Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Abordarea unei partide dupa peste mare.

joi, 31 mai 2018
Atunci când te gândești la capturi capitale, cât si la peisaje sălbatice, putine sunt lacurile care îți ies in cale. Așa ca in preajma sărbătoarei de Rusalii, alături de bunul meu prieten, Cristian Ichim, am decis sa ne reîntoarcem la unul dintre cele mai frumoase lacuri aflate in apropierea Capitalei si anume Tancabesti.
 
nada senzor 
Văzusem recent ca lacul oferise pescarilor o serie impresionanta de capturi mari si foarte mari si am spus ca nu strica dacă încercam sa ne umplem aparatul de fotografiat cu ceva amintiri frumoase. Zis si făcut, vineri am ales sa pescuim pe standul Avicola 3, un loc nu foarte ușor de abordat din pricina numeroaselor agataturi subacvatice.
 
lacul tancabesti 
Pescuind cu 4 lansete, am decis ca doua dintre ele sa le alocam pescuitului la cteno, iar celalalte doua pescuitului dupa crap.
 
seminte preparate crap senzor 
Ca nada am decis ca pentru cteno sa alegem semințe gata preparate de la Senzor pentru ca fac exact ceea ce trebuie si anume prind peste, iar pentru crap doar boilies. Legat de cantitate, am optat undeva la 30 kg semințe si 10 kg boilies tare Planet1016 de 20mm.
 
montura pentru cteno amur 
La capitolul monturi, pentru pescuitul amurului am optat pentru favorita mea old time, 360 grade cu momeli flotante. De ce 360 grade? Pentru ca nu sunt adeptul lestarii monturii cu alica de plumb. Folosind aceasta prezentare pot utiliza un cârlig mic si un număr mare de boabe de plastic fără ca cârligul sa se ridice de pe substrat. In plus, oferă o înțepare foarte buna peștelui.
 
 
montura crap 
boilies crap mare 
La crap am ales sa folosesc o montura simpla cu un boilies de 20, cât si doua de 16mm.
 
pescuit amur nada senzor  
Odată plantate lansetele trăsăturile nu au întârziat sa apăra, primul care si-a făcut apariția fiind crapul, reușind repede sa prind 3 exemplare. Din păcate nici unul sărit de 15 kg. In schimb, prima trăsătura la cteno mi-a adus pe saltea un exemplar de 19.700 kg.
 
nada amur senzor
 
Totuși datorită unui ritm relativ scăzut al trăsăturilor, cât si a unei intuiții de moment, duminica am decis sa ne mutam pe un alt stand, Stânga Salcie pentru cunoscătorii lacului, iar pentru cei ce nu il cunosc la vreun 1 km de dat la vâsle.
 
boilies senzor 
Ajunși aici, intuiția si-a spus cuvantul, ritmul trăsăturilor a crescut, reușind ca in ultima noapte pe lac sa prindem nu mai puțin de 4 cteno cu greutăți cuprinse între 15 si 19 kg, cât si un superb crap de 21.100 kg.
 
boilies senzor 
Concluzia este ca încă o data am avut parte de o partida peste așteptări, pot spune ca am fost omul potrivit cu nada potrivită la locul potrivit.
 
Fire întinse sa aveți si sa ne vedem sănătoși pe baltă!
 
catch & release claudiu costache 
Claudiu Costache 
3 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.