Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

6 ore, 3 produse și 5 crapi la început de ianuarie 2022

joi, 6 ianuarie 2022

''Pandeam'' de ceva vreme iesirea aceasta. Am incercat sa o fac pe 25 decembrie, dar ''astrele nu s-au aliniat''. Asa ca, urmarind luni prognoza meteo care anunta 4 zile consecutive cu soare, iar miercuri chiar 15 grade, am pus mana pe telefon si l-am sunat pe Liviu, administratorul lacului Cenusaru.

Asa se face ca in data de 5 ianuarie 2022, la orele 10:00,  am aruncat si cea de a patra montura in apa.
Stiu asta pentru ca am primit vizita lui Nea Costica (paznicul) in standul 4. La ora 16, dupa "sedinta foto ad-hoc" la care fotograf a fost tot Nea Costica, ma apucam de strans. Astfel mi-am dat seama ca am pescuit exact sase ore.

pelete sr cu pop up fumigena

De aceasta data am folosit doar trei produse, daca ma refer strict la nada si momeala. Peletele SR, doua kg (unul de 4 mm si unul de 2 mm), CSL si pop-up-uri fumigena. Am mai utilizat saculet solubil de 25 mm si carlige X Power, marimea 5, dar pe acestea cred ca le folosesc in 80% dintre partidele de pescuit pe care le fac. Am aditivat peletele cu unul din activatorul care se gaseste in punga, iar restul de parte lichida, pana am ajuns la consistenta dorita, a constat in CSL (alcool de porumb).

Monturi scurte, de 6-8 cm, arc naditor si, pentru lansetele aruncate aproape, un mic saculet solubil cu pelete de 2mm, pentru ca am pastrat doua maini din punga folosita tocmai pentru acest scop. Deci, 3 produse.

Cel mai greu, asa spun acum cand am ajuns acasa si scriu (pentru ca acolo, pana la prima prezentare, nu eram atat de optimist) a fost sa localizez pestii. Eram convins ca trebuie sa ii gasesc eu pe ei, ca in aceasta perioada nu se ''plimba'' in cautarea hranei. Am inceput prin a plasa cele patru monturi in trepte. Cea din stanga a fost aruncata cel mai departe, la aproximativ 10-15 metri distanta fata de malul opus. Cea din dreapta cel mai aproape, putin sub jumatatea lacului. Asa cum spuneam, la cele doua de aproape, lansetele 3 si 4, am pus si cate un saculet solubil. Mi-am propus sa reimprospatez nada pe arc la interval de o ora. Asa se face ca la ora 11 aruncam din nou monturile in apa, aproximativ in aceleasi zone, in asteptarea unui semn. Semn care a aparut la lasetele 1 si 3, niste bip-uri scurte urmate de un mic drop. Asa se face ca la ora 12 am grupat lansetele 1 si 2 in zona in care se afla lanseta 1, iar 3 si 4 in zona lui 3, undeva putin peste jumatatea distantei fata de malul opus.

crap mic cenusaru

La orele 12:30 am scos primul peste cu lanseta 2, un mic crap de 3-4 kg. Foarte "valoros" atat pentru ca a fost primul peste al anului, dar si pentru ca, pana acum, cel mai devreme prinsesem la final de februarie la un concurs la Haromfa, Ungaria. Deja consideram ca este o partida reusita. Atmosfera magnifica, temperatura placuta, multa liniste si bonus un peste.

La ora 13 mi-am respectat planul. Am pus nada pe momitoare si am lansat in locurile stabilite. Dupa un sfert de ora, am prins al doilea peste. Un alt ciortan a atentat la pop-up-ul atasat monturii lansetei 3. Istoria s-a repetat la orele 14:50 si 15:00 la lansetele 3 si 4, ultimul tragand exact in momentul in care eliberam al treilea peste. Alti 2 ciortani pe care i-am primit cu multa bucurie. La 15:15 aveam toate monturile plasate corespunzator in apa.

Surpriza a venit la 15:25 cand, la batul nr 3, am vazut pentru prima oara in acest an swingerul "lipit" de blank-ul lansetei. Celelalte prezentari au fost "timide", un sus-jos repetat urmat de o cadere brusca a swingerului, semn ca pestii mici, chiar daca mai activi decat cei mari in aceasta perioada dupa cum am constatat, nu au forta necesara pentru a se lupta.

Inca de cand am intepat mi-am imaginat ca am de-a face cu un peste de alta categorie. Banuiala a fost confirmata si de faptul ca am fost nevoit sa mai desfac din frana mulinetei in momentul in care pestele s-a opus si a dorit sa se indeparteze de stand, lucru la care va spun sincer ca nu ma asteptam.

La finalul drillului am fost fericit pentru ca pe 5 ianuarie am putut sa ma pozez alaturi de un superb exemplar de peste 15 kilograme, unul pe care, alaturi de multi altii, il voi cauta cu placere in cursul anului sub luciul de apa al lacului Cenusaru. 5 pesti.

Va astept in continuare alaturi de mine in "Goana dupa crap".

Fir intins!

sorin rudeanu pescuit ianuarie

Sorin Rudeanu 

Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.