Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Crap comun de 31 kg pentru Cristi Marinica, consultant Select Baits

joi, 14 noiembrie 2013
Partida recent incheiata reprezinta deja o traditie a sfarsitului de sezon pentru mine si partenerul meu de pescuit, Cristi Marinica. Ne pregatim cu saptamani bune inainte de plecare, rularea boiliesurilor fiind o prioritate pentru ca avem nevoie sa fie foarte bine dezhidratate. Pe lacul pe care pescuim ai o sansa in plus sa prinzi crapi daca momeala este suficient de dura pentru a rezista atacurilor pestilor mici si racilor.
 
 
 
Am ajuns pe lac cu o seara inainte ca cei de la care urma sa preluam vadul sa incheie sesiunea. Castigam astfel timp pretios de pescuit efectiv prin instalarea taberei. Din discutiile purtate cu cei care tocmai incheiau partida am aflat ca zonele interesante se aflau la 5-600 de metri de mal. Cei care pescuiesc plantat inteleg efortul implicat si motivatia necesara pentru a putea duce monturile la astfel de distante. Nu era insa prima oara cand acopeream zone atat de intinse, asa ca stiam ce avem de facut.
Strategia pe care urma sa o abordam consta in tinerea a cate doua lansete pe zone fierbinti, de obicei praguri care reprezinta autostrazi ale pestilor care sunt in cautare continua de hrana in aceasta perioada a anului. Aici urma sa insistam cu nadirea constanta pe timpul zilei, asteptand aparitia pestilor odata cu inserarea, cand activitatea la suprafata lacului inceteaza.
 
 
  
Pentru ca pescuim fiecare cu trei lansete, eu si Cristi am ales sa pastram cate o lanseta calatoare, adica sa incercam sa interceptam pestii acolo unde sunt in acel moment nadind o mana de boilesuri langa montura. Nu de putine ori, aceasta tehnica s-a dovedit cea mai eficienta. Este adevarat ca e putin probabil sa inregistrezi o crestere constanta in frecventa a trasaturilor, dar cand patul de nada e mort, se intampla sa rupi tacerea senzorilor pacalind cate un crap in zone care ti se par interesante. Si crapii acestia nu sunt neaparat mici.
Norocul ne surade si prima seara nu trece fara activitate. Cristi pune pe saltea un crap de 14.5kg, iar eu gasesc una dintre lansetele mele plasate in mijlocul unui pat de vegetatie submersa incurcata si miscata mult din locul in care plantasem montura. Era clar ca distanta mare si vegetatia din jur ajutase crapul sa se miste in voie fara ca senzorul sa reactioneze. Schimb plumbul cu o piatra care sa-mi asigure o inteparea ferma si replantez montura in acelasi loc.
 
 
 
Aceste intamplari ne bucura si ne fac sa devenim increzatori in rezultatul final. Pentru a va face sa intelegeti de ce este atat de important sa gasesti pestii si sa ai rapid trasaturi, am sa va spun ca pe acest lac nu rareori se intampla sa pescuiesti timp de doua saptamani fara sa prinzi vreun peste. Gasind crapii din prima noapte primeam confirmarea ca nada noastra era buna, monturile functionau corect modului de hranire si ca cel putin o lanseta era pozitionata corect.
Partida despre care va vorbesc s-a intins pe doua saptamani si nu intentionez sa va povestesc istoria fiecarui peste prins sau a diferitelor aventuri inevitabile unei sesiuni de acest gen. Ce este important de retinut este ca strategia noastra a dat roade, lanseta mea din zona cu bradis a produs rapid un crap de 14.7kg, iar noapte de noapte lacul ne rasplatea cu material consistent pentru sesiunea foto de a doua zi.
 
 
 
Pescuind de ani buni pe acest lac submontan, am gasit metode de a face fata problemelor pe care le ridica distantele mari. In cazul acestei partide, pe primii 200 de metri pornind de la mal aveam vegetatie care se ridica pana la suprafata apei. Firul nostru era necesar sa aiba densitate mica pentru a nu se afunda in bradis. Am fi pierdut astfel orice contact cu pestele de la capatul firului, senzorii devenind inutili. Ati crede ca problema putea fi rezolvata cu ajutorul flotoarelor, dar trebuie sa tineti cont ca pe acest lac este o intensa activitate pe timpul zilei si orice fir lasat sa pluteasca in pelicula apei ar fi luat invariabil de diversele ambarcatiuni care se misca pe lac. Solutia noastra consta intr-o serie de plumbi secundari (back leads) pana la zona cu vegetatie, de aici firul venind pe la suprafata pana la mal. Nicio greseala nu era permisa, lectie pe care am si primit-o in penultima zi, cand oboseala ne-a impins sa gresim. Prima barca care a trecut prin fata lansetelor a agatat firul uneia dintre ele si am fost la un pas de a ne vedea cu rodpod-ul tras in apa.
 
