Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

#stauacasa. Dar si cand o sa ies...

miercuri, 25 martie 2020
Desi observ pe Instagram ca unii sunt si acum pe malul apei. Nu stiu ce sa zic, dar eu stau acasa. Totusi, in acest articol am sa-mi imaginez ca sunt la pescuit, in perioada mea preferata din totdeauna, primavara. Pentru ca acum se prind exemplarele capitale, din punctul meu de vedere, nu toamna cum cred unii.
 
pescuit 
 
Aprilie a fost mereu luna mea preferata pentru pescuit la crap, indiferent cum a fost vremea in respectivul an. In mai deja exista riscul sa se incalzeasca prea tare. Chiar daca am mai spus-o si in alte articole de-a lungul vremii, la startul sezonului, primavara, chestiunea decisiva este momentul in care crapii parasesc apa adanca si vin sa se hraneasca pe apa mica, inainte de bataie.
 
pescuit 
 
In rest, treburile cu finetea echipamentului si momelile mici sunt povesti, valabile numai pentru exemplarele mici. La ''dulap'' nu stau in picioare astfel de teorii, iar eu pescuiesc exact ca in miezul verii si primavara devreme. Carligul meu, firul de legat si momeala au gabaritele potrivite crapilor pe care ii vizez si nu tin cont de anotimp sau vremea de afara. Locurile in care pescuiesc, da.
 
pescuit 
 
In aceasta perioada lansetele mele sunt pozitionate la adancimi diferite. Daca pescuiesc cu trei lansete, una este la cea mai adanca apa pe care o am in fata, una la adancime medie si ultima la maximum un metru adancime. Si cam asa raman pe toata durata partidei, chiar daca am trasatura undeva. Asta pentru ca pestii trebui priviti si tratati ca individualitati si nu ca o turma. Daca unii parasesc apa adanca si urca la apa mica sa se hraneasca nu inseamna ca o fac toti in acelasi timp.
 
pescuit 
 
De-a lungul vrremii am observat ca primavara devreme crapii mari se prind mult mai greu la apa adanca decat pe apa mica. Nu stiu de ce, dar atunci cand vin langa maluri sau urca pe platouri sa se hraneasca devin foarte vulnerabili si lasa garda jos. Poate ca se apropie perioada de reproducere, habar nu am. Insa insist ca acesta este momentul cel mai favorabil si nu dupa ce termina bataia. Am auzit teorii potrivit carora dupa bataie pestii sunt slabiti si isi doresc sa manance mult. Mi se pare fals, atunci ei sunt vlaguiti si deseori apatici. Basca ca acum sunt si mai grei fiind plini de icre.
 
pescuit 
In speranta ca nu voi rata toata luna aprilie va urez tututor sa ne vedem sanatosi pe malul apelor.
 
Andrei Vladeanu 
3 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • sâmbătă, 28 martie 2020 12:06

    valter barbu : Teoria sau dupa parerile unora ,primavara temperatura apei,unde adancimea e mai mica ,e ceva mai ridicata fata de restul baltii, iar pestii cauta aceste zone mai incalzite.