Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Carlige de crap, bilant la sfarsit de sezon.

luni, 4 noiembrie 2019
In urma cu putin timp ma aflam pe malul lacului Tancabesti, filmand un episod pentru Pescar Hoinar, alaturi de Stefan Stoica, si am primit un mesaj din partea unui prieten care ma intreba urmatorul lucru:
 
''Claudiu, ce carlig de la Owner si ce marime imi recomanzi pentru aceasta perioada pentru pescuitul la crap?''
 
carlige de crap owner 
Nu cred ca exagerez cand spun ca la ora actuala, pe piata sunt cel putin 1000 de modele si branduri de carlige destinate pescuitului la crap, unele mai bune, iar altele mai putin bune. Din punct de vedere al traditiei, cat si al longevitatii in industria de pescuit, Owner are un loc printre fruntasii din domeniu.
 
carlige de crap owner 
Ei bine, alegerile si recomandarile le fac intotdeauna in baza experientelor avute, in functie de cat de ascutit este carligul, rezistenta sa, cat de repede se uzeaza, in ce conditii este bine sa il folosesti, in ce monturi si asa mai departe. Pentru mine, aceasta plaja de criterii a fost indeplinita in totalitate de catre brandul Owner, prin diversitatea de modele pe care o ofera.
 
Asa ajungem la momentul actual, si anume retrospectiva unui sezon de pescuit, in privinta carligelor de la Owner. Nu sunt nicidecum genul de pescar care sa detina o suta de modele de carlige in trusa, ci mai degraba unul care foloseste doar 5 tipuri (CT-4/C-7/C-8/CT-3/C-5), in diverse variante de monturi. Cat despre marimea lor, maximum 3 numere (4/6/8). Aceste modele si numere s-au dovedit a fi perfecte pentru nevoile mele.
 
carlige de crap owner 
Bineinteles un factor decisiv este si pretul, iar aici Owner nu are rival pentru raportul calitate-pret pe care il are. Iar in acest an am avut oportunitatea sa experimentez putin mai mult in privinta marimii carligelor, si bine am facut.
 
carlige de crap owner 
Am debutat in nou sezon undeva prin luna martie, pescuind exclusiv cu carlige numarul 8. In prima mea partida, din cauza numarului foarte mare de trasaturi (majoritatea pesti mici) am optat la un moment dat pentru momeli duble si chiar triple, schimbare care m-a ''fortat'', dupa cativa crapi scapati, sa schimb carligele nr. 8 cu unele de 6. Dupa aceasta mica ajustare, lucrurile au revenit la normal, iar finalul de partida ma gasea cu primul over 20 al anului. Deci primul test fusese trecut cu succes - rezistenta sporita.
 
carlige de crap owner 
Iesirile urmatoare au fost parca la indigo. Numerele 6 si 8 de la inceputul partidelor si pana la finele lor, pana atunci cand am pierdut la mal primul cteno al sezonului. Stiind ca ''dansul'' are gura extrem de tare si un alt mod de hranire, am inceput sa ma adaptez situatiei si asa am inceput sa folosesc si carlige numarul 4, insa doar exclusiv pentru pescuitul ctenului. Cel de-al doilea test era trecut cu brio - durabilitatea. Am pescuit trei partide cu un singur plic, nefiind nevoie sa schimb niciun carlig din cauza unui varf tocit sau carlig strambat.
 
carlige de crap owner 
In plina vara, alegerile erau simple, daca doream sa pescuiesc la amur foloseam doar numarul 4 si nimic altceva, iar cand voiam sa pescuiesc dupa crap inlocuiam 4 cu 6 sau chiar 8. Ba mai mult, am folosit cu mare success si monturile gata legate, si in ambele variante, nu am avut surprize neplacute, ba din contra, unele placute (monturi legate corect, materiale de calitate, preturi decente). Testul numarul trei bifat (carlige gata legate, ieftine si calitative).
 
Recunosc, am avut cateva tentative si cu carlige nr. 2, dar mie, personal, nu mi-au adus mai multe trasaturi sau pesti mai corect intepati, indiferent de situatiile in care pescuiam.
 
carlige de crap owner 
Capturile din timpul verii au fost extrem de variate, reusind aproape in fiecare partida sa ''pacalesc'' fie un cteno peste 20kg, fie un crap. Stati linistiti, am prins si o sumedenie de pesti mai mici, nu numai ''balauri''.
 
carlige de crap owner 
Dar, iata-ne in luna noiembrie, cand toamna s-a instalat, iar eu scriu aceste randuri de pe malul lacului, asteptand urmatoarea trasatura si fiind inarmat la capatului firului tot cu carlige Owner numerele 6 si 8, si imi surade ideea sa incerc si un numar 10. Trebuie sa caut in portofoliul lor sa vad ce model imi mai face cu ochiul. Sunt sigur ca voi avea rezultatul pe care si-l doresc toti pescarii in minciog…
 
Pana data viitoare, fire intinse sa aveti si sper ne vedem sanatosi pe malul apei.
 
carlige de crap owner 
Claudiu Costache 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.