Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Crap de 21,4 kilograme prins la undita. Cum a fost posibil?

miercuri, 29 august 2018
Sorin Nita este un pescar cunoscut pentru inventiile sale, dar si pentru pestii capitali pe care i-a prins de-a lungul timpului cu ajutorul unditei.
 
pescuit 
Ieri a reusit sa puna pe salteaua de receptie un superb exemplar de 21,4 kilograme, pe pontul 2 de la Moara Vlasiei.  
 
pescuit la undita 
Pescuieste exclusiv la undita. Bineinteles, sculele pe care le foloseste nu sunt unele clasice, ci modificate chiar de el. La inceput pescuia in stilul clasic, cu pluta, insa a observat ca dupa cateva ore de urmarire constanta a plutei, la temperaturi care depaseau si 40 de grade, avea probleme cu ochii, care i se injectau. Astfel a incercat sa renunte la pluta si sa foloseasca un sistem cu un plumb mai greu care i-a fost util o perioada, insa apoi a reusit o inventie proprie cu un plumb si mai greu (chiar de 50 de grame), o undita cu elastic si un sistem de avertizare cu senzori pentru undita.
 
In general foloseste 2 sau chiar 3 bete, in functie de cum ii permite locul pe care pescuieste. Partidele sale sunt foarte lungi, de la 48 de ore in sus. Nu face sesiuni mai scurte, deoarece nu au randament, sustine pescarul.
 
sorin nita 
Frecventeaza doar doua lacuri de langa Bucuresti: Moara Vlasiei 2 si Tancabesti si are o strategie pentru fiecare in parte. La MV2 pescuieste exclusiv, cu boilies 4Carp de la George Alexandru, dupa crapi, iar la Tancabesti foloseste porumb fermentat, pop-up-uri si alune tigrate, amurul fiind principala sa tinta.
 
pescuit 
Vizeaza doar pesti capitali, sariti de 20 de kilograme, despre care spune ca sunt teribil de suspiciosi, astfel utilizeaza ca fir principal leadcore-ul, care se aseaza pe fundul apei si ofera camuflarea perfecta. De asemenea, sta departe de locul unde sunt pozitionate unditele, linistea fiind o conditie sine-qua-non.
  
 
Un drill cu un crap de peste 20 de kilograme poate dura intre 3 minute si 3 ore. Cel mai lung drill pe care l-a avut a fost de 4 ore, iar pestele a scapat. Recordul personal la crap este de 22,7 kg la Moara Vlasiei si 22,4 kg la cteno, pe Tancabesti.
 
pescuit 
"Linistea deplina pe ponton si increderea maxima in monturi si nada sunt cheia succesului din spatele partidelor mele de pescuit", ne-a declarat Sorin.
 
Crapmania.ro 
Unei persoane îi place asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
  • miercuri, 29 august 2018 22:17

    Cristian Bebesel : Un super Mare Pescar! Care a ridicat la superlativ pescuitul primordial la varga(ei bine "Ruby"). Toata stima!