Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Tehnici de pescuit modern. Navomodele pentru plantat.

marți, 12 noiembrie 2019
Pescuitul crapului ramane principala alegere a pescarilor de la noi din tara. In ultimii ani, tehnica de pescuit plantat a ridicat un interes mai mare. Posibilitatea de a pune monturile in zone promitatoare ramane imbatabila.
 
Stilul in sine necesita o barca, sisteme de sondat tipologia substratului si un motor electric. Daca facem o simulare, nota de plata nu este pentru orice buzunar.
 
navomodele pescuit 
Pescuitul crapului de tip plantat a devenit extrem de accesibil odata cu aparitia navomodelelor. ''Barcutele'' frumos colorate si-au castigat o reputatie de invidiat si un loc principal in prioritatile pescarilor.
 
Nu a fost nevoie de mult timp pentru ca iubitorii acestui stil de pescuit sa adopte navomodelul si sa il transforme in principala sursa de transport a monturilor si nadelor pe vaduri.
 
Procesul este unul rapid, silentios si cu o capacitate extraordinara de transport, raportata la dimensiunile barcii de plantat (90 cm). Sistemul are la baza una sau mai multe cuve (rabatabile prin actionare comanda radio), unde se ataseaza nada si montura.
 
Odata cu trecerea anilor, navomodelele au devenit din ce in ce mai performante si au un nou atu: sunt produse in Romania de pescari romani.
 
Va prezentam in continuare doua navomodelele care merita studiate.
 
 
navomodel delfin 
Modelul este actionat de o radiocomanda in frecventa inalta (2.4 Ghz), avand o raza de actiune de aproximativ 350 de metri. Motorizarea este una performanta, iar constructorul a optat pentru un regulator de turatie prevazut cu microcip, pentru a fluidiza acceleratia navomodelului progresiv. Motorul beneficiaza si de un sistem de racire integrat.
 
Autonomia acestei motorizari asigura o distanta de pana la 7 km, in functie de regimul de utilizare si conditiile atmosferice din timpul partidei. Motorul este alimentat de un acumulator plumb-acid de 12 V cu 9 Ah. Ca referinta, producatorul garanteaza 15 trasee complete (dus-intors) la o distanta de 200 de metri.
 
Coca este realizata din fibra de sticla armata cu rasina sau optional ABS sau HIPS.
 
navomodel delfin 
Sistemul de lumini de pozitie este bicolor (albe pe fata si rosii pe spate). Atat luminile de pozitie, cat si farul principal se pot actiona independent din radiocomanda. Sunt utile pe timpul noptii pentru orientarea pe apa a navomodelului.
 
navomodel delfin 
Optional, se pot atasa urmatoarele accesorii: sistem GPS, sonar si camera, in functie de necesitati si contra cost. Capacitatea de transport pe fiecare cuva este 1,5 kilograme.
 
 
navomodel delfin speed xxl 
Numai din denumire este lesne de inteles ca se face referire la viteza. Performantele acestui model sunt asigurate de o motorizare speciala, insotita de un acumulator de tip Lithium-Polymer. Tehnologia la care a apelat constructorul pentru motor este Brushlles - motor trifazic cu magneti fara carbuni. Lipsa scanteilor in zona periilor elimina curentul parazitar care poate deranja alte componente.
 
Acumulatorul de tip LiPo se detaseaza de clasica sursa de energie prin volum redus, autonomie mai mare si timp de incarcare mai mic. Un alt avantaj este durata de viata mult mai mare comparativ cu alternativele Plumb-Acid si incarcarea la autoturism in timp record (max 60 min.).
 
Modelul Speed beneficiaza de aceeasi tehnologie performanta cand vorbim de actionare (viteza progresiva). Antena este de mici dimensiuni si montata in interior , frecventa de lucru fiind tot de 2.4 Ghz, pe o radiocomanda cu 6 canale.
 
navomodel delfin speed xxl 
Luminile de pozitie detin tehnologia LED (Light Emitting Diode) si sunt in numar de trei pentru partea din spate si doua pentru partea frontala a navomodelului si un far de 3 wati.
 
Coca se poate realiza din fibra ABS sau HIPS, in functie de preferinte. Capacitatea de transport este de 1.5 kg per cuva.
 
Motorizarea este de tip Brushless si, in acest caz, este prevazuta cu regulator de turatie. In varianta stoc, beneficiaza si de un voltmetru incorporat. Este extrem de util, prin simplul fapt ca indica nivelul bateriei si avertizează luminos si acustic descarcarea acumulatorului.
 
Sonarul, GPS-ul sau camera raman valabile in pachetul de extra optiuni. Si pentru ca am ajuns in zona de optionale, un model de sonar compatibil cu cele doua versiuni de navomodel prezentat este Toslon TF 500.
 
tolson tf500 
Special proiectat pentru zona de navomodele, Toslon TF 500 asigura o calitate exceptionala in redarea datelor la distante de pana la 300 de metri in regim wireless. Lucreaza in frecventa radio 2.4 Ghz.
 
Display-ul este de 4.3 inchi, cu o rezolutie de 480 de pixeli in 65.536 culori.
Raza de actiune pe adancime este de 40 de metri pe un con al carui unghi este de 60 de grade.
In pachetul de alarme, Toslon avertizeaza cand intalneste pesti, adancimea minima admisa si nivelul bateriei.
 
Modelele sunt consacrate si disponibile in magazinul TotalFishing. Pentru a va convinge, nu trebuie decat sa faceti o vizita pentru a interactiona cu cele doua navomodele Delfin si sonarul Toslon TF 500.
 
TotalFishing.ro 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.