Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Stilul lansat ramane in preferintele pescarilor. 3 lansete Shimano perfecte pentru crap.

luni, 9 decembrie 2019
Tipologia unei lansete potrivita stilului de tip aruncat din mana impune anumite caracteristici de natura tehnica. Rigiditatea este una din bazele constructive ale unei astfel de lansete. Ea se obtine prin combinarea de materiale cu rezistenta ridicata si rasini speciale cu propietati si coeficient de elasticitate dedicat. In lumea lansetelor, materialul primar care sta la baza fabricarii este carbonul. Acesta se regaseste in multe forme. In general, dintre toate tipurile de carbon disponibile, doar o anumita clasa este selectata pentru confectionarea lansetelor de pescuit la crap la distanta. Si asta este in functie de producator.
 
Compania Shimano este renumita pentru lansetele de crap pe care le produce. Tehnologia care include si biofibre este unica si le apartine. Fibrele de in (planta) stau la baza acestui concept.
 
pescuit la crap 
Niponii au dezvoltat modelul Shimano TX4 special pentru pescuitul la distante mari, eliminand probabilitatea ca lanseta sa cedeze in timpul lanseului. Dar asta nu este tot. Shimano TX 4 a fost croita pe doua axe importante. Una a fost reprezentata de distanta (rezistenta blancului la tensiuni ridicate), iar cea de-a doua axa majora a fost dezvoltarea unei lansete care sa fie si placuta in drill in acelasi timp.
 
tehnologii lansete shimano 
Nu este suficient sa arunci departe, exploatand la maximum nivelul de rigiditate al acestei lansete, ci este necesar ca in timpul drill-ului, lanseta sa poata interveni si sa absoarba socurile pestelui. Un nivel de rigiditate crescut ar face acest lucru imposibil. Gratie biofibrelor si carbonului de tip HPC 100, inginerii de la Shimano au creat un blanc capabil sa asigure distante masurate de pana la 198 de metri in lansare si care conserva calitatile unei lansete moderate (pretabila in drill).
 
pescuit la crap 
Partea superioara a lansetei (elementul al doilea) a fost gandita sa ofere suportul necesar prin acumularea energiei transmise la momentul lansarii si concentrarea acesteia in greutatea de la capatul monturii. Acest fenomen este vizibil cu ochiul liber prin lipsa de oscilatii suplimentare a tronsonului 2 in urma aruncarii. Revine rapid in urma exploziei lansarii si nu genereaza unde de soc suplimentare.
 
In timpul drill-ului, Shimano TX4 scoate la iveala un varf bland care raspunde cu fidelitate ridicata tensiunilor cauzate de miscarea pestelui. Placerea drill-ului nu se pierde, controlul asupra crapului fiind unul optim.
 
inele sea guide 
TX4 este echipat cu inele Seaguide Stainless Steel SIC, iar inelul de plecare are diametrul de 50 mm.
 
shimano tx4 
Designul din zona terminala (manerul) este o combinatie de EVA cu tub termocontractil. Este placut la atingere si iese in evidenta, adaugand o eleganta unica acestei lansete.
 
Tehnologia HPC face referire la procesul prin care rasina este distribuita in reteaua de fibre de carbon a blancului la presiune ridicata, in mod egal. Acest proces se desfasoara la temperaturi ridicate. Rezultatul este un blanc rapid (responsive).
 
lansete crap shimano 
Este disponibila in doua lungimi: 3,66 metri si 3,96 metri.
 
shimano tx5 
Urmatorul model in gama este Shimano TX 5. Japonezii pastreaza procesul de fabricatie, cu exceptia carbonului, care, la acest model, este un upgrade de la HPC 100 la HPC 200. Rezulta astfel o lanseta usoara si zvelta, care se bucura de aceeasi actiune rapida, dar cu un varf bland, ideal pentru drilluri. Scade totusi distanta care poate fi atinsa, in favoarea unei lansete considerabil redusa in greutate si echilibrata. Este mai degraba o veritabila ''lanseta englezeasca''. In zona medie de buget, Shimano TX 5 este un produs ''Best Buy''.
 
shimano tx5 
Este dotata cu un sistem de ancorare a monturii, realizat din plastic. Profilul TX5 este astfel introdus si in zona de ''stalking'', acest accesoriu facilitand repozitionarea pescarului cu usurinta. Shimano colaboreaza cu cei de la Winn Grip pentru zona terminala a batului, astfel ca manerul are un aspect distinct si placut la atingere. Tot la capitolul design, matisajul inelelor este elegant, realizat pe o baza neagra cu insertii de rosu.
 
tx7 shimano
 
Un salt urias in familia Tribal il propune modelul Shimano TX 7. Este o lanseta dedicata pescuitului dupa crapi de talie mare. Profilul sau are la baza greutatea redusa si puterea. Proiectul Shimano TX 7 este construit pe carbon de tip HPC 250 si biofibre. A rezultat o lanseta rapida, usoara si puternica.
 
shimano tx7 
Pentru a nu influenta comportamentul exemplar al blancului, inginerii de la Shimano nu au facut compromisuri pe zona de auxiliare. Colaborarea cu cei de la Kigan pe segmental de inele a fost apreciata de comunitatea de pescari. Pe langa ghidajele de zirconiu din oțel inoxidabil, mandrina poarta logo-ul Fuji DPS .
 
shimano tx7 
Shimano Tribal TX 7 este cunoscut ca fiind motorul lansetelor Tribal.
 
Produsele Shimano pot fi vazute in Magazinul cu articole de pescuit TotalFishing.
 
TotalFishing.ro 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.