Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Are Delta peste! Uite cati crapi a reusit sa prinda Vladut Mateianu in 5 zile.

marți, 22 septembrie 2015
Recunosc din start ca sunt unul dintre cei mai mari fani ai pescuitului pe Dunare si in Delta. Si, cred eu, un bun cunoscator al locurilor si al obiceiurilor crapilor de acolo. Deci, randurile ce urmeaza ar trebui considerate un sfat pentru cei care doresc sa-mi calce pe urme, nicidecum o promovare de produse sau o lauda de sine cum o sa o considere anumiti carcotasi…
 
                                              
 
In primul rand vreau sa va spun ca pescuitul in Delta Dunarii nu este unul chiar ieftin. Dar nici scump. Ca sa va faceti o idee, pe noi ne-a costat cam 1000 lei de persoana, cu totul inclus. Adica, transport Bucuresti - Murighiol 400 lei, transport Murighiol - Loc Pescuit (tur-retur, cu circa 1 tona de bagaje) 1200 lei, barca cu motor 5 zile -500 lei, mancare 600 lei, bautura 700 lei, boiliesuri 1500 lei (17 pungi de bile Senzor Delta de cate 6 kg, in total 100-150 kg, cu ce am mai avut noi). , pentru cine vrea sa-mi calce pe urme pe “insula”, cum am botezat noul loc).
 
 
 
Transportul de la Murighiol pe noul loc de pescuit al meu a fost asigurat de prietenul meu din Crisan, Luci, un "hahol" cunoscut in toata Delta pentru corectitudinea si seriozitatea sa. (0746 069 405 - Luci - pentru cine vrea sa-mi calce pe urme pe “insula”, cum am botezat noul loc)
 
 
 
 
 
Permisul de pescuit costa 30 lei / an de pescar, accesul in Delta tot 30 lei / pescar sau insotitor / an, pentru barca am platit 20 lei per sejur. Se pot comanda on-line sau direct in Crisan, se ocupa Luci de tot ce este nevoie, inclusivbarca de inchiriat pentru cei care poseda carnet de conducere ambarcatiuni. Adevarul este ca fara barca cu motor esti mort, nadirea trebuie facuta de cate 2-3 ori pe zi, pescuitul la stiuca se face doar din barca, accesul la groapa cu somni din zona tot cu barca, s.a.m.d.
  
 
 
 
Expeditia noastra a durat 7 zile, dintre care pescuit efectiv aproximativ 5 zile, in general la crap si caras, dar am evadat de cateva ori la stiuca si la somn, cu rezultate medii, dar acceptabile pentru unul care nu este specializat pe acest gen de pescuit. Am nadit la 100 de metri de mal, iar crapii au inceput sa intre dupa 24 de ore, apoi au tras din ce in ce mai bine, culminand cu o seara in care am avut 20 de prezentari, scosi 15, cu record de 18 kg, un superb exemplar care ne-a tinut aproape 30 de minute in tensiune.
 
 
 
Am folosit fir Senzor Competition Premium Clear de 0.37 mm, plumbi in line de 120 grame de la Dan Mitranescu si forfacuri simple, de 15-20 cm, cu carlige nr. 2 si 4. La inceput am folosit la carlig solubile Planet1016 (au cel mai rapid raspuns), apoi am trecut pe bile Senzor Delta de 20 mm, cele cu care si nadeam.
 
 
 
Nu am folosit 1016, deoarece sunt cu mult mai scumpe si am vrut sa demonstrez ca se poate prinde bine crap si cu o nada ieftina. (90 lei - 6 kg de boiliesuri, aroma squid-scoica). Dupa ce au intrat crapii pe vad, am trecut la 2 bile tari de 20 la carlig, apoi la cate 1 de 24 mm, apoi la cate 2 de 24 mm, apoi … am fi trecut la bile de 30 mm, dar nu aveam la noi.
 
 
 
Am scapat si 3-4 pesti de peste 8-10 kg, din motive cauzate de excesul de “spirtozen” uneori, sau de scoicile din zona care taiau firul.
 
 
In fine, in total am prins peste 80 de crapi, carasi, rosioare, somotei, stiuci, ceabac (platica mare), babusca, platicuta, etc! Ne-am distrat pe cinste, la maruntis am pescuit doar cu cate o lansetuta (sau undita) de fiecare, cu naditor (Amix Capsuna) si o boaba de porumb flotant Senzor, pescuit in clip la circa 20 de metri.
 
 
 
 
 
 
Am fost 5 pescari (cei 4 insotitori ai mei fiind prima oara in Delta!), am pescuit fiecare cu cate 2 lansete la crap (10 in total) si cu cate un bat la caras.
 
 
In rest, las pozele sa vorbeasca. Probabil ca o parte dintre cei care citesc se vor arata indignati ca am retinut pestele prins, dar totul a fost regulamentar, ai voie sa retii 5 kg de peste pe zi, sau o bucata care depaseste 5 kg! In poze apar doar pestii retinuti, restul s-au intors in mediul lor natural, ca sa-i prindem data viitoare.
 
Vladut Mateianu 
5 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • joi, 24 septembrie 2015 07:31

    bogdan hallas : salutare, pentru ce a fost amenda?...campare? merci.

  • vineri, 25 septembrie 2015 12:13

    Cosmin Ionescu : cred ca pentru pescuit in zona interzisa

  • luni, 28 septembrie 2015 07:48

    vladut mateianu : campare 70 lei, pescuit in zona interzisa 70 lei si ne-am mutat 400 m unde era voie...

  • marți, 29 septembrie 2015 07:11

    bogdan hallas : Mega marlanii....au pus la dispozitie vre-un site in care sa explice unde este interzis sa pescuiesti in delta sau pe dunare...? saptamana viitoare plec la murighiol pe una din cele 2 insule de pe sf gheorghe.sunt curios in afara de campare pe ce o sa mai primesc amenda... Multumesc pt. informatii.

  • marți, 29 septembrie 2015 19:17

    vladut mateianu : Pe Sfantu nu se prinde mai deloc, cred ca ar fi mai indicat sa te duci in zona in care am pescuit eu ! Se prinde bine, maerge si in noiembrie si chiar si in decembrie ptr cei obisnuiti cu camparea in conditii extreme !

  • joi, 1 octombrie 2015 07:15

    bogdan hallas : cand ai timp poate reusim sa stam de vorba, mai exact locul unde ai pescuit. bogdanciprian.hallas@petrom.com 0728292666 Multumesc.