Crapmania este in modul offline. Verifica conexiunea la internet!

Crapi inghetati de februarie.

luni, 11 februarie 2019
De ceva timp urmaresc prognozele meteo cu mare atentie, iar saptamana trecuta norocul mi-a suras. In weekend se anuntasera cateva grade cu plus, asa ca, impreuna cu partenerul meu de pescuit, am hotarat sa facem prima partida la crap a anului. Am ales sa mergem la Cenusaru, o balta cu mare potential si am rezervat standurile 3, respectiv 4.
 
crapi de februarie 
Abordarea partidei a fost una specifica inceputurilor de sezon, cu o prezentare a monturii de mare finete. 
Am legat carlige mici de 4 si 6 si le-am asezonat la carlig cu noile produse de la Senzor: minisolubile de 10mm, miniboilies 8-10mm si noua gama de pop-up-uri de 6 si 12 mm.
 
senzor planet 
minisolubile senzor planet 
E adevarat, ele nu sunt inca disponibile pe piata, insa noi, facand parte din echipa Senzor, le-am procurat mai usor.
 
solubile cu micropelete 
senzor planet 
Cel mai bun randament l-am avut la monturile de tip snowman, iar nadirea locala a constat in saculeti PVA umpluti cu mix de pelete cu faina de peste (2-4-6mm) si cateva solubile sparte de 20mm.
 
gel neon feeder 
Saculetii i-am dipuit cu un gel neon pentru o atractivitate sporita.
 
lansete de crap 
La 15:30 avem toate lansetele in apa, iar la orele 16 aveam deja 2 pesti prinsi, printre care si o salonta de 8 kg. Acestia au fost urmati de alti doi, cu greutati de 3-4 kg.
crapi la cenusaru 
Peste inca 4 ore, lanseta cu numarul doi a plecat pe run si dupa un drill de 20 de minute a aparut si primul "dulap" de 16,6 kilograme.
 
pescuit la crap 
nada senzor planet 
In cursul noptii am reusit sa mai punem pe saltea inca 4 ciortani, insa termometrul afisa -4 grade Celsius, lucru care a condus la inghetarea a ¾ din suprafata baltii, fapt care ne-a inregreunat mult partida, deoarece monturile erau blocate in apa. Dimineata a inceput insa perfect, iar la 5 am fost treziti de un frumos crap comun ce a cantarit 11 kg.
 
senzor planet 
La ora 9:30, pe cand ne chinuiam sa spargem gheata de la mal, a mai plecat firul de la o lanseta, care ne-a pus intr-o situatie foarte dificila, neavand pe unde sa scoatem pestele.
 
Colegul meu, Florin, fiind un om foarte ingenios, a legat o sfoara de un bidon de 5 l cu apa, iar cu acesta a reusit sa-mi creeze un spatiu pe unde sa aduc crapul la mal.
 
cantar pescuit 
Dupa drill-ul “chinuit” de 30 minute am avut o mare satisfactie cand am vazut ca pestele cantarea 14.91 kilograme.  Pana la 15 cand am incheiat partida de pescuit si-au mai facut aparitia 6 pesti, printre care si unul mai rasarit de 12.49 kg.
 
senzor planet 
Desi pare greu de crezut, toti pestii capturati au fost foarte bataiosi, lasandu-se impresia ca suntem in plin sezon. Balta Cenusaru ne-a cucerit pe deplin si cu siguranta o sa fim prezenti la concursurile ce se organizeaza acolo.
 
dragos voicu 
Dragos Voicu 
2 persoane apreciază asta.
Apasă Îmi place dacă ți-a plăcut articolul. Ne ajută să identificăm conținutul care te interesează și să-ți oferim materiale cât mai relevante pe viitor.
Citește și ..
Comentarii
Momentan nu există comentarii.