Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Ce poate fi mai frumos decat momentul acela in care bei o cafea aburinda la rasaritul soarelui pe malul lacului?

joi, 24 mai 2018
Partidele scurte de pescuit sunt solutia la care apelam atunci cand cel mai mare dusman al zilelor noastre, timpul, este impotriva noastra.
 
moara vlasiei 2 
Cand urmeaza sa am o zi libera primul gand este ''unde ma duc la pescuit?''. Aleg mereu un lac cu o buna densitate de peste, situat aproape de casa, cum este de exemplu Moara Vlasiei 2, un lac cu conditii foarte bune de pescuit si foarte important un drum pietruit ce faciliteaza accesul pe orice vreme. Imi doresc sa pierd cat mai putin timp pe drum si mai ales sa am activitate in cele cateva ore dedicate pescuitului.
 
cafea la pescuit 
La partea de nada si momeli situatia e simpla, indiferent de locatie mixul de nadire este acelasi, simplu si eficient!
Ajuns pe lac pana la ivirea zorilor, primele accesorii montate pe stand sunt masuta, scaunul si cana de cafea.
 
Cele 3 monturi le plasez la interceptie pe zone diferite, fara a face nici un fel de nadire in prima jumatate de ora ( de multe ori captura partidei a venit la primele lansari, in liniste).
 
nada claumar 
In timp ce ma delectez cu cafeaua pregatesc mixul de nadire: boiliesuri tari si solubile, intregi si taiate, un mix de seminte preparate, o cantitate generoasa de pelete de 6-8mm, pe care le amestec cu o cantitate generoasa de aditiv lichid. Peletele au avantajul ca fiind deshidratate absorb mult lichid. Las mixul ''sa traga'' in timp ce imi aduc aminte de cana cu cafea. Oare de ce nu putem sa muncim o zi si sa pescuim cinci? Intreb pentru un prieten.
 
germeni de porumb pescuit 
Dupa 20 de minute adaug la mixul de nadire cateva maini de germeni de porumb si un groundbait, pentru efectul de nor. Nada este gata. Daca nu am pe stand structuri langa care sa pescuiesc (malul opus, un copac in apa, un prag) caut cu ajutorul plumbului de sondat o zona cu substrat tare pe care fac un pat de nada cu ajutorul spombului Spider – cea mai buna racheta de nadire folosita de mine pana acum – iar clipsul mulinetei imi devine cel mai bun prieten.
 
racheta nadire spider 
Din cele 3 lansete cu care pescuiesc, doua le plasez in jurul patului de nada si una la interceptie.
 
montura snowman 
Sunt adeptul monturilor cat mai simple, dar uneori o montura inovatoare precum Ronnie Rig sau Whithy Pool au decis deznodamantul unei partide. Un mic snowman, un boilies mic atasat unei monturi agresive pe fir fluorocarbon sau un mic popup pe un carlig nr 6 la care atasez un mic saculet solubil sunt solutiile castigatoare de multe ori.
 
pescuit 
Cateva trasaturi, cativa pesti frumosi adusi pe salteaua de primire, cateva ore petrecute pe malul lacului si suntem pregatiti sa ne gandim la urmatoarea iesire.
 
Fir intins! 
 
dragos grivei 
Dragos Grivei 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.