 
 
Primele zile ale partidei au decurs bine, insa greutatea pestilor prinsi nu ne multumea si doream sa crestem media capturilor. Am decis sa nu mai nadim pentru a lasa bancul de pesti de pe vad sa plece, sperand ca un altul sa-I ia locul cat mai repede. Taierea ratiei de mancare a insemnat scaderea brusca a numarului de trasaturi pe urmatoarele doua zile.
 
Schimbarea vremii si inceperea ploii a corespuns cu decizia noastra de a nadii din nou cu cantitati mari. Nu a durat mult si senzorii au inceput sa ne trimita cu barca pe lac. De data aceasta, dimensiunea pestilor ne facea sa ne felicitam singuri pentru decizia de a sacrifica cele doua zile in care nu am mai nadit lasand sa plece bancul de crapi de la inceput.
 
Noroiul format in tabara, ploaia care cadea neincetat si ceata groasa din timpul noptii parca doreau sa ne faca sa simtim ca fiecare peste intrat in minciog trebuia platit cu sudoare si chin. Nu eram pentru prim oara in aceasta situatie, insa doar un impatimit al pescuitului la crap intelege cum un peste mare te face sa uiti ca te afli in noroi, nemancat si nedormit.
 
Ultima noapte parca a facut parte dintr-un plan pe care noi trebuia sa-l parcurgem pentru a merita rasplata finala. Eu am adus la mal trei pesti cantarind 17.5 ,18 si 21,8 kg, iar Cristi si-a doborat recordul personal cu un comun de 31 kg. Nu exagerez cand spun ca emotia a fost atat de mare, incat Cristi a varsat lacrimi de bucurie.
 
 
 
 
Si in aceasta partida am folosit nade de la firma Select Baits. Nu vreau sa spun ca boiliesurile lor fac miracole pentru ca ma feresc sa ridic prea mult in slavi produsele vreunei firme de nada, insa dincolo de rezultatele avute cu Select Baits in aceasta partida, atat eu, cat si partenerul meu Cristi, ne-am depasit in acest sezon propriile recorduri. Suntem pescari de crap impatimiti, cu mullte sezoane in spate si cu experienta in domeniul nadelor, mai ales a boiliesurilor.
 
 
 
Traim deja de mult timp in tari cu o industrie bogata in domeniul nadelor de crap (eu in Italia, Cristi in Austria) si putem afirma amandoi ca Select Baits se situeaza in elita producatorilor cu care am avut de-a face pana acum. Pentru un pescar cu simturile antrenate, mixurile de baza si lichidele nutritive care intra in compozitia boiliesurilor sunt rafinate si de calitate, lichidele completand savoarea si atractia naturala a fainurilor si extractelor solide.
 
 
 
In aceasta partida am folosit Bio Krill si Meat & Fish, doua mixuri cu doze mari de fainuri animale. Meat & Fish contine multe fainuri de peste si are o structura inchisa, ermetica, iar Bio Krill se bazeaza pe atractia dozei mari de faina si extract lichid de krill, completate de condimente si acidul N-Butyric, prins in boilies sub forma lichida si pudra.
 
 
 
Luigi Litvinenco
Consultant Select Baits 
7 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • vineri, 15 noiembrie 2013 09:50

    niculae popescu : Ne pregatim cu saptamani bune inainte de plecare, rularea boiliesurilor fiind o prioritate pentru ca avem nevoie sa fie foarte bine dezhidratate. Frumos dar ia uite ce scriem mai departe, ceva foarte interesant , Si in aceasta partida am folosit nade de la firma Select Baits, deci care este adevarul ??? Gata reclama e facuta acum lumea o sa umble inebunita dupa nada si momeala Select Baits , doar ca adevarul este undeva la mijloc , una spuneti la inceput si alta dupa ce ati prins 30 de crapi .

  • vineri, 15 noiembrie 2013 10:02

    Lucian Radulescu : Pai ce , ...mixurile de la Select Baits nu se pot rula ? ..nu inteleg care e problema . In gama Select baits exista boiliesuri gata rulate cat si mixuri pe care si le pot rula pescarii singuri . Nu inteleg nedumerirea .

  • vineri, 15 noiembrie 2013 20:32

    niculae popescu : Cu siguranta dupa postarea asta majoritatea pescarilor se vor repezii in Select Baits care anul asta a fost 0

  • vineri, 15 noiembrie 2013 20:43

    saratean alex : si lacul se numeste.......?

  • vineri, 22 noiembrie 2013 09:05

    Luigino Litvinenco : Daca intr-o iesire de pescuit mai multi pesti au fost peste 20 kg si unul peste 30 kg pentru este egal cu zero :D ))) va mai aduc aminte ca si in primavara a mai iesit un peste de 27 de kg pe acelasi lac salbatic http://carpedappertutto.blogspot.it/ eu zic sa nu va bate-ti capul cu mix-uri de la nu stiu ce firme si pescuiti in continuare cu plastic si la patratica ... Mixul a fost de la firma romaneasca Select Baits si rulate de noi ... este vre-o problema ? si Lucian ai ghicit lacul se cheama ........

  • vineri, 22 noiembrie 2013 09:05

    Luigino Litvinenco : Daca intr-o iesire de pescuit mai multi pesti au fost peste 20 kg si unul peste 30 kg pentru este egal cu zero :D ))) va mai aduc aminte ca si in primavara a mai iesit un peste de 27 de kg pe acelasi lac salbatic http://carpedappertutto.blogspot.it/ eu zic sa nu va bate-ti capul cu mix-uri de la nu stiu ce firme si pescuiti in continuare cu plastic si la patratica ... Mixul a fost de la firma romaneasca Select Baits si rulate de noi ... este vre-o problema ? si Lucian ai ghicit lacul se cheama ........

  • vineri, 22 noiembrie 2013 09:11

    Luigino Litvinenco : Scuza-ma Lucian am vrut sa scriu Alex si nu pot sa modific comentariul....

  • vineri, 22 noiembrie 2013 21:33

    victor astilean : se vede ca domnul niculae popescu nu a inteles nici o p..a din tot acest articol care descrie o experienta a unor pescari de crap cu pb de invidiat in lumea carpfishing-ului , au descrisemotiile acestei partide de pescuit cu rezultate exceptionale unde normal au spus despre boilies-urile select bait, daca ce ele au prins pesti nu aveau cum sa spuna de alte firme, e lesne de inteles. eu nu pescuiesc cu boilies-uri select baits pt ca nu am avut ocazia , dar din cate foto am vazut cu pesti notabili capturati cu aceste boliesuri eu sigur o sa lefolosesc daca o sa am ocazia. in comentariul dv am vazut doar rautate si invidie, ceea ce nu e demn de un pescar de crap... lasati acest pescuit si apucativa de altceva ca e mult mai benefic pt. sanatatea dv. pe viitor luati partea buna si ce aveti de invatat din aceste articole nu dati cu noroi...

  • vineri, 22 noiembrie 2013 21:58

    ALEXANDRU IOAN VALEA : Nu-i baga in seama Jane, vorbeste invidia din ei....

  • duminică, 24 noiembrie 2013 14:37

    Marinica Cristian : Offfff Niculae degeaba ai 54 de ani ami pare rau ca trebuie sati sun asta dar noi prin aceasta reclama pe care vrem so facem firmei Select Baits vrem in acelasi timp sa ajutam si pescari sa le spunem ce nada da randamente.Si ati garantez daca tu ai pescui in felul cum pescuim noi dupa 2 zile ai fugi acasa tu crezi ca acesti pesti sar singuri in mincioc.Ati dau un sfat prietenesc Carpfishing este a 2 facultate in viata cea ce nu prea poti invata din cate am citit eu ce ai comentat pe aici mai bine ar fi sa te apuci de Golf banuiesc ca ar fi mult mai usor pentru tine ;).

  • duminică, 2 martie 2014 17:47

    viorel ionescu : Daca Nicolae Popescu ar prezenta o tehnica de-a dumnealui reprezentata de-un articol nu ne-am supara ca-si face reclama la niste produse care le foloseste asa ca asteptam cu interes aparitia acestora.deci......sa nu ne mai incruntam.monturiporumb.ro