de pozitii pe GPS.
 
Cat de modern ne dorim sa pescuim ramane a fi o alegere personala. Sonarul pentru navomodel devine incet si sigur o necesitate.
 
Totalfishing.ro 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.