Crapi inghetati de februarie.

luni, 11 februarie 2019
De ceva timp urmaresc prognozele meteo cu mare atentie, iar saptamana trecuta norocul mi-a suras. In weekend se anuntasera cateva grade cu plus, asa ca, impreuna cu partenerul meu de pescuit, am hotarat sa facem prima partida la crap a anului. Am ales sa mergem la Cenusaru, o balta cu mare potential si am rezervat standurile 3, respectiv 4.
 
crapi de februarie 
Abordarea partidei a fost una specifica inceputurilor de sezon, cu o prezentare a monturii de mare finete. 
Am legat carlige mici de 4 si 6 si le-am asezonat la carlig cu noile produse de la Senzor: minisolubile de 10mm, miniboilies 8-10mm si noua gama de pop-up-uri de 6 si 12 mm.
 
senzor planet 
minisolubile senzor planet 
E adevarat, ele nu sunt inca disponibile pe piata, insa noi, facand parte din echipa Senzor, le-am procurat mai usor.
 
solubile cu micropelete 
senzor planet 
Cel mai bun randament l-am avut la monturile de tip snowman, iar nadirea locala a constat in saculeti PVA umpluti cu mix de pelete cu faina de peste (2-4-6mm) si cateva solubile sparte de 20mm.
 
gel neon feeder 
Saculetii i-am dipuit cu un gel neon pentru o atractivitate sporita.
 
lansete de crap 
La 15:30 avem toate lansetele in apa, iar la orele 16 aveam deja 2 pesti prinsi, printre care si o salonta de 8 kg. Acestia au fost urmati de alti doi, cu greutati de 3-4 kg.
crapi la cenusaru 
Peste inca 4 ore, lanseta cu numarul doi a plecat pe run si dupa un drill de 20 de minute a aparut si primul "dulap" de 16,6 kilograme.
 
pescuit la crap 
nada senzor planet 
In cursul noptii am reusit sa mai punem pe saltea inca 4 ciortani, insa termometrul afisa -4 grade Celsius, lucru care a condus la inghetarea a ¾ din suprafata baltii, fapt care ne-a inregreunat mult partida, deoarece monturile erau blocate in apa. Dimineata a inceput insa perfect, iar la 5 am fost treziti de un frumos crap comun ce a cantarit 11 kg.
 
senzor planet 
La ora 9:30, pe cand ne chinuiam sa spargem gheata de la mal, a mai plecat firul de la o lanseta, care ne-a pus intr-o situatie foarte dificila, neavand pe unde sa scoatem pestele.
 
Colegul meu, Florin, fiind un om foarte ingenios, a legat o sfoara de un bidon de 5 l cu apa, iar cu acesta a reusit sa-mi creeze un spatiu pe unde sa aduc crapul la mal.
 
cantar pescuit 
Dupa drill-ul “chinuit” de 30 minute am avut o mare satisfactie cand am vazut ca pestele cantarea 14.91 kilograme.  Pana la 15 cand am incheiat partida de pescuit si-au mai facut aparitia 6 pesti, printre care si unul mai rasarit de 12.49 kg.
 
senzor planet 
Desi pare greu de crezut, toti pestii capturati au fost foarte bataiosi, lasandu-se impresia ca suntem in plin sezon. Balta Cenusaru ne-a cucerit pe deplin si cu siguranta o sa fim prezenti la concursurile ce se organizeaza acolo.
 
dragos voicu 
Dragos Voicu 
2 persoane apreciază asta.
Comentarii
Momentan nu există comentarii